Uitspraak
Rechtbank den haag
1.De procedure
2.De feiten
ForZo/JJI is niet verplicht om gedurende de looptijd van deze Raamovereenkomst opdrachten tot het verrichten van Diensten te verstrekken, maar is daartoe gerechtigd. Zorgaanbieder kan derhalve generlei aanspraak maken op het verkrijgen van opdrachten tot het verrichten van Diensten gedurende de looptijd van deze Raamovereenkomst. Deze Raamovereenkomst is zodoende niet-exclusief.”
E.3.07 De zorgaanbieder neemt passende maatregelen ter voorkoming en vermindering van ontstane risico's voor justitiabelen, personeel en/of de veiligheid van de maatschappij in het algemeen.
1.8 Verandering in de financiële positie van de zorgaanbieder
- Opleidingsplan medewerkers
- Gespreksverslag ketenafspraken 3RO
- Gemaakte ketenafspraken m.b.t. medisch dossier (medicatie)
- Begeleidingsplannen (zonder herleidbare persoonsgegevens)
- Afspraakbevestiging bestuurlijk overleg met de gemeente (graag voorzien van gegevens contactpersoon gemeente)
- OZJT-rapport (Audit van samen14)
- Kopie inschrijving & gegevens KvK
- Jaarrekening 2019 met accountantscontroleuiterlijk 15 juni.”
Wij horen dat Zorg en Research nog steeds meer plaatsen aan het realiseren is. Ondertussen zijn wij het afvoerputje van Nederland geworden, want zij nemen iedereen op, ook jongens met bv lvb problematiek en ernstige psychiatrische, verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek. Vanuit Rotterdam komen meerdere zware jongens deze kant op, zeer zorgelijk. Wanneer toezicht stopt dienen zij terug te keren naar gemeente van herkomst, want de gemeente Enschede financiert (ZenR) niet meer. Wat ZenR doet is het pamperen van cliënten. Zij worden niet voorbereid op een meer zelfstandig leven. Ze worden zelfs amper begeleid. Niet zelden bestaat de begeleiding alleen uit telefonisch contact. Telkens moeten wij als reclassering hen instrueren wat er moet gebeuren. Daar komt bij dat ze vaak een eigen plan trekken en bv bewindvoering afraden bij een cliënt die dit juist nodig heeft.”
Enkele specifiek geïdentificeerde risico's met betrekking tot uw organisatie zijn onder meer: een beperkte personeelsbezetting in verhouding tot de gedeclareerde zorg, geen registratie van werkelijk gewerkte uren, geen toereikend rooster en/of planningssysteem, onduidelijkheid over huisvestingsmogelijkheden, onduidelijk over inzet personeelsformatie over de verschillende locaties, et cetera.”
geschiedenis (onder andere de tot op heden geconstateerde tekortkomingen in 2019, zoals het ontbreken van een urenregistratie en een planningsysteem, de zeer summiere registratie van geleverde zorg, het niet voldoen aan de registratieplicht en mogelijke onrechtmatige declaraties en naar de huidige stand van zaken (onder andere het onvoldoende vertrouwen van DJI in continuïteit zorg door onder meer de vele signalen over het bestuur en de kwaliteit van zorg)”. In de brief schrijft ForZo/JJI verder dat het besluit om niet te verlengen los staat van de conclusies en bevindingen die eventueel uit de procedure van de materiële controle zullen blijken.
- de hechtenis van [A] , die niet proactief is gemeld en waarvan niet is aangetoond dat deze geen risico vormde voor de bedrijfsvoering
- de uitbreiding van het aantal justitiabelen naar 60, terwijl op 21 juli 2020 een maximum van 40 zou zijn afgesproken;
- een verslechterde verstandhouding met de gemeente Enschede
- herhaalde signalen van de reclassering en/of de gemeente en/of andere externe partijen over overlast of andere incidenten en opvallende zaken, waarbij beterschap wordt beloofd en niet wordt voldaan aan de informatieplicht;
- de e-mail van 4 november 2021, waarin [de V.O.F.] schrijft dat vanwege privéomstandigheden van een bestuurder verplichtingen niet kunnen worden nagekomen.
Uw cliënte meldt incidenten niet of laat en reageert vaak onvolledig, te laat en niet duidelijk op informatieverzoeken vanuit DJI. Dit, terwijl die informatieverzoeken eigenlijk niet eens nodig moeten zijn, omdat uw cliënte daar pro-actief dient te handelen. Door dit gebrek aan (pro-actieve) input kan DJI niet sturen en wordtniethet vertrouwen gewekt, dat sturing niet nodig zou zijn en dat kwaliteit en continuïteit van de zorg geborgd zouden zijn.”
3.Het geschil
4.De beoordeling van het geschil
ontbindingvan een lopende overeenkomst een tekortkoming nodig is, betekent niet – ook niet in het kader van een raamovereenkomst zoals deze – dat zo’n tekortkoming ook vereist zou zijn om te kunnen beslissen die overeenkomst na de looptijd niet te verlengen.