Uitspraak
RECHTBANK OVERIJSSEL
wonende te [woonplaats] ,
STICHTING BUURTZORG NEDERLAND,
gevestigd en kantoorhoudende te Almelo,
1.De procedure
2.De feiten
De overeenkomst eindigt:
Door overlijden van de cliënt
Bij wederzijds goedvinden
Na eenzijdige schriftelijke opzegging van de overeenkomst door de cliënt of de zorgaanbieder, met inachtneming van het bepaalde in lid 29
Van rechtswege als de overeenkomst voor bepaalde tijd is aangegaan
Ingeval van ontbinding door de rechter
De zorgaanbieder kan de overeenkomst uitsluitend opzeggen:
Als de zorgaanbieder de zorg passend bij het nieuwe indicatiebesluit niet mag verlenen, omdat de zorgaanbieder geen toelating heeft op grond van de Wtzi (Wet toelating zorginstellingen) / AWBZ voor de geïndiceerde zorg. In dat geval gelden de volgende vereisten voor opzegging.
Als de zorgaanbieder de zorg passend bij het nieuwe indicatiebesluit niet mag verlenen, omdat het contract tussen de zorgaanbieder en het zorgkantoor geen ruimte biedt voor de geïndiceerde zorg. In dat geval is voor de opzegging vereist dat de zorgaanbieder zich vergeefs tot het zorgkantoor heeft gewend met het verzoek om toestemming, ook geldt het bepaalde in a onder 1e, 2e en 3e.
Als de zorgaanbieder de zorg passend bij het nieuwe indicatiebesluit niet kan verlenen, omdat de zorgaanbieder niet de hiervoor benodigde specialistische deskundigheid heeft. In dat geval gelden de vereisen voor opzegging als genoemd in a onder 1e, 2e en 3e.
Wanneer de indicatie van de cliënt eindigt en geen nieuwe indicatie is verkregen, of geen indicatie wordt verleend.
Als de zorg niet langer nodig is terwijl de indicatie nog loopt. In dat geval gelden de volgende vereisen voor opzegging:
Om gewichtige redenen, mits is voldaan aan de volgende voorwaarden:
Indien de situaties genoemd onder lid 1 onder a, b en c eindigt de overeenkomst niet eerder dan de dag waarop de cliënt zorg ontvangt van de nieuwe zorgaanbieder.