Uitspraak
GERECHTSHOF AMSTERDAM
1.De zaak in het kort
vindt dat te snel: werkgever had eerst het verbetertraject moeten inzetten en afronden, dan wel naar de-escalatie moeten streven. Werknemer krijgt de vervangende billijke vergoeding wegens vier maanden inkomstenverlies.
2.Het geding in hoger beroep
3.Feiten
“(…) Houding & Gedrag. Laat op proactiviteit en professionele houding niet zien. Gaf zelf aan het begin aan Fujitsu en zijn opdracht niet te zien zitten. Mede door team, niet naar kantoor kunnen, slecht worden ingewerkt, niet op kunnen schieten met zijn inwerkbuddy, etc. Uitgedaagd om te zien als challenge, lange termijn plan, etc. Vele gesprekken (discussies) gehad met FM. Ziet hierin vooral de schuld in alles om hem heen, wil daar vooral van overtuigen, moeilijk om naar eigen stukje te kijken. Niet erg reflectief.
- zoals gebruikelijk - op de vierde verdieping) plaats te nemen.
4.Eerste aanleg
5.Beoordeling
grief 1voert [appellant] aan dat de kantonrechter ten onrechte geen acht heeft
geslagen op het opzegverbod tijdens ziekte. Deze grief faalt. Zoals [geïntimeerde] terecht heeft aangevoerd, blijkt uit het verslag van 2 augustus 2022 van de bedrijfsarts niet dat [appellant] destijds ziek was. De bedrijfsarts schrijft daarin dat er geen medische beperkingen bestaan maar dat er sprake lijkt van een arbeidsconflict. Op [appellant] rust de bewijslast van zijn ziekte. Hij heeft geen enkel stuk overgelegd ter ondersteuning van zijn stelling dat hij ziek was, zodat het hof deze stelling als niet onderbouwd passeert.
grieven 2 tot en met 6lenen zich voor gezamenlijke behandeling en richten zich
- kort gezegd - tegen het oordeel van de kantonrechter om de arbeidsovereenkomst te ontbinden op de g-grond.
€ 1.082,38 bruto).