ECLI:NL:RBOBR:2021:1511

Rechtbank Oost-Brabant

Datum uitspraak
2 april 2021
Publicatiedatum
1 april 2021
Zaaknummer
01-048832-20
Instantie
Rechtbank Oost-Brabant
Type
Uitspraak
Rechtsgebied
Strafrecht
Procedures
  • Eerste aanleg - meervoudig
Vindplaatsen
  • Rechtspraak.nl
AI samenvatting door LexboostAutomatisch gegenereerd

Medeplegen van het aanwezig hebben van delen van hennepplanten en vrijspraak van diefstal van elektriciteit

In deze zaak heeft de Rechtbank Oost-Brabant op 2 april 2021 uitspraak gedaan in een strafzaak tegen een verdachte die werd beschuldigd van het medeplegen van het aanwezig hebben van delen van hennepplanten en van diefstal van elektriciteit. De rechtbank heeft vastgesteld dat de verdachte in de periode van 22 mei 2018 tot en met 22 juni 2018 te Sint-Oedenrode, samen met anderen, opzettelijk een grote hoeveelheid hennepplanten heeft aanwezig gehad. De rechtbank heeft echter geoordeeld dat er onvoldoende bewijs was voor de diefstal van elektriciteit, waardoor de verdachte op dat punt werd vrijgesproken.

De rechtbank heeft de zaak behandeld naar aanleiding van een proces-verbaal van bevindingen van de politie, waarin werd gerapporteerd over een hennepkwekerij op het adres van de medeverdachte. Tijdens het onderzoek werd een niet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen, maar er was geen bewijs dat deze in de ten laste gelegde periode operationeel was. De medeverdachte heeft verklaard dat de verdachte verantwoordelijk was voor de aanlevering van nieuwe planten en het ophalen van de oogst, maar de rechtbank concludeerde dat de teelt en oogst buiten de ten laste gelegde periode plaatsvonden.

De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot een taakstraf van 90 uren, subsidiair 45 dagen hechtenis, en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken met een proeftijd van 2 jaar. Bij de strafoplegging heeft de rechtbank rekening gehouden met de ernst van de feiten, de rol van de verdachte en zijn persoonlijke omstandigheden. De rechtbank heeft de verdachte vrijgesproken van de diefstal van elektriciteit, omdat niet kon worden vastgesteld dat er in de ten laste gelegde periode elektriciteit was gestolen.

Uitspraak

vonnis

RECHTBANK OOST-BRABANT

Locatie 's-Hertogenbosch
Strafrecht
Parketnummer: 01.048832.20
Datum uitspraak: 02 april 2021
Vonnis van de rechtbank Oost-Brabant, meervoudige kamer voor de behandeling van strafzaken, in de zaak tegen:

[verdachte] ,

geboren te [geboorteplaats] op [geboortedatum] 1971,
wonende te [adres 1] .
Dit vonnis is op tegenspraak gewezen naar aanleiding van het onderzoek ter terechtzitting van 22 maart 2021.
De rechtbank heeft kennisgenomen van de vordering van de officier van justitie en van hetgeen van de zijde van verdachte naar voren is gebracht.

De tenlastelegging.

De zaak is aanhangig gemaakt bij dagvaarding van 16 februari 2021.
Aan verdachte is ten laste gelegd dat:
T.a.v. feit 1:
hij op een of meer tijdstippen in of omstreeks de periode van 22 mei 2018 tot en met 22 juni 2018 te Sint-Oedenrode, gemeente Meierijstad tezamen en in vereniging met een of meer anderen, althans alleen, in de uitoefening van een beroep of bedrijf (telkens) opzettelijk
heeft geteeld, bereid, bewerkt, verwerkt, verkocht, afgeleverd, verstrekt en/of vervoerd, in elk geval (telkens) opzettelijk aanwezig heeft gehad (in een pand op/aan de [adres 2] ) een grote hoeveelheid als bedoeld in artikel 11 lid 5 van de Opiumwet, te weten een hoeveelheid van (in totaal) ongeveer 100, althans een groot aantal hennepplanten en/of hennepstekken en/of delen daarvan, in elk geval een hoeveelheid van meer dan 30 gram van een materiaal bevattende hennep, zijnde hennep, een middel als bedoeld in de bij de Opiumwet behorende lijst II, dan wel aangewezen krachtens het vijfde lid van artikel 3a van die wet.
T.a.v. feit 2:
hij op een of meer tijdstippen in of omstreeks de periode van 22 mei 2018 tot en met 22 juni 2018 te Sint-Oedenrode, gemeente Meierijstad tezamen en in vereniging met een of meer anderen, althans alleen, in/uit een meterkast een hoeveelheid stroom/elektrische energie, in elk geval enig goed, dat geheel of ten dele aan een ander dan aan verdachte en/of zijn mededader(s) toebehoorde, te weten aan [bedrijf] ., heeft weggenomen
met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, terwijl verdachte en/of zijn mededader(s) zich de toegang tot de plaats van het misdrijf heeft/hebben verschaft en/of dat/die weg te nemen hoeveelheid stroom/elektrische energie onder zijn/haar/hun bereik heeft/hebben gebracht door middel van braak en/of verbreking.
Voor zover in de tenlastelegging taal- en/of schrijffouten voorkomen, zijn deze in de bewezenverklaring verbeterd. Blijkens het verhandelde ter terechtzitting is verdachte daardoor niet in de verdediging geschaad.

