Uitspraak
GERECHTSHOF DEN HAAG
1.Waar de zaak over gaat
2.Procesverloop
3.Feiten
Nevenwerkzaamheden zijn werkzaamheden die een werknemer in loondienst voor anderen of voor eigen rekening verricht. Voor alle nevenwerkzaamheden moet een werknemer altijd vooraf schriftelijke toestemming vragen aan zijn werkgever.”
u er sinds 1 juni 2019 twee dienstverbanden op nahoudt met ons en Stichting Mooiland (voor in totaal 68 uur per week en met vergelijkbare functies, waarvan de werkzaamheden (in beginsel) doordeweeks tijdens kantooruren (7.00-19.00 uur) worden verricht, hetgeen feitelijk onmogelijk is) en sinds 1 juni 2020 zelfs drie dienstverbanden op nahoudt (voor in totaal 104 uur per week en met vergelijkbare functies, waarvan de werkzaamheden (in beginsel) doordeweeks tijdens kantooruren (7.00-19.00 uur) moeten worden verricht, hetgeen feitelijk onmogelijk is), inclusief uw dienstverband met Stichting Wooninvest;
4.Procedure bij de kantonrechter
5.Beoordeling
nettobedrag van de eindafrekening. Hij stelt dat voor de verrekening uitgegaan dient te worden van het
brutobedrag van de eindafrekening. Deze grief slaagt. Er is in de situatie waarin de werknemer de gefixeerde schadevergoeding aan de werkgever verschuldigd is sprake van zogenaamd negatief loon in de zin van art. 10 van de Wet op de loonbelasting. De gefixeerde schadevergoeding heeft een dusdanig verband met de dienstbetrekking dat deze als daaruit ‘genoten’ moet worden beschouwd. Hetgeen Wooncompas uit hoofde van de eindafrekening aan [werknemer] verschuldigd is, is eveneens loon. Nu sprake is van gelijktijdige verrekening van de gefixeerde schadevergoeding met de eindafrekening, dient dit bruto-bruto te worden verrekend. Wooncompas dient een en ander vervolgens te verwerken in haar loonadministratie. Over het saldo na verrekening van € 1.854,05 bruto dat Wooncompas nog aan [werknemer] dient te betalen, moet Wooncompas dan nog loonheffing inhouden en afdragen (en het netto equivalent aan [werknemer] uitbetalen).