ECLI:NL:CRVB:2007:BB2191
Centrale Raad van Beroep
- Hoger beroep
- Ch. van Voorst
- J.F. Bandringa
- E. Dijt
- Rechtspraak.nl
Herziening WAO-uitkering en arbeidsongeschiktheidsevaluatie
In deze zaak gaat het om het hoger beroep van appellante tegen de uitspraak van de rechtbank ’s-Hertogenbosch, waarin haar beroep tegen een besluit van het Uwv ongegrond werd verklaard. Appellante, die sinds mei 1991 haar werkzaamheden als directeur van de VVV in [vestigingsplaats] had gestaakt vanwege vermoeidheidsklachten, ontving sinds 14 mei 1992 een WAO-uitkering, aanvankelijk vastgesteld op 80 tot 100% arbeidsongeschiktheid. Na een vijfde jaarsherbeoordeling in 2002, waarbij medisch en arbeidskundig onderzoek plaatsvond, besloot het Uwv op 13 mei 2003 de uitkering te herzien naar een mate van arbeidsongeschiktheid van 25 tot 35%. Dit besluit werd in een bezwaarprocedure bevestigd op 14 oktober 2003.
Appellante betwist in hoger beroep de herziening van haar uitkering en stelt dat de rechtbank ten onrechte voorbij is gegaan aan relevante medische informatie van internisten en het expertiserapport van Wijlhuizen. Ze is van mening dat haar lijdensdruk niet voldoende is erkend en dat er een urenbeperking moet worden aangenomen. De Centrale Raad van Beroep heeft de zaak op 22 augustus 2007 behandeld, waarbij appellante werd bijgestaan door haar advocaat en het Uwv vertegenwoordigd was door een gemachtigde.
De Raad heeft de argumenten van appellante overwogen en concludeert dat de rechtbank terecht heeft geoordeeld dat de herziening van de WAO-uitkering correct was. De Raad onderschrijft de overwegingen van de rechtbank en stelt vast dat er geen objectieve medische informatie is die de arbeidsongeschiktheid van appellante in de door haar gestelde mate ondersteunt. De Raad merkt op dat appellante in staat is om werkzaamheden te verrichten en dat er geen reden is om aan te nemen dat de geselecteerde functie van artsenbezoeker niet passend is. De uitspraak van de rechtbank wordt bevestigd, en er zijn geen termen voor een proceskostenveroordeling.