De formele voorvragen.

Bij het onderzoek ter terechtzitting is gebleken dat de dagvaarding geldig is. De rechtbank is bevoegd van het ten laste gelegde kennis te nemen en de officier van justitie kan in zijn vervolging worden ontvangen. Voorts zijn er geen gronden gebleken voor schorsing van de vervolging.

Bewijs

Inleiding.
Naar aanleiding van een proces-verbaal van bevindingen, waarin werd gerelateerd dat verdachte een hennepkwekerij zou hebben op het woonadres van de medeverdachte [medeverdachte] in Sint-Oedenrode, is door de politie een onderzoek ingesteld in de desbetreffende woning. Tijdens dit onderzoek werd een niet in werking zijnde hennepkwekerij op de zolder van de woning van de medeverdachte aangetroffen.
Het standpunt van de officier van justitie.
De officier van justitie acht beide feiten die aan de verdachte ten laste zijn gelegd wettig en overtuigend bewezen.
Het standpunt van de verdediging.
De verdediging stelt zich op het standpunt dat de verdachte van het ten laste gelegde dient te worden vrijgesproken nu verdachte stelt niets te maken te hebben met de hennepkwekerij.

Vrijspraakoverweging m.b.t. feit 1 (partieel) en feit 2

Aan de verdachte is ten laste gelegd dat hij in de periode van 22 mei 2018 tot en met 22 juni 2018, al dan niet tezamen en in vereniging, hennep heeft geteeld, bereid, bewerkt, verwerkt, verkocht, afgeleverd, verstrekt, vervoerd en/of opzettelijk aanwezig heeft gehad. Uit het dossier en het verhandelde ter terechtzitting is gebleken dat ten tijde van het door de politie binnentreden in de woning van de medeverdachte geen sprake was van een in werking zijnde hennepkwekerij. Dit blijkt onder meer uit het feit dat slechts afgeknipte steeltjes van hennepplanten in oude portgrond zijn aangetroffen.
Daarnaast heeft de medeverdachte [medeverdachte] op 22 juni 2018 verklaard dat het de verdachte was die telkens ten behoeve van de kwekerij zorgde voor de aanlevering van nieuwe planten en na de teeltperiode en oogst de gedroogde planten weer ophaalde om deze te verkopen. Medeverdachte [medeverdachte] verklaarde dat verdachte twee maanden voor het verhoor de laatste oogst heeft meegenomen uit de woning van de medeverdachte. Daaruit concludeert de rechtbank dat het telen en de laatste oogst buiten de ten laste gelegde periode heeft plaatsgevonden zodat verdachte van het tezamen en in vereniging beroeps- of bedrijfsmatig opzettelijk telen, bereiden, bewerken, verkopen afleveren, verstrekken en vervoeren van hennep dient te worden vrijgesproken.
Nu de aangetroffen kwekerij op de dag van ontdekking niet in werking was, kan niet worden vastgesteld dat deze na de laatste oogst (ten behoeve van een volgende teelt) in werking is geweest en niet is gebleken dat via de illegale aansluiting op de meterkast voor andere zaken dan de hennepkwekerij elektriciteit werd afgenomen, kan evenmin worden bewezen dat er in de ten laste gelegde periode elektriciteit is gestolen, zodat verdachte ook van feit 2 dient te worden vrijgesproken.
De bewijsmiddelen. [1]
Proces-verbaal aantreffen hennepkwekerij (p. 4 - 7). Voor zover inhoudende - zakelijk weergegeven -:
[p. 4] Op vrijdag 22 juni 2018 stelden wij een onderzoek in op het adres de [adres 2] , vanwege een verdenking van overtreding van de Opiumwet.
Het bleek dat op genoemd adres een hennepkwekerij aanwezig was, waarvan de planten kennelijk waren geoogst.
