beroepsbegeleidende leerweg gesloten voor vier dagen per week.
De Praktijkarbeidsovereenkomst luidt, voor zover hier van belang, als volgt:
“1. Werknemer verbindt zich indienst van werkgever arbeid te verrichten, welke is gericht op de beroepspraktijkvorming van werknemers voor een beroepsopleiding op de grondslagen en voorwaarden van de Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB) ingaande: 10-3-2008 voor de opleiding: Aankomend Straatmaker
2. De onderhavige arbeidsovereenkomst vormt een onverbrekenlijk deel met de in het kader van art. 7.2.9. van de WEB (Wet educatie en beroepsonderwijs, kantonrechter) tussen ROC, werknemer en werkgever afgesloten praktijkovereenkomst, hierna te noemen BPVO van het Regionaal Opleidingen Centrum, als ware zij hierin opgenomen. Bij verbreking van de onderwijsovereenkomst eindigt de onderhavige arbeidsovereenkomst van rechtswege. Deze arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van de in de BPVO genoemde opleidingstijd, na het verstrijken hiervan is de arbeidsovereenkomst van rechtswege beëindigd, met dien verstande dat als eerder aan de minimaal gestelde exameneisen is voldaan deze arbeidsovereenkomst eveneens zoveel eerder is beëindigd.
3. De beroepspraktijkvorming vindt plaats op een of meer praktijkplaatsen van de werkgever alsmede bij de leerbedrijven, waar werknemer in het kader van zijn opleiding wordt geplaatst. (…)”
Op de overeenkomst zijn de bepalingen van de CAO voor het Bouwbedrijf (verder: de CAO) van toepassing. Het uurloon van [eisende partij] van € 12,11 bruto per uur is vastgesteld conform de CAO.
2.2. Tussen onder andere Stivako, [eisende partij] en het Koning Willem I College te
’s-Hertogenbosch is voorts een zogenaamde overeenkomst Beroepspraktijkvorming (verder: BPVO) betreffende de beroepsbegeleidende leerweg aankomend straatmaker gesloten met als startdatum voor de beroepspraktijkvorming 10 maart 2008 en als einddatum voor de beroepspraktijkvorming 9 maart 2011 .
2.3. De inhoud van de bij voornoemde BPVO behorende Regeling beroepspraktijk-vorming luidt, voor zover hier van belang, als volgt:
“(…)
7. Omvang van de periode van beroepspraktijkvorming
(…)
B. Indien de onderwijsovereenkomst tussen het Koning Willem 1 College en de student betrekking heeft op een beroepsbegeleidende leerweg of een gedeelte van een beroepsbegeleidende leerweg, dan omvat de praktijkperiode 80% of meer van de studieduur, die behoort bij de opleiding of het gedeelte van de opleiding, waarvoor de student bij het Koning Willem I College is ingeschreven. Ook in dit geval gaat het om 38 uur per week inclusief huiswerk in de bpv.
(…)”
[eisende partij] volgt deze opleiding verplicht gedurende een dag per week bij het Koning Willem I College te ’s-Hertogenbosch.
2.4. Stivako heeft [eisende partij] bij brief van 29 oktober 2009 per dezelfde datum op staande voet ontslagen, onder verwijzing naar de inhoud van haar brief van 3 september 2009. De inhoud van laatstgenoemde brief luidt als volgt:
“(…)
Naar aanleiding van de reeds eerder gevoerde gesprekken en het wederom terugzenden door het bedrijf hebben wij een gesprek met je gehad over inzet, houding en gedrag en de voltooiing van de opleiding Aankomend Straatmaker bij Stivako te Oss.
(…)
• Je moet beseffen dat je in de nivo 2 opleiding zit als (aankomend) Straatmaker en je ook als zodanig te gedragen en je houdt aan het huishoudelijk reglement van Stivako. Met name de inzet en houding, en de daarmee samenhangende problemen bij het bedrijf waar je bent (uit)geplaatst door Stivako e.d. hebben hoge prioriteit in het veranderingsproces. Hierover is al vele malen met je gesproken.
• (Aankomend) Straatmaker word je niet alleen met het behalen van een diploma maar moet je ook verdienen door motivatie, werkhouding en inzet. Ook de theorie is een wezenlijk onderdeel hiervan.
(…)