Uitspraak
1.De procedure
2.De feiten
Indien u wederom niet op de werkplek verschijnt zullen wij als werkgever genoodzaakt zijn (…) tegen uw persoon om ontslag te moeten aanzeggen op staande voet (…)”.
3.Het geschil
4.De beoordeling
Ik ga bij deze tegen deze uitspraak in bezwaar, Er is geen enkele juridische grondslag voor staande voet ontslag in deze situatie.”
Kamerstukken II 2013/14, 33818, nr. 7, p. 129). Daarbij geldt onder het huidige recht nog steeds dat de werknemer er alles aan moet hebben gedaan om de belemmeringen voor werkhervatting weg te nemen, door zijn of haar volle medewerking te verlenen aan initiatieven van de werkgever en door zelf proactief oplossingen aan te dragen.
Het oppakken van het eigen werk is pas haalbaar vanaf het moment dat werkgever en werknemer goede afspraken hebben gemaakt ter oplossing van de problematiek (liever nog wederkerige toezeggingen).” Verder stelt de kantonrechter vast dat [eiser] zijn volle medewerking heeft verleend door in te stemmen met de door ABC voorgestelde mediation door [C] , hoewel [C] in tegenstelling tot het advies van de bedrijfsarts geen geregistreerd mediator-jurist met kennis van het arbeidsrecht was. Verder heeft [eiser] in november 2023 ook meegewerkt aan mediation onder leiding van een geregistreerd mediator.
Het oppakken van het eigen werk is pas haalbaar vanaf het moment dat werkgever en werknemer goede afspraken hebben gemaakt ter oplossing van de problematiek (liever nog wederkerige toezeggingen).” niet nader onderbouwd, zodat dit verweer faalt.
5.De beslissing
,tot het moment waarop de arbeidsovereenkomst rechtsgeldig zal zijn geëindigd, te vermeerderen met de wettelijke verhoging ter hoogte van het percentage dat ABC volgens de systematiek van artikel 7:625 BW aan wettelijke verhoging verschuldigd is en met de wettelijke rente vanaf de datum van verzuim;