Uitspraak
RECHTBANK AMSTERDAM
INTERNATIONALE RECHTSHULPKAMER
1.Procesgang
2.Identiteit van de opgeëiste persoon
3.Grondslag en inhoud van het EAB
- de betrokkene zal geïnformeerd worden over de termijn waarover hij beschikt om verzet of hoger beroep aan te tekenen, namelijkhetzij 15 dagen (uittreksel van het artikel 187 van het Wetboek van Strafvordering: art. 187§1ste: de bij verstek veroordeelde kan tegen het vonnis in verzet komen binnen een termijn van 15 dagen na de dag waarop het is betekend ( ... )
- indien hij hiervan kennis heeft gekregen door de betekening van een Europese aanhoudingsbevel of een uitleveringsverzoek of indien de lopende termijn van 15 dagen na de dag nog niet verstreken was op het ogenblik van zijn aanhouding in het buitenland, kan hij in verzet komen binnen een termijn van 15 dagen na de dag waarop hij werd overgeleverd of in het buitenland terug in vrijheid werd gesteld.”
4.Strafbaarheid
5.Artikel 11 OLW: Belgische detentieomstandigheden
3.Sanitaire en hygiëne omstandigheden
Als algemene regel, voorziet de Basiswet van 12 januari 2005 betreffende het gevangeniswezen en de rechtspositie van de gedetineerden in algemene rechten en plichten voor gedetineerden, o.a. het recht op dagelijkse persoonlijke hygiëne, het recht op toegang tot gezondheidszorg en -bescherming evenredig aan dewelke wordt voorzien buiten de gevangenismuren. In dit verband, is een penitentiaire gezondheidsraad opgericht bij wet die adviseert bij het verbeteren van de kwaliteit de gezondheidszorg binnen de gevangenismuren. De medische zorg binnen de gevangenismuren is van gelijke kwaliteit als de medische zorg die wordt verstrekt buiten de gevangenismuren.”
6.Slotsom
7.Toepasselijke wetsbepalingen
8.Beslissing
[opgeëiste persoon]aan de Substituut van de Procureur des Konings bij het Parket van Luxemburg, divisie Arlon, België, voor het feit zoals dat is omschreven in onderdeel e) van het EAB en de aanvullende informatie van de uitvaardigende justitiële autoriteit van 2 november 2023.