2.4.De arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bevat - onder meer - de navolgende bepalingen:
“Artikel 13: Concurrentiebeding
1. (…)
2. Tenzij anderszins schriftelijk overeengekomen, is het de werknemer niet toegestaan gedurende de looptijd van deze arbeidsovereenkomst en gedurende een periode van twaalf maanden na de beëindiging van het dienstverband, binnen Nederland, direct of indirect, zowel voor eigen rekening als ten behoeve van derden, in dienstverband of anderszins, in enigerlei vorm:
a. werkzaam of betrokken te zijn in of bij enige onderneming met activiteiten op het terrein gelijk aan, vergelijkbaar met of anderszins concurrerend met dat van werkgever en/of aan werkgever gelieerde ondernemingen, indien het werkzaamheden betreft op het terrein waar de medewerker werkzaam in is geweest;
b. activiteiten te verrichten ten behoeve van of contacten te onderhouden met bestaande dan wel voormalige relaties of kandidaten van werkgever en/of aan werkgever gelieerde ondernemingen, met wie werknemer gedurende het dienstverband direct in contact is geweest of waartoe werknemer toegang zou kunnen hebben;
c. werknemers van werkgever en/of aan werkgever gelieerde ondernemingen te benaderen teneinde hen te bewegen hun dienstverband bij werkgever of aan werkgever gelieerde ondernemingen, te beëindigen en/of hen te bewegen voor werknemer dan wel voor derden werkzaamheden te verrichten.
3. (…)
Artikel 14: Nevenwerkzaamheden
Zonder schriftelijke toestemming van werkgever is het werknemer niet toegestaan nevenwerkzaamheden te verrichten of voorbereiding tot nevenactiviteiten te verrichten waarvan werknemer in redelijkheid kan inschatten dat deze in strijd zijn met de belangen van werkgever ongeacht of deze wel dan wel niet betaald zijn gedurende de periode dat de arbeidsovereenkomst van kracht is.
(…)
Artikel 16: Overtreding van artikel 12, 13, 14 en 15
1. De overtreding van de artikelen 12, 13, 14 en 15 kan een dringende reden voor ontslag op staande voet vormen, onverminderd het recht van werkgever om de geleden en nog te lijden schade volledig op werknemer te verhalen.
2. Werknemer verbeurt bij overtreding van artikel 12, 13, 14 en 15 van deze arbeidsovereenkomst in afwijking van het bepaalde in artikel 7:650 lid 3, 4 en 5 Burgerlijk Wetboek aan werkgever een onmiddellijk opeisbare boete per overtreding, groot € 7.500,- voor iedere overtreding, vermeerderd met een bedrag van € 2.000,- voor iedere dag dat de overtreding voortduurt. Eén en ander laat onverlet de keuze van de werkgever in plaats van voornoemde boete schadevergoeding op grond van de wet te vorderen.”