Kweekruimte
[p. 4 en 5] Na het binnentreden zagen wij het volgende: De kweekruimte is 3.30 meter breed en 1.80 meter lang. Er stonden binnen in de kwekerij meerdere plantenpotten met hierin oude aarde. In de potten zaten afgeknipte steeltjes van hennepplanten. Verder stond er een kachel van 2000 watt, ventilator, hennep droog netten, scharen, 4 knipmachines, 2 thermometers, een hoeveelheid gruis en 100 potten in de kwekerij.
De plantenbakken waren gevuld met oude potgrond, met een afgeknipte stengel van een hennepplant met wortel.
Vaststelling hennep
Wij constateerden op grond van onze kennis en ervaring, dat het hennepplanten waren. Wij, verbalisanten gezien de waargenomen uiterlijke kenmerken, kleur en vorm, en daarnaast de herkenbare geur, dat de aangetroffen planten hennepplanten betroffen.
Met hennep wordt bedoeld elk deel van de plant van het geslacht Cannabis (hennep), waaraan de hars niet is onttrokken, met uitzondering van de zaden.
De bovenstaande hennep is vermeld op lijst II behorende bij de Opiumwet en verboden in artikel 3 en strafbaar gesteld in artikel 11 van de Opiumwet.
Proces-verbaal van getuigenverhoor bij de rechter-commissaris, getuige [getuige] d.d. 27 juli 2020 (p. 1 t/m 3). :
[p. 2] De derde keer dat ik naar Sint-Oedenrode ben gegaan was begin 2018. [verdachte] vertelde mij wat meer over wat daar gebeurde. Hij vertelde dat hij door de bewoner was opgelicht met coke en speed. Op zolder zag ik een ruimte met een afgesloten deur. [verdachte] maakte het slot open. Ik kon toen zien wat er achter die deur was. Ik zag daar potten staan met planten die ruim één meter hoog waren. Het was daar ook ontzettend warm. Ik zag lampen branden boven de planten. Ik schrok enorm, omdat ik wist dat het een hennepkwekerij was.
U vraagt mij hoe ik wist dat [verdachte] iedere dag naar Sint-Oedenrode ging. [verdachte] kwam vrijwel elke dag bij mij. Het was niet iedere dag, maar wel vaak. Hij vertelde dan dat hij naar Sint-Oedenrode zou gaan. Enkele weken voordat ik contact had met de wijkagent kwam [verdachte] bij mijn woning. Hij had toen 2 zegeltangen bij zich. [verdachte] vertelde mij dat die tangen de tools waren voor de meterkast in Sint-Oedenrode.
De rechter-commissaris vraagt mij wie er verantwoordelijk waren voor de hennepkwekerij. Dat waren volgens mij [verdachte] en de bewoner van die woning. Met deze hennepkwekerij wilde [verdachte] kennelijk het geld terugverdienen dat hij tegoed had van de bewoner van deze woning.
Proces-verbaal van verhoor verdachte [medeverdachte] d.d. 22 juni 2018 (p. 20 - 27). Voor zover inhoudende - zakelijk weergegeven -:
[p. 22] Ik woon aan de [adres 2] . Ik ben eigenaar van het pand.
Op een gegeven moment trof ik iemand die voorstelde om bij mij een wiethok te maken. Dit zal eind 2012 begin 2013 geweest zijn.
[p. 23] Een man die ik kende. [verdachte] .
[verdachte] heb ik voor het laatst gezien, ongeveer 2 maanden geleden. [verdachte] is toen met de laatste oogst vertrokken waar ik nog steeds geen geld van heb gezien.
V: Wie is de eigenaar van de aangetroffen hennepplantage?
A: Ja, in principe met z’n tweeën. Ik en [verdachte] en vroeger met z’n drieën.
V: Wie verzorgde de hennepplantage?
A: Ik verzorgde de planten.
V: Wie heeft de plantage ingericht of gebouwd?
A: We waren toen met z’n drieën. [verdachte] , ik en [persoon] .
