Verzekeringsarts b&b [naam arts 2] heeft de beschikbare medische gegevens bestudeerd inclusief de bezwaargronden en heeft eiser onderzocht op haar spreekuur van 8 december 2021. Voorts heeft zij informatie opgevraagd bij de behandelend orthopeed [naam medisch specialist] , wiens antwoordbrief van 3 november 2021 zij ook in haar afwegingen heeft betrokken.
De verzekeringsarts b&b stelt in haar rapportage van 9 december 2021 vast dat eiser nadat hij bij de primaire verzekeringsarts is geweest de orthopedisch chirurg opnieuw heeft bezocht. Bij MRI-onderzoek bleek geen HNP maar wel foramenstenose op meerdere punten. Eiser krijgt hier nu pijnbehandeling voor.
Eiser is beperkt in zijn mobiliteit waarbij krachtsverlies en pijn in het rechterbeen op de
voorgrond staan. Ook de verzekeringsarts b&b gaat uit van een status na een schouderoperatie links. Eiser is rechtshandig. De primaire verzekeringsarts heeft rekening gehouden met de status van de schouderoperatie met name door de beperking voor boven schouderhoogte werken. Aanvullende beperkingen zijn gezien de bevindingen bij lichamelijk onderzoek (onbeperkte schouderfunctie) niet aannemelijk.
Met betrekking tot het alcoholgebruik wordt opgemerkt dat er geen sprake is van een geobjectiveerde stoornis en worden er geen beperkingen aangenomen.
Met betrekking tot de rug/beenklachten blijkt dat de primaire verzekeringsarts frequent buigen en gebogen werken evenals zwaar tillen en sjouwen als beperkt heeft aangegeven, waarbij 10 kg het maximaal haalbare is en van belang is dat eiser dit over het algemeen vanaf tafelhoogte kan doen. Verder ziet de verzekeringsarts b&b een beperking voor frequent reiken, waarbij bij een kleinere reikafstand een hogere frequentie mogelijk is.
De primaire verzekeringsarts heeft rekening gehouden met het objectiveerbare krachtsverlies van het rechterbeen, en hiervoor beperkingen aangenomen.
In algemene zin zijn pijnklachten een subjectieve beleving en daarmee moeilijk in maat en getal uit te drukken. Uit de literatuur blijkt dat er mensen zijn die blijven werken met pijn en anderen niet. Andere factoren (zoals pijncoping, actief blijven ondanks pijn, mogelijkheden tot aanpassingen in werk) lijken daarbij een rol te spelen. Ook bij eiser zijn daar aanwijzingen voor.
Indien rekening wordt gehouden met de beperkingen is een aanvullende beperking in
duurbelastbaarheid niet aan de orde. De standaard duurbelastbaarheid in arbeid is richtinggevend bij de beoordeling van de duurbelastbaarheid. De bij eiser vastgestelde stoornis(sen) leiden niet eenduidig tot een beperking in de duurbelastbaarheid zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld een ernstige longfunctiestoornis.
Er is in het geval van eiser geen sprake van een stoornis in de energiehuishouding door een
tekort aan energie (door een onvoldoende opnemen van energie of een te groot energieverbruik) of verminderde mogelijkheden tot recuperatie zoals bedoeld in de standaard die samenhangt met de stoornis in de energiehuishouding.
Ook is er geen sprake van de “indicatie preventief”. Er is immers geen sprake van
zelfoverschatting, een beperkt ziektebesef of patroon van overschrijding van grenzen. Evenmin is de indicatie verminderde beschikbaarheid aan de orde op basis van extra tijd voor de zelfzorg of behandeling.
De door haar overeenkomstig het voorgaande aangepaste beperkingen en belastbaarheid van eiser heeft verzekeringsarts b&b [naam arts 2] neergelegd in de FML van 9 december 2021.