Uitspraak
RECHTBANK ROTTERDAM
1.De procedure
- de dagvaarding
- de conclusie van antwoord
- de overgelegde producties
- de mondelinge behandeling de dato 16 februari 2016
- de pleitnota van SNS Bank
- het faxbericht van [eiseres] van 18 februari 2016
- het faxbericht van SNS Bank van 18 februari 2016.
2.De feiten
Offerte onder opschortende voorwaarde aan u uitgebracht
Concept akte van verdeling”
Verklaring van verdeling [adres2]
verkrijging van een hypothecaire geldlening met valse dan wel vervalste documenten.”
Wanneer heb jij op de [adres] gewoond?
Wij confronteren u met een gesprek van 5 september 2011.
U zult begrijpen dat ik door hun bezoek nogal was overrompeld. Zodoende heb ik toen ook verklaard de bovenstaande werkzaamheden niet te hebben uitgevoerd. Tevens heb ik op dat moment de ontvangst van het bedrag van 1.350 euro niet bevestigd. Ik heb de ontvangst van het bedrag niet bevestigd omdat ik het bedrag contant had ontvangen en van dit bedrag geen factuur had opgemaakt.”
geweest de bestaande woning te verkopen;
Uit onderzoek is gebleken dat u de woning niet voor eigen woning heeft aangekocht en u de woning niet heeft bewoond. Daarnaast zou u de woning aankopen in verband met de beëindiging van uw relatie. Uit onderzoek is gebleken dat uw relatie niet is beëindigd en u nog steeds hoofdelijk aansprakelijk bent voor de lening bij Westland Utrecht. Onderpand voor deze lening is het pand aan de [adres2] . U heeft bij aanvraag van de hypotheek verklaard dat het pand aan de [adres2] verkocht zou worden. Het pand is niet door u verkocht. Daarnaast zijn door of namens u een of meerdere vervalste facturen ingeleverd voor de uitbetaling van gelden uit het bouwdepot.
de op het moment van opeising geldende rente over het opgeëiste bedrag.
Artikel 35 Opzegging van de relatie
Bij navraag bij de vereniging van eigenaren is mij ook bevestigd dat de vrouw niet in het appartement heeft gewoond. Het appartement zou onderverhuurd zijn. De huurder spreekt geen Nederlands. Er is een aanzienlijke achterstand in de betaling van de servicekosten. De vereniging van eigenaren heeft al meerdere herinneringsbrieven en aanmaningen gezonden aan [eiseres] .”
3.Het geschil
4.De beoordeling
.Ook dit komt aannemelijk voor, mede omdat [eiseres] en [persoon1] (die politieagent is, of was) zelf wél Nederlands spreken. Dit vindt verdere bevestiging in de notulen van de algemene ledenvergadering van de VvE van 21 maart 2014. Daarin staat onder meer: “
Mevr. [persoon3] denkt ook te weten waar de heer [persoon1] werkt. We besluiten na de vergadering hier langs te gaan. Helaas de desbetreffende medewerker kent geen heer [persoon1] .”