V: Wanneer is de hennepkwekerij gebouwd?
A: Met [verdachte] was dit eind 2012 begin 2013.
V: Hoe werd het materiaal (stekken) vervoerd naar jouw woning/pand?
A: Dit kwam allemaal met [verdachte] mee. Ik weet niet waar hij dat haalde.
[p. 24] V: Wie en Waar werden de kweekmaterialen gekocht?
A: [verdachte] deed dit.
V: Wat waren de totale kosten voor de inrichting van de hennepkwekerij.
A: Ik weet dat er 1000 euro opzij werd gelegd voor de onkosten. Ik vermoed dat [verdachte] zijn eigen kosten daar ook vanaf haalde.
V: Hoelang duurde de kweekperiode? (weken)
A: Dit duurde 9 weken. Dan drogen ongeveer 1 week. Dan kwam [verdachte] ze halen. Vervolgens was het wachten tot [verdachte] met nieuwe stekken kwam. Tussen de een en de andere oogst zat zeker 3 weken tussen.
V: Hoe ben jij aan de hennepplantjes/hennepstekken gekomen?
A: [verdachte] regelde dit.
V: Hoe werd de oogst verkocht? (bewerkt of onbewerkt c.q. nat of droog)
A: Dit regelde [verdachte] . Het werd altijd droog verkocht.
V: Hoe is de oogst verwerkt (knippen en drogen)?
A: Knippen en drogen deed ik zelf of met [verdachte] .
V: Hoeveel geld zou jij voor de hennepoogst krijgen?
A: Dit wisselde tussen de 800 en 1000 euro per keer dat ik kreeg om het bij mij te kweken.
Het oordeel van de rechtbank.
Uit de bewijsmiddelen volgt dat er ten tijde van het aantreffen van de – niet in werking zijnde – kwekerij potten met afgeknipte steeltjes van hennepplanten stonden en een hoeveelheid gruis aanwezig was. De afgeknipte hennepplanten en het gruis zijn niet gewogen, maar naar het oordeel van de rechtbank zal hierbij zonder meer sprake zijn geweest van meer dan 30 gram van een materiaal bevattende hennep.
Ten aanzien van het tezamen en in vereniging met een ander opzettelijk aanwezig hebben van (delen van) hennep(planten) overweegt de rechtbank als volgt.
De rechtbank stelt voorop dat de betrokkenheid aan een strafbaar feit als medeplegen kan worden bewezenverklaard indien is komen vast te staan dat bij het begaan daarvan sprake is geweest van een voldoende nauwe en bewuste samenwerking.
Op grond van de bewijsmiddelen stelt de rechtbank vast dat verdachte samen met medeverdachte [medeverdachte] en een derde persoon de hennepkwekerij in de woning aan de [adres 2] heeft opgebouwd en daarna voornamelijk met medeverdachte [medeverdachte] ingericht heeft gehouden. Medeverdachte [medeverdachte] heeft verklaard dat de kwekerij van hen beiden was. Gedurende meerdere jaren werden de hennepplanten en benodigde materialen door verdachte aangeschaft en naar de kwekerij gebracht, verzorgde medeverdachte [medeverdachte] in zijn woning de planten en zorgde verdachte voor de afvoer van het kweekafval en voor de afzet van de oogst, waarna in de opbrengst volgens een bepaalde verdeelsleutel werd gedeeld. Naar het oordeel van de rechtbank impliceert deze rolverdeling dan ook dat beiden gelijkelijk de toegang tot en de beschikking over de kwekerij met al haar bestanddelen hadden. De kwekerij viel gelijkelijk in hun machtssfeer en zij droegen daarvoor ook gelijkelijk de verantwoordelijkheid, ook voor de resten van de kwekerij zoals de aangetroffen delen van de hennepplanten: de afgeknipte stengels en wortels.
Gelet op het voorgaande is de rechtbank dan ook van oordeel dat verdachte tezamen en in vereniging met de medeverdachte [medeverdachte] de delen van de hennepplanten aanwezig heeft gehad.

