Uitspraak
1.Onderzoek van de zaak
2.De tenlastelegging
3.De voorvragen
4.De beoordeling van het bewijs
wetenschapheeft van de daar aanwezige goederen en dat deze goederen zich ook in zijn
machtssfeerbevinden, tenzij er omstandigheden aannemelijk zijn geworden waaruit voortvloeit dat dit in dit geval anders is. Niet is van doorslaggevend belang aan wie de middelen toebehoorden. Evenmin hoeft sprake te zijn van enige beschikkings- of beheersbevoegdheid.
aanwezig heeft gehad:
- ongeveer 399 pillen bevattende
MDMA, en
- ongeveer 0,8 gram MDMA en
- ongeveer 2,8 gram amfetamine,
zijnde MDMA en amfetamine, telkens een middel als bedoeld in de bij de
Opiumwet behorende lijst I;
tabletten Sildenafil 100 mg merk Kamagra, in voorraad heeft gehad;
voor te bereiden en/of te bevorderen,
- het opzettelijk vervaardigen
van GHB
- voorwerpen, stoffen
voorhanden heeft gehad, waarvan hij, verdachte, wist dat zij bestemd waren tot het plegen van dat feit,
door:
- een jerrycan (inhoudsmaat 10 liter met een restant van vloeistof indicatief getest
op GBL en GHB), en
- een literfles ammoniak, en
- maatbekers (met een restant van vloeistof indicatief getest op
GHB), en- maatbekers, en
- verpakkingen korrelontstopper, en
- een trechter, en
- een literfles vloeibare ontstopper, en
- een verpakking toiletreiniger, en
- een verpakking Baking Soda, en
- verpakkingen schoonmaakvloeistof,
voorhanden te hebben.
5.De strafbaarheid
6.De strafoplegging
dealerindicatie. Het is niet aannemelijk dat verdachte 399 MDMA-pillen voor eigen gebruik had klaar liggen, maar juist voor de verkoop. De rechtbank weegt dit in strafverzwarende zin mee.
De reclassering spreekt haar zorgen uit over het middelengebruik van verdachte en zijn psychosociaal functioneren. Zij vindt diagnostiek en behandeling nodig om de kans op herhaling te verminderen. Verdachte zou gemotiveerd zijn om zijn gedrag te gaan veranderen en heeft kenbaar gemaakt dat hij zich wil houden aan de voorgestelde bijzondere voorwaarden.
Het recidiverisico wordt door de reclassering ingeschat als gemiddeld. Zij adviseert een voorwaardelijke straf op te leggen met als bijzondere voorwaarden een meldplicht bij de reclassering (Novadic-Kentron), het meewerken aan een diagnostisch onderzoek en eventueel daaruit voortvloeiende behandeling met de mogelijkheid tot een kortdurende klinische opname, een dagbesteding en het meewerken aan controles betreffende alcohol en drugs.
7.Het beslag
8.De wettelijke voorschriften
9.De beslissing
spreekt verdachte vrijvan het onder 4 tenlastegelegde feit;
een gevangenisstraf van 62 dagen, waarvan 60 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar;
algemene voorwaardedat verdachte zich voor het einde van de proeftijd niet schuldig maakt aan een strafbaar feit;
bijzondere voorwaarden:
Novadic-Kentron, Jan Wierhof 14 te Tilburg, en zich zal melden op afspraken met de reclassering, zo vaak en zolang als de reclassering noodzakelijk vindt;
behandelingten behoeve van zijn middelengebruik en/of psychosociaal functioneren voor verslavingszorg
Novadic-Kentronof een soortgelijke zorgverlener, te bepalen door de reclassering. De behandeling start zo spoedig mogelijk. De behandeling duurt de gehele proeftijd of zoveel korter als de reclassering noodzakelijk acht. Verdachte houdt zich aan de huisregels en de aanwijzingen die de zorgverlener geeft voor de behandeling. Gelet op de problematiek kan hieronder ook het innemen van medicijnen vallen, als de zorgverlener dat nodig vindt.
kortdurende opnamevoor crisisbehandeling, detoxificatie, stabilisatie, observatie of diagnostiek. Als de voor indicatie verantwoordelijke instantie een kortdurende opname indiceert, zal verdachte zich, na goedkeuring door de rechter, laten opnemen in een zorginstelling voor zeven weken of zoveel korter als de reclassering nodig acht. De justitiële instantie die verantwoordelijk is voor plaatsing in de forensische zorg, bepaalt in welke zorginstelling de opname plaatsvindt. Verdachte houdt zich aan de huisregels en de aanwijzingen die de zorginstelling geeft voor de behandeling. Gelet op de problematiek kan hieronder ook het innemen van medicijnen vallen, als de zorginstelling dat nodig vindt;
vrijetijdsbesteding, met een vaste structuur;
controle van het gebruik van alcohol en drugsom het middelengebruik te beheersen. De reclassering kan een urineonderzoek en ademonderzoeken (blaastest) gebruiken voor de controle. De reclassering bepaalt hoe vaak verdachte wordt gecontroleerd;
een taakstraf van 180 uren;
vervangende hechteniszal worden toegepast van
90 dagen;