In deze zaak gaat het om een deelgeschil over de aansprakelijkheid van de Stichting AOC De Groene Welle en Reaal Schadeverzekeringen N.V. voor letselschade die [verzoekster] heeft opgelopen tijdens een gymles op 5 februari 2009. [verzoekster], die op dat moment leerling was, heeft tijdens het gebruik van de 'vliegende mat' een val gemaakt, waarbij zij haar beide polsen en linkerelleboog heeft gebroken. De docenten waren op het moment van het ongeval niet in de nabijheid van de leerlingen. Na het ongeval is [verzoekster] naar het ziekenhuis gebracht en heeft zij langdurige klachten overgehouden aan de val.
De rechtbank heeft de procedure beoordeeld en vastgesteld dat er onvoldoende informatie beschikbaar is om de aansprakelijkheidsvraag te beantwoorden. De rechtbank overweegt dat de aansprakelijkheid van Groene Welle kan worden vastgesteld indien blijkt dat de docenten tekort zijn geschoten in hun zorgplicht. De rechtbank concludeert dat er meer feitelijke informatie nodig is over de omstandigheden van het ongeval en dat bewijslevering noodzakelijk is. Daarom is het verzoek van [verzoekster] om Groene Welle aansprakelijk te verklaren afgewezen.
Wel heeft de rechtbank de kosten van de procedure aan de zijde van [verzoekster] begroot op € 5.465,00 exclusief btw, omdat de deelgeschilprocedure niet onterecht is ingesteld. De rechtbank wijst echter de veroordeling tot betaling van deze kosten af, omdat de aansprakelijkheid niet is vastgesteld. De beslissing is op 27 januari 2015 openbaar uitgesproken door mr. M. Willemse.