5.2Op 9 mei 2025 heeft de kinderrechter een voorwaardelijke machtiging gesloten jeugdhulp verleend voor de periode van 9 mei 2025 tot 23 mei 2025 en voor het overige deel aangehouden. Bij beschikking van deze rechtbank van 22 mei 2025 heeft de meervoudige kamer een voorwaardelijke machtiging gesloten jeugdhulp verleend voor de periode van 22 mei 2025 tot 1 september 2025. Uit die beschikking blijkt dat een plaatsing van [minderjarige] op de [hybride groep] van [jeugdhulp] in [plaats 1] als meest passend werd beoordeeld, onder de voorwaarde dat [minderjarige] zich houdt aan bepaalde gedragsregels en samenwerkt met de begeleiding. Zonder die voorwaarden zou een plaatsing op een open groep niet haalbaar zijn. De voorwaarden die aan [minderjarige] zijn gesteld, zijn opgenomen in het hulpverleningsplan dat op 9 mei 2025 door onder meer [minderjarige] en zijn moeder zijn ondertekend. Het betreft de tekst, voor zover voor nu relevant:
“Voorwaarden waar je je aan moet houden
De voorwaardes worden, zoals eerder aangegeven in deze brief, gekoppeld aan de schadelijke uitkomsten van START:AV. In jouw behandelplan staan onder andere vermeld:
1. Je maakt duidelijke afspraken met de groep of je moeder over activiteiten die je online en buiten de deur doet en met welke personen je (online) omgaat.
Dit betekent:
- Je houdt je aan de 4W’s: je laat weten met wie je bent, wat je doet, waar je bent en wanneer je terug bent (thuis of op de groep).
- Je reageert binnen een half uur op een oproep of een appje.
- Tijdens eventuele verlofmomenten slaap je op de vooraf afgesproken plek.
2. Je houdt je aan je dagprogramma (onderwijs/dagbesteding/stage/werk/therapie) volgens rooster en/of gaat volgens afspraak naar onderwijs/dagbesteding/stage/werk/therapie en gaat hier consequent naartoe.
Dit betekent:
- Je gaat naar de lessen die in het rooster staan.
- Je houdt je aan de regels en afspraken die op school/dagbesteding/stage/werk/therapie met je gemaakt worden.
- Je laat geen onwettig verzuim zien en voldoet daarmee aan de eisen van de leerplicht.
- Je gaat op vooraf afgesproken tijden naar school/dagbesteding/werk/stage en bent op de afgesproken tijd weer thuis/op de groep.
3. Je gebruikt geen drugs wat ervoor zorgt dat jouw dagelijks functioneren er onder lijdt. (…)
4. Wanneer je boos wordt, dan …
- Neem je korte time-out door even naar je kamer te gaan, in de tuin te zitten of een ronde te lopen;
- Volg je de afspraken die in je signaleringsplan staan om agressie te voorkomen;
- Gebruik geen fysiek geweld ten opzichte van personen en/of spullen.”