2.3Direct na beëindiging van de arbeidsovereenkomst met Restaurant [naam restaurant] heeft [geïntimeerde] met ingang van 14 november 2011 op basis van een uitzendovereenkomst met Werk gewerkt bij derden, waaronder gedeeltelijk bij Restaurant [naam restaurant] . In de uitzendovereenkomst is, voor zover hier van belang, het volgende bepaald.
“
ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR BEPAALDE TIJD MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT – FASE A
(…)
Artikel 1 Aanvang en duur
1. Werknemer treedt met ingang van 14-11-2011 in dienst van Werkgever.
2. Deze arbeidsovereenkomst is aangegaan voor bepaalde tijd van 14-11-2011 en eindigt derhalve van rechtswege op 20-11-2011.
(…)
3. Werknemer is werkzaam in fase A zoals bedoeld in de cao Uitzendkrachten.
4. De duur van deze arbeidsovereenkomst wordt automatisch verlengd met eenzelfde duur totdat het einde van de fase, zoals benoemd in lid 3 van dit artikel, is bereikt of behoudens de gevallen waarin sprake is van een opzegging van de overeenkomst door één der partijen of beëindigd van de overeenkomst van rechtswege. Partijen sluiten stilzwijgende verlenging in een opvolgende fase uit.
Het salaris wordt na inlevering van een door de Opdrachtgever ondertekende urendeclaratie, onder aftrek van wettelijke verplichte en overeengekomen inhoudingen en afdrachten, op een door Werknemer aan te wijzen bankrekening betaald.
Artikel 2 CAO
Werkgever is geen lid van een werkgeversorganisatie die partij is bij de ABU cao voor uitzendkrachten, hierna te noemen: ‘de cao’. De cao is derhalve uitsluitend van toepassing indien en voor zover Werkgever en Werknemer onder de werkingssfeer van de cao vallen en zolang deze cao algemeen verbindend is verklaard. Bij het sluiten van deze overeenkomst is de cao algemeen verbindend verklaard tot en met 31 maart 2012. De bepalingen van deze cao zullen in de arbeidsovereenkomst doorwerken indien en slechts gedurende de periode dat de cao algemeen verbindend is verklaard. Bepalingen uit deze arbeidsovereenkomst die zijn gebaseerd op de cao kunnen door Werkgever gewijzigd worden indien de cao wordt gewijzigd en algemeen verbindend verklaard. Ingeval de cao niet (meer) algemeen verbindend is verklaard zal het bepaalde in deze arbeidsovereenkomst voor Partijen gelden.
Artikel 3 Functie en verplichtingen
1. Werknemer vervult in het kader van deze arbeidsovereenkomst de functie van uitzendkracht.
(…)
Artikel 4 Arbeidstijd, wijze van oproepen, werktijden
1. De arbeidstijd per week bedraagt minimaal 0 uren per week.
2. De oproepen zullen doorgaans mondeling geschieden.
3. Partijen zullen de werktijden in onderling overleg vaststellen.
4. Werknemer is verplicht aan een verzoek tot overwerk van Werkgever te voldoen, indien een redelijk belang van Werkgever dit eist. Hiervoor is Werkgever een vergoeding verschuldigd overeenkomstig het bepaalde in de cao.
Artikel 5 Toepasselijkheid artikel 7:628a van het Burgerlijk Wetboek
Artikel 7:628a van het Burgerlijk Wetboek is niet van toepassing op deze arbeidsovereenkomst. De werktijden worden dagelijks dan wel wekelijks ingeroosterd en Werknemer heeft derhalve voldoende zekerheid omtrent tijdstippen waarop de werkzaamheden dienen te worden verrichten en waarover uitbetaling van het loon plaatsvindt. De inroostering geschiedt steeds mondeling.
(…)
Artikel 7 Salaris en vakantietoeslag
1. Het salaris van Werknemer bedraagt € 9,42 bruto per uur.
(…)
Artikel 11 Arbeidsongeschiktheid
1. (…)
2. Werknemer behoudt bij ziekte recht op loon overeenkomstig en onder de voorwaarden van artikel 7:629 van het Burgerlijk Wetboek en de cao.
3. Werknemer heeft alleen recht op het gedeelte van de loondoorbetalingsplicht dat het in artikel 7:629 van het Burgerlijk Wetboek genoemde minimum te boven gaat onder dezelfde voorwaarden als bedoeld in artikel 7:629 van het Burgerlijk Wetboek én de arbeidsongeschiktheid naar het oordeel van de Werkgever geen gevolg is van opzet en/of risicovol gedrag van Werknemer.
4. Voor de loondoorbetalingsverplichting van de Werkgever bij ziekte wordt aangesloten bij de gemiddelde arbeidsomvang in de drie direct voorafgaande maanden van de arbeidsongeschiktheid van Werknemer. Indien de drie voorafgaande maanden geen representatieve periode vormen, kan Werkgever beslissen een andere periode als uitgangspunt te nemen bij de bepaling van de gemiddelde omvang van de arbeidsduur.
(…)”