“Uit het onderzoek blijkt o.a. dat:
1. Het gat in de ruit een maximale diameter van 52 cm had. Hierdoor is het niet mogelijk dat een TV met de afmetingen 91x59x11 door het gat in de ruit kan.
2. Uit overleg met de politie blijkt dat er rondom het gat in de ruit de nodige spitse glaspunten zaten. Aan geen van de punten werden textiel resten aangetroffen. De politie sluit mede op
grond hiervan uit dat iemand door het gat naar binnen of buiten is geklommen.
3. Gelet op het schadebeeld is het eveneens onaannemelijk om van buitenaf middels handreiking door het gat van de ruit de onderste grendel van de deur te openen.
4. Op het moment van ontdekking, constateerde de politie dat de achterdeur nog dicht en
afgesloten was met de twee insteekcilindersloten.
5. Behalve het gat in de ruit werden nergens aan deuren of ramen sporen van forcering geconstateerd.
6. Het is uit te sluiten dat bijvoorbeeld de klopsleutel methode is toegepast omdat de deur(en) in dichte en vergrendelde toestand werd(en) aangetroffen. Wat is het belang van een inbreker om een raam of deur zonder schade te openen? Of bij het verlaten van een pand de deuren weer dicht en op slot te doen?
7. Onder het beeld, waarmee de ruit werd ingegooid, werd een bloemblad, van in de woning aanwezige bloemen, aangetroffen. Verder werden glasscherven in geopende cd doosjes, waaruit cd's zouden zijn weggenomen waren, aangetroffen.
8. Niet eerder dan na confrontatie over het aantal laptops, in combinatie met het niet toestaan tot toegang van de werkruimte, verklaarde u dat er meer laptops in huis waren.
9. Het schadebeeld stemt niet overeen met de afgelegde verklaringen:
- U verklaart tegenover het onderzoeksbureau dat uw dochter niets wist van het bezoek aan de kennissen te Heerle. De afspraak werd pas ’s avonds (d.d. 14 maart 2009) na haar vertrek gemaakt toen de kennissen belden.
- Ter verificatie en staving van uw verklaringen heeft het onderzoeksbureau [persoon 3] en [persoon 4] bezocht en geïnterviewd. Zij verklaren dat de afspraak al op 13 maart 2009 werd gemaakt. Uw verklaring dat er pas op de avond van het bezoek een afspraak is gemaakt stemt hiermee niet overeen.
- [persoon 2] verklaart op d.d. 08-05-2009 dat zij op 14 maart 2009 omstreeks 19.00 uur uit de woning vertrokken is. Haar moeder bracht haar naar het Cityplaza waar ze door haar vriend, werd opgehaald. Op het moment dat zij de woning verliet wist zij, aldus haar verklaring, dat haar ouders 's avonds en 's nachts niet thuis zouden zijn. Zij wist dat zij omstreeks 22.00 uur zouden vertrekken. Haar vriend bevestigt haar verklaring.
Aan de hand van de bevindingen moet worden geconcludeerd dat, als er een ‘inbraak’ heeft plaatsgevonden, er geen vorm van braak aan vooraf is vooraf gegaan. De ruit werd kennelijk ingegooid om een inbraak in scene te zetten. Dit ingooien gebeurde, gelet op de door de politie geconstateerde situatie, pas na het wegnemen van de goederen (zie 7).
Gelet op het vorenstaande concluderen wij dat er geen sprake is van een inbraak zoals in artikel 1.10 van de voorwaarden gekenmerkt IP07. Onder inbraak wordt verstaan: het zich wederrechtelijk toegang verschaffen tot het woonhuis door het verbreken, met zichtbare beschadiging van afsluitingen zoals deuren, ramen, daken en vloeren. Voor de volledigheid voegen wij hieraan nog toe dat de polis voor verduistering geen dekking biedt.
Overeenkomstig het gestelde in artikel 7.2 van de algemene voorwaarden AW07 vervalt elk recht op schadevergoeding als de verzekeringnemer of de verzekerde bij schade opzettelijk onjuiste gegeven verstrekt. Allianz beroept zich op artikel 7.2 en gaat in dat verband niet tot schadevergoeding over.”