Uitspraak
RECHTBANK Zeeland-West-Brabant
1.De procedure
2.De feiten
“Koper gebruikt het Verkochte reeds ten titel van huur en dient het Verkochte uitsluitend te gebruiken als grond voor het hebben en houden van een mobiele recreatie-eenheid. (…) Koper is er nadrukkelijk mee bekend dat permanente bewoning van het Verkochte niet is toegestaan.”
“
Het Verkochte zal door de koper gebruikt worden als ondergrond voor het reeds in eigendom zijnde recreatie-eenheid, voor uitsluitend recreatieve doeleinden. (…) De koper is er mee bekend dat permanente bewoning op het Park van overheidswege niet is toegestaan.”
“Commerciële verhuur aan derden is toegestaan zonder enige commissie verschuldigd aan parkeigenaar. Om een huurder te screenen (goedkeuren) dient de verhuurder vooraf zijn huurder aan te melden bij de receptie van [gedaagde] . Bij een positieve screening kan de verhuur doorgaan.”
“(…)Cliënte verrichte die screening altijd door de gegevens van de huurder door te sturen aan de wijkagent, die vervolgens – zonder daar een reden voor te geven – aangaf of de betreffende huurder een goed idee was of niet. Die gang van zaken is inmiddels, (…) niet meer mogelijk. (…)(…)(…) Cliënte vraagt uw cliënte aan indien zij wil overgaan tot commerciële verhuur, de volgende gegevens te verstrekken:
“(…)Evenwel kan ik u berichten dat voor kort verblijf (21 dagen of minder) kan worden volstaan met de volgende documenten.
3.Het geschil
4.De beoordeling
De voorwaarden van verhuur waren toen duidelijk en [eiseres] heeft onvoldoende onderbouwd dat de door haar aangedragen huurders na medio december 2022 voor enkel recreatief gebruik kwamen en dat [gedaagde] die ten onrechte heeft geweigerd. Uit de eigen producties 13 en 16 van [eiseres] blijkt dat het verhuur via een uitzendbureau betreft en mensen in werkkleding in alle vroegte van de camping vertrekken. Dat wijst niet op recreatieve verhuur en is in strijd met de tussen partijen gesloten overeenkomst.