9.De beslissing
- verlengt de termijn van de terbeschikkingstelling van betrokkene met twee jaar;
- beëindigt de verpleging van overheidswege voorwaardelijk;
- verbindt daaraan de volgende voorwaarden:
1. Geen strafbaar feit plegen
Betrokkene maakt zich niet schuldig aan een strafbaar feit.
2. Meewerken aan reclasseringstoezicht
Betrokkene werkt mee aan het reclasseringstoezicht. Deze medewerking houdt onder andere in:
- Betrokkene meldt zich op afspraken bij de reclassering. De reclassering bepaalt hoe vaak dat nodig is.
- Betrokkene laat één of meer vingerafdrukken nemen en laat een geldig identiteitsbewijs zien. Dit is nodig om de identiteit van betrokkene vast te stellen.
- Betrokkene houdt zich aan de aanwijzingen van de reclassering. De reclassering kan aanwijzingen geven die nodig zijn voor de uitvoering van het toezicht of om betrokkene te helpen bij het naleven van de voorwaarden.
- Betrokkene zorgt ervoor dat hij te allen tijde bereikbaar is voor zijn begeleiders en behandelaren.
- Betrokkene werkt mee aan huisbezoeken.
- Betrokkene geeft de reclassering inzicht in de voortgang van begeleiding en/of behandeling door andere instellingen of hulpverleners.
- Betrokkene vestigt zich niet op een ander adres zonder toestemming van de reclassering.
- Betrokkene werkt mee aan het uitwisselen van informatie met personen en instanties die contact hebben met betrokkene, als dat van belang is voor het toezicht.
- Betrokkene verschaft de reclassering zicht op de voortgang van zijn resocialisatie en begeleiding en verleent de reclassering toestemming om relevante referenten te raadplegen en contact te onderhouden met personen en instanties die deel uitmaken van zijn netwerk.
- Betrokkene zal geen omgang hebben met personen die zijn resocialisatie in gevaar (kunnen) brengen en stelt zich open op, inzake het aangaan van nieuwe relaties of bestaande relaties en heeft geen bezwaar dat deze op ‘gepaste en discrete’ wijze door de reclassering worden gescreend.
3. Meewerken aan een time-out
Als de reclassering dat nodig vindt en de terbeschikkinggestelde daarmee instemt, kan de
terbeschikkinggestelde voor een time-out worden opgenomen in een Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) of andere instelling. Deze time-out duurt totdat de reclassering of de terbeschikkinggestelde deze beëindigt, maar maximaal zeven weken, met de mogelijkheid van verlenging met nog eens maximaal zeven weken, tot maximaal veertien weken per jaar.
4. Begeleid wonen of maatschappelijke opvang
Wanneer geïndiceerd zal betrokkene verblijven in een instelling voor beschermd wonen of
maatschappelijke opvang, te bepalen door de justitiële instantie die verantwoordelijk is voor plaatsing. Het verblijf duurt zo lang de reclassering, FPC Fivoor Rotterdam en/of een soortgelijke zorginstelling dat nodig vinden.
- Betrokkene houdt zich aan de huisregels en het dagprogramma dat de instelling in overleg met de reclassering en FPC Fivoor Rotterdam en/of soortgelijke instelling voor hem heeft opgesteld.
5. Ambulante behandeling/begeleiding
Wanneer geïndiceerd laat betrokkene zich behandelen en of begeleiden door een forensisch ambulante behandelinstelling of een soortgelijke zorgverlener, te bepalen door de reclassering. De behandeling duurt zo lang de reclassering, FPC Fivoor Rotterdam en/of een soortgelijke zorginstelling dat nodig vindt.
- Betrokkene houdt zich aan de huisregels en de aanwijzingen die de zorgverlener geeft voor de behandeling. Het innemen van medicijnen en controle hierop kan onderdeel zijn van de behandeling.
6. Woonbegeleiding
Betrokkene laat zich begeleiden door een ambulante instelling en houdt zich aan de begeleidingsafspraken van deze instelling, zolang de reclassering, FPC Fivoor Rotterdam en/of een soortgelijke instelling dit nodig acht.
7. Meewerken aan middelenverbod –en controle
Betrokkene gebruikt geen drugs (soft- en harddrugs). Mocht het gebruik van alcohol aanleiding geven tot verstoring van de samenwerking, dan kan een algeheel middelenverbod ingevoerd worden. Betrokkene werkt mee aan controles die door de kliniek en/of de reclassering ingezet kunnen worden. [afdeling] en/of de reclassering bepalen met welke controlemiddelen en hoe vaak betrokkene wordt gecontroleerd.
8. Meewerken aan schuldhulpverlening/beschermingsbewind
Betrokkene geeft inzage in zijn financiën en werkt zo nodig mee aan het aflossen van zijn schulden en het treffen van betalingsregelingen. Indien geïndiceerd werkt hij mee aan schuldhulpverlening in het kader van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen en/of beschermingsbewind en/of budgetbeheer.
9. Niet naar het buitenland (reisverbod)
Betrokkene gaat niet naar het buitenland of het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden, zonder toestemming van de reclassering en het openbaar ministerie.
10. Dagbesteding
Betrokkene zet zich in voor het realiseren en/of behouden van een passende en door de reclassering goedgekeurde dagbesteding en houdt zich aan de voorwaarden c.q. regels die hem gesteld worden.
11. Contactverbod
Betrokkene heeft of zoekt op geen enkele wijze, direct of indirect, contact met het slachtoffer van het indexdelict of zijn familie en vrienden zolang het Openbaar Ministerie dit verbod nodig vindt. Slachtoffer betreft: [slachtoffer] , geboren op [datum 2] 1967.
- draagt de reclassering op hulp en steun te verlenen bij naleving van de voorwaarden.
Deze beslissing is gegeven door mr. D. van Kralingen, voorzitter, mr. V.M. Schotanus en mr. J.M.J.C. Paijmans, rechters, in tegenwoordigheid van de griffier mr. A.C.L.J. Luijten en is uitgesproken ter openbare zitting op 23 januari 2025.
De voorzitter is niet in de gelegenheid deze beslissing mede te ondertekenen.