Op 24 november 2022 heeft de Rechtbank Rotterdam een beschikking gegeven in de zaak van [naam verzoeker] en de stichting STICHTING KRINGLOOP GLAS (SKG). Het verzoekschrift, ingediend op 1 september 2022, betreft de benoeming van [naam verzoeker], [naam 1], [naam 2], [naam 3] en [naam 4] tot bestuurders van SKG, op basis van artikel 2:299 van het Burgerlijk Wetboek. De rechtbank ontving bij het verzoekschrift diverse documenten, waaronder de akte van wijziging van de statuten en een uittreksel uit het handelsregister. De advocaat van de verzoeker, mr. L.G. Wigboldus, heeft in correspondentie met de rechtbank aangegeven dat er geen andere belanghebbenden zijn die gehoord moeten worden. Tevens heeft hij ingestemd met de kwalificatie van het verzoek als een 'welwillendheidsbeslissing'.
SKG, opgericht op 17 januari 1997, heeft in haar statuten vastgelegd dat het bestuur uit vijf leden moet bestaan. De verzoeker is sinds 1 september 2007 de enige bestuurder, maar door het ontbreken van het vereiste aantal bestuurders kan er geen benoeming plaatsvinden. De rechtbank heeft vastgesteld dat de voorgedragen bestuurders bereid zijn hun benoeming te aanvaarden en dat er geen bezwaren zijn tegen hun benoeming.
De rechtbank heeft geoordeeld dat zij niet bevoegd is om op grond van artikel 2:299 BW te beslissen, omdat de zetel van SKG buiten het Rotterdamse arrondissement ligt. Daarom heeft de rechtbank het verzoek opgevat als een verzoek om een niet in de wet geregelde beslissing. De rechtbank heeft het verzoek toegewezen, maar de beslissing niet uitvoerbaar bij voorraad verklaard, aangezien het geen wettelijke basis heeft. De rechtbank heeft de nieuwe bestuurders erop gewezen dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de inschrijving van deze beslissing bij de Kamer van Koophandel.