Uitspraak
1.De procedure
2.De feiten
3.Het geschil
4.De beoordeling
“Er is mijns inziens echter geen sprake van medische arbeidsongeschiktheid. Ik acht werknemer dan ook belastbaar voor een volledige werkhervatting en ik begrijp dat dit ook is wat werknemer het liefste zou doen. Ik adviseer werknemer en werkgever dan ook opnieuw gezamenlijk tot een oplossing te komen voor de werk gerelateerde factoren. Ik verzoek werkgever daarnaast de verzuimsituatie te beëindigen.”. Het opzegverbod tijdens ziekte (artikel 7:670 BW) staat dan ook niet aan ontbinding in de weg.
ernstigen
duurzaamverstoorde arbeidsverhouding. In beginsel is niet relevant door wie de arbeidsverhouding verstoord is geraakt (Hoge Raad 16 februari 2018, ECLI:NL:HR:2018:220).
“We kunnen met zekerheid stellen dat er voor november 2023 een aantal zaken in het [museum] niet goed liepen. De werkvloer was een mijnenveld. De communicatie tussen museumcollega’s en directie en tussen museumcollega’s onderling was niet goed. Zoals in de bijlage (aanleiding burn-out) omschreven is waren we daar met zijn allen verantwoordelijk voor.”. Gelet hierop kan de negatieve sfeer niet alleen aan [verweerster] worden toegerekend. De kantonrechter gaat ervan uit dat [verweerster] in staat zal zijn deze negatieve periode af te sluiten zonder daar nog bij de medewerkers en vrijwilligers op terug te komen en haar werk weer uit te voeren op dezelfde enthousiaste en positieve manier als zij voordien deed.