Tandartsfacturen
(…) Die twee facturen die in het dossier zitten gaan over twee verschillende behandelingen.
De eerste keer ben ik rechtsonder behandeld en de tweede keer was er een infectie op dezelfde tand.
De tandarts heeft mij verteld dat er een fout is gemaakt in zijn administratie. De fout van de tandarts is dat hij de tweede keer in plaats van de factuur die op de tweede behandeling zag de factuur met betrekking tot de eerste behandeling naar de verzekeraar heeft gestuurd.
Ik denk dat er dan drie facturen zijn, waarvan er twee in het dossier zitten en er één ontbreekt. (…)
Ik denk dat er drie verschillende zijn.
Productie 5 is de verklaring van de tandarts van 11 juni 2022. De tandarts zegt dat er twee facturen over hetzelfde gaan. Kunt u dat verklaren?
Ik weet het niet. Ik heb aan de dokter betaald.
Op beide facturen staan vier kronen genoemd, of vier verschillende elementen. Heeft u vier kronen?
Ja, vier rechtsonder. Het gaat om dezelfde kronen. De tweede factuur gaat om een infectie in diezelfde kronen.
Heeft u ook kronen in uw voortanden boven?
Nee, ik heb alleen kronen in mijn beneden kaak rechts.
Heeft u er een verklaring voor dat de factuur gaat over voortanden?
Nee dat heb ik niet.
Bij de tweede behandeling aan de kronen heb ik geen nieuwe kronen gekregen, maar is de infectie behandeld.
Diabetes facturen
(…) In 2010 gebruikte ik meer dan later. Het wisselt afhankelijk van het suikergehalte.
Ik ben ongeveer een kwart minder gaan gebruiken, maar het varieert want mijn suikergehalte wisselt.
Ik vind het moeilijk met accepteren dat ik ziek ben. Ik gebruik wat de dokter mijn voorschrijft. Soms gaat het goed de hele week, soms gaat het suikergehalte om laag. Het varieert.
Als ik last heb van stress is alles wat ik heb opgebouwd weg en begin ik weer opnieuw. Ik ben dan de balans kwijt en die moet ik opnieuw vinden en dan wisselt de hoeveelheid medicatie. (…)
Ik gebruik gemiddeld 55 eenheden per dag in totaal. Meer Lantis dan Apidra. 35 Lantis en 30 Apidra kan kloppen. (…)
Als het nodig is dan kan ik 10 Apidra meer innemen. Het hoogste gebruik is ongeveer 70-75. (…)
Ik bestelde meer omdat ik moeite had om te accepteren dat ik ziek ben. Ik zat in een soort stress en angst. Ik wilde zeker weten dat ik genoeg had. Een andere reden is mijn werk. Ik moest veel reizen.
Vanaf 2005 tot 2020 ging ik op reis voor de organisatie. De duur van de missie varieerde.
Vanaf 2005 werkte ik bij het departement van verificatie. In 2010 begon ik af te reizen naar oorlogszones. Vanaf eind 2010 ben ik bij DAT gaan werken. Ik werkte vanaf 2010 voor twee verschillende afdelingen.
Ik reisde vier a vijf keer per jaar. Soms twee maanden, soms anderhalve maand. Soms 10 dagen, soms 15 dagen. Op jaarbasis denk ik gemiddeld drie of vier maanden. Ik kan het niet precies aangeven. (…)
Ik nam mee wat ik nodig heb en twee dozen extra. Ik had er 2 nodig en nam er 4 mee. Het probleem was dat in een oorlogszone ik steeds van locatie wisselde en ik wist dan niet of ik nog zou terugkeren naar de oude locatie. Ik liet een deel van mijn medicijnen achter en kon niet meer terug om het op te halen. (…)
In 2014, 2015 en 2016 heb ik bijna full time in Syrië gezeten. Ik bedoel daarmee te zeggen dat ik in die periode alleen trips naar Syrië had. In de periode ervoor ging ik ook naar andere landen. (…)
Syrië is moeilijker dan andere oorlogsgebieden. Daar is een actieve burgeroorlog.
