1.4.Informatie van de Aanbestedende dienst bij start inschrijvingsfase
Bij de uitnodiging tot inschrijving ontvangen Gegadigden de benodigde informatie digitaal via Negometrix.
- deze Aanbestedingsleidraad;
- contractdocumenten waarin de totale opdracht van het Werk staat omschreven:
- Vraagspecificatie Eisen (VSE) inclusief bindende, informatieve en normatieve documenten;
- Vraagspecificatie Proces (VSP) inclusief bijlagen.
(…)
HOOFDSTUK 3 eisen en criteria
(…)
2. Plan van aanpak ‘Doorwerking en verankering van Ruimtelijke Kwaliteit’
Ruimtelijke Kwaliteit is één van de hoofddoelstellingen van de dijkverbetering Hagestein-Opheusden. De doelstelling van de opdrachtgever in deze fase is het uitwerken, verdiepen en uitvoeren van de door de opdrachtgever gewenste hoge Ruimtelijke Kwaliteit zoals vastgelegd in / voortkomend uit het Handboek Ruimtelijke Kwaliteit en de afzonderlijke projectplannen.
Het Plan van Aanpak ‘Doorwerking en verankering van Ruimtelijke Kwaliteit’ moet ingaan op de bijdrage die de Gegadigde gaat leveren voor de detailuitwerking, versterking, beleving van het (cultuurhistorisch)landschap en bestaat uit twee delen.
Deel 1: inhoudelijke visie op de opgave Ruimtelijke Kwaliteit:
Welke uitwerkingsopgaven worden gesignaleerd en welke visie heeft Gegadigde hierop? Aandachtspunten zijn onder meer:
Hoe wordt omgegaan met continuïteit, variatie én ‘cruciale details’ van het dijkontwerp?
Detailplannen voor de erven, met overgangen berm-damwand, herplant, verharding afritten e.d.
Versterken van het landschap van de dijkzone door bijvoorbeeld:
beplanting op particuliere gronden;
sparen van een aantal bomen die als te verwijderen zijn aangemerkt door extra zorgvuldigheid in de uitvoering;
extra verfijning aansluiting van de buitendijkse dijkteen en waterlopen op het uiterwaardenlandschap ter versterking van de ecologische betekenis.
Maatwerklocaties (zie BIND-S – Handboek ruimtelijke kwaliteit) als Ruimtelijke opgave zien en hier een beschrijvend beeld over geven.
Deel 2 procesbeschrijving:
Voor een goede inbedding van Ruimtelijke Kwaliteit als integraal onderwerp bij ontwerpen en uitvoeren is een goede samenwerking tussen Gegadigde – Opdrachtgever, met bijzondere aandacht voor de samenwerking landschapsarchitect Opdrachtnemer en adviseur ruimtelijke kwaliteit opdrachtgever van groot belang.
Aandachtspunt hierin kunnen zijn:
rol, verantwoordelijkheden en status van de landschapsarchitect binnen de organisatie van Opdrachtnemer;
hoe is de verankering van Ruimtelijke Kwaliteit binnen het interne projectteam van gegadigde;
samenwerking met de omgeving bij de nadere uitwerking van de plannen en de uitvoering tot Ruimtelijke Kwaliteit te komen;
aantonen van Ruimtelijke Kwaliteit als integraal onderdeel van ontwerp en uitvoeringsprocessen.
(…)
3.
Plan van Aanpak ‘Zorg voor de Omgeving’
Zorg voor de omgeving waarin het Werk plaats vindt is van grote waarde voor de Opdrachtgever. De Dijkverbetering HOP heeft een niet te onderschatten impact op zijn omgeving. Bij geen of te weinig aandacht en zorg voor de omgeving geeft dit zowel in het Project alsook na afronding van het Project veel overlast. Zorg voor de omgeving heeft betrekking op:
- het waarborgen van een minimale belemmering door de werkzaamheden voor alle verkeersdeelnemers
- het waarborgen van een optimale en contimue bereikbaarheid van woningen en bedrijven
- het beperken van schade en overlast die verband houden met de Dijkverbetering zijn.
Ten aanzien van de EMVI waardering ‘Zorg voor de Omgeving’ zijn er twee sub criteria te onderscheiden:
De veiligheid en bereikbaarheid.
Het voorkomen van Schade en het beperken van overlast.
Ad 1.
Het garanderen van het behoud van veiligheid van andere weggebruikers en in het bijzonder fietsend verkeer, die het werk kruisen en/of gebruik maken van gelijke (aanvoer) wegen.
Aandachtspunten hierin zijn:
(…)
Ad 2.
Voorkomen van overlast en schade aan objecten. De gegadigde kan door middel van het toepassen van minder risicovolle uitvoeringstechnieken en/of methoden van uitvoering een actieve bijdrage leveren aan het voorkomen van schade aan woningen, wegen en natuur. Aandachtspunten hierin zijn:
(…)
4. Plan van Aanpak grondstromen
De Gegadigde dient te allen tijde te voldoen aan de wettelijke eisen. Opdrachtgever en Opdrachtnemer zijn gebaat bij een goed en soepel verlopen proces betreffende de ontgraving, levering, transport en verwerking van grond en klei. Daarbij kan er door een juiste, deskundige en proactieve inzet en uitvoering van Gegadigde een faciliterend proces gevoerd worden. Van belang is ook om transparantie in grondstromen en grondstroomplanningen te laten zien, waardoor verstoring van het werkproces door onjuiste of onbegrepen handelingen van Gegadigde en ingrijpen door bevoegd gezag door vermeende regelovertreding sterk kunnen afnemen.
Belangrijk hierin is dat de Inschrijver de beheersing van de procedures rondom de grondstromen kan waarmaken, waarbij aandacht is voor zorgvuldige omgang met het bevoegd gezag (vergunningverleners en handhavers) en andere relevante stakeholders.
Er dient speciale aandacht te zijn voor de kwaliteitswensen van te leveren grond in relatie tot het perceelgebruik door grondgebruikers/huidige eigenaren, vanwege specifieke wet en regelgeving, specifieke gebruikerswensen en/of eisen die worden gesteld aan het (toekomstig) gebruik.
Aandachtspunten hierin zijn:
(…)
HOOFDSTUK 4 Beoordeling & Gunning