Uitspraak
RECHTBANK ROTTERDAM
1.De procedure
- het verzoekschrift van [verzoekster01] (ontvangen op 9 juni 2023), met bijlagen;
- het verweerschrift van de gemeente, met bijlagen;
- de brief van [verzoekster01] van 14 september 2023, met bijlagen;
- de brief van [verzoekster01] van 20 september 2023, met bijlagen;
- de brief van de gemeente van 25 september 2023, met bijlagen;
- de spreekaantekeningen van de gemachtigde van [verzoekster01] ;
- de spreekaantekeningen van de gemachtigde van de gemeente.
2.De feiten
3.De beoordeling
“Nog voor de coronacrisis heb ik aan mijn teamleider om een gelegenheid gevraagd om met huisbezoeken ingewerkt te worden.”
zonder deugdelijke grond onvoldoende re-integratie inspanningen heeft verricht’ terwijl voor het toewijzen van een billijke vergoeding op grond van artikel 7:682 lid 1 onderdeel c BW sprake dient te zijn van ‘
ernstig verwijtbaar handelen of nalaten’ aan de zijde van de werkgever. De lat hiervoor ligt dus hoger.
ernstigverwijtbaar. [verzoekster01] heeft ten slotte geen stukken in het geding gebracht waaruit blijkt dat zij inderdaad gepest of getreiterd werd door de heer [naam02] . Dat zij zijn handelen blijkbaar als zodanig heeft ervaren is een andere zaak. Overigens heeft het aanstellen van een nieuwe casemanager, waar [verzoekster01] wél tevreden over was, geen verbetering gebracht in de medische gesteldheid van [verzoekster01] . Dat de gemeente ten slotte het HSK-traject niet wilde bekostigen acht de kantonrechter evenmin ernstig verwijtbaar. [verzoekster01] had het HSK-traject op kosten van haar zorgverzekeraar kunnen volgen en de gemeente had al twee intensieve trajecten (het Biocheck en Skils-traject) voor [verzoekster01] bekostigd.