De protocollen van de organisatie om naar Syrië te gaan zijn anders dan in andere landen vanwege de oorlog. Het is gevaarlijker, er is meer risico’s om te worden gedood en er is geen zekerheid dat als je weggaat van een locatie je naar dezelfde plek teruggaat. (…)
In 2012 en 2013 nam ik meer medicatie mee als voorraad, toen ik naar Syrië ging had ik meer medicatie nodig voor mijn gezondheid. In Syrië moest ik dat hebben omdat het een gevaarlijke zone was en ik heb daar geen toegang tot medicatie dus ik moest het bij me hebben. (…)
Voor 2014 had ik voorraad nodig, maar in Syrië had het te maken met en ander protocol.
Syrië was een oorlogsmissie, dat is iets heel anders. het protocol staat op papier. Er staat niet hoeveel medicijnen je moet meenemen, maar wel dat ik verantwoordelijk ben en dat het aan mij is om te beslissen hoeveel ik meenemen voor mijn eigen veiligheid. (…)
Ik wilde niet toegeven dat ik ziek was, het was een soort obsessie voor mij, net als een verslaving aan sigaretten, je wilt dan altijd sigaretten bij je hebben. (…)
Alle missies die ik deed waren geclassificeerd. De twee keer Londen was voor een training, maar de missies vallen niet onder HRM maar onder de DAT.
Alle missies die zijn uitgevoerd door DAT zijn wel bijgehouden maar niet iedereen heeft daar toegang toe.
Had u wel eens contact met familie of iemand anders als u in oorlogsgebied was?
Ja met mijn moeder, telefonisch via skype of via een eigen telefoon.
Ik heb een Nederlandse abonnement, ik kan het overzicht van telefoontjes opvragen bij
T-mobile.
Ik heb aan mijn meerdere gevraagd om hier aanwezig te zijn om te getuigen maar omdat hij diplomatieke onscheidbaarheid geniet, mag hij hier niet komen getuigen. (…)
Ik hou u voor dat op de website van de OPCW staat dat er door de DAT 25 reizen naar Syrië zijn gemaakt. Hoe kan het dat de DAT verklaart dat u maar op twee reizen bent mee geweest?
Dat komt omdat het geclassificeerd is. Ik ben 19 keer mee geweest, 3x in 2017, 2x in 2019 en 1 x in 2020.
Dat de OPCW geen openheid geeft over de jaren daarvoor is omdat die missies geclassificeerd zijn. Het verschil zit in de aard van de missies. Die van 2014-2016 zijn geclassificeerd.
Ik maakte deel uit van DAT en was een information officer. Ik tolkte van Arabisch naar Engels, niet als tolk maar samen met het team.
Het team bestaat uit 8 mensen en die gaan allemaal mee op missie.
Ik had twee functies. De eerste is information officer, de tweede information assistent. De tweede is geclassificeerd. (…)
Ik weet niet waarom [naam] heeft verklaard dat hij nooit zo veel heeft verkocht. Die farmaceut is al 35 jaar de apotheek voor de hele familie. Cigna heeft contact opgenomen met die apotheek.
Mijn moeder en mijn zus zijn er naar toegedaan om met de apotheker te spreken nadat Cigna zijn verklaring had gevraagd. De apotheker heeft tegen hen gezegd dat zijn verklaring aan de verzekeraar niet klopt. De verzekeraar wilde perse dat hij zo verklaarde. De informatie is niet correct die is verstrekt aan de verzekeraar, ze hebben verklaard wat de verzekeraar wilde horen, en ze wisten niet dat er problemen van zouden komen. Dat wat de apotheker tegen mijn zus en moeder heeft gezegd, staat niet op papier. Ik wist niet dat dit van mij verwacht werd. Wij wisten ook niet dat er problemen waren.
Mijn zus haalde meestal de medicijnen en af en toe mijn moeder. Zij moesten daarvoor betalen. Ik stuurde het geld aan mijn zus, via de bank.
Of ik gaf het mee aan vrienden contant. De verhouding bank/vrienden is denk ik ongeveer 55/60 % via bank en de rest contant.
U houdt mij voor dat op de bankafschriften nergens staat dat het voor medicijnen is. Niet alle bedragen zien op medicijnen, alleen die overboekingen waar alleen een naam bij staat.
Het contante geld heb ik van mijn bankrekening opgenomen of had ik thuis contant. U vraagt waarom ik niet alles per bank deed. Het is een keuze om contant te betalen.
Mijn zus reist niet, maar zij heeft collega’s bij Air France die wel vlogen. Zij namen het voor haar mee. (…)