De bewezenverklaring.

Op grond van de feiten en omstandigheden die zijn vervat in de hierboven uitgewerkte bewijsmiddelen komt de rechtbank tot het oordeel dat wettig en overtuigend bewezen is dat verdachte
T.a.v. feit 1:
in de periode van 22 mei 2018 tot en met 22 juni 2018 te Sint-Oedenrode, gemeente Meierijstad tezamen en in vereniging met een ander opzettelijk aanwezig heeft gehad (in een pand aan de [adres 2] ) een hoeveelheid delen van hennepplanten van meer dan 30 gram, zijnde hennep, een middel als bedoeld in de bij de Opiumwet behorende lijst II.

De strafbaarheid van het feit.

Het bewezen verklaarde levert op de in de uitspraak vermelde strafbare feiten.
Er zijn geen feiten of omstandigheden aannemelijk geworden die de strafbaarheid van de feiten uitsluiten.

De strafbaarheid van verdachte.

Er zijn geen feiten of omstandigheden aannemelijk geworden die de strafbaarheid van verdachte uitsluiten. Verdachte is daarom strafbaar voor hetgeen bewezen is verklaard.

Oplegging van straf en/of maatregel.

De eis van de officier van justitie.
De officier van justitie eist een taakstraf voor de duur van 100 uren, te vervangen door 50 dagen hechtenis als de taakstraf niet naar behoren wordt verricht, en een gevangenisstraf voor de duur van 2 weken geheel voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Aan deze voorwaardelijke gevangenisstraf dienen de bijzondere voorwaarden te worden verbonden, zoals zijn geadviseerd door de reclasseringsbegeleider van de verdachte bij e-mail van 25 februari 2021.
Een kopie van de vordering van de officier van justitie is aan dit vonnis gehecht.
Het standpunt van de verdediging.
De verdediging verzoekt de rechtbank, mede gelet op persoonlijke omstandigheden van de verdachte, een geheel voorwaardelijke straf op te leggen.
Het oordeel van de rechtbank.
Bij de beslissing over de straf die aan verdachte dient te worden opgelegd, heeft de rechtbank gelet op de aard en de ernst van het bewezen verklaarde en de omstandigheden waaronder dit is begaan. Bij de beoordeling van de ernst van het door verdachte gepleegde strafbare feit betrekt de rechtbank het wettelijke strafmaximum en de straffen die voor soortgelijke feiten worden opgelegd. Daarnaast houdt de rechtbank bij de strafbepaling rekening met de persoon en de persoonlijke omstandigheden van verdachte.
De rechtbank heeft in het bijzonder het volgende in aanmerking genomen.
Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan het medeplegen van het opzettelijk in bezit hebben van hennep(resten). Uit de processtukken blijkt dat deze hennepresten zijn overgebleven na een voorafgaande teelt van hennepplanten in een professioneel opgezette kwekerij. Hennep kan een gevaar opleveren voor de gezondheid van de gebruikers ervan. Ook gaat het bezit van hennep in het kader van een (professioneel ingerichte) hennepkwekerij en het daaraan voorafgaande illegaal telen van hennep – waarmee vaak grote winsten worden gemaakt – steeds meer gepaard met andere, ook zware vormen van criminaliteit. Daarnaast heeft de verdachte naar het oordeel van de rechtbank bij het plegen van het strafbare feit een initiërende rol vervuld.
Kijkend naar de persoon van verdachte, houdt de rechtbank rekening met de omstandigheid dat de verdachte blijkens een uittreksel uit de Justitiële Documentatie d.d. 10 februari 2021 eerder voor misdrijven, waaronder vermogensdelicten is veroordeeld.
Bij haar beslissing over de strafsoort en de hoogte van de straf heeft de rechtbank aansluiting gezocht bij de binnen de rechtspraak ontwikkelde oriëntatiepunten. De oriëntatiepunten dienen als vertrekpunt bij het bepalen van de straf.
De rechtbank heeft eveneens acht geslagen op het bericht van de reclasseringsbegeleider van de verdachte van 25 februari 2021 en wil de huidige positieve ontwikkelingen met betrekking tot de persoon van verdachte en zijn begeleiding niet met het opleggen van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf doorkruisen.
Alles overwegende is de rechtbank van oordeel dat een taakstraf voor de duur van 90 uur, te vervangen door 45 dagen hechtenis als de taakstraf niet naar behoren wordt verricht, en een gevangenisstraf voor de duur van 2 weken geheel voorwaardelijk, in onderhavige zaak passend is. De rechtbank zal de opgelegde gevangenisstraf voorwaardelijk opleggen, om verdachte ervan te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen. Aan deze voorwaardelijke straf zullen na te noemen bijzondere voorwaarden worden gekoppeld.
De rechtbank zal een lichtere straf opleggen dan de door de officier van justitie gevorderde straf, nu de rechtbank een geringer aantal feiten bewezen heeft verklaard en de straf die de rechtbank zal opleggen de ernst van het bewezen verklaarde voldoende tot uitdrukking brengt.

Toepasselijke wetsartikelen.

De beslissing is gegrond op de artikelen:
9, 14a, 14b, 14c, 22c, 22d, 47 van het Wetboek van Strafrecht
3, 11 van de Opiumwet.

DE UITSPRAAK

Spreekt verdachte vrij van het hem onder feit 2 ten laste gelegde.
Verklaart het onder feit 1 ten laste gelegde bewezen zoals hiervoor is omschreven.
Verklaart niet bewezen hetgeen verdachte meer of anders is ten laste gelegd dan hiervoor bewezen is verklaard en spreekt hem daarvan vrij.
Het bewezen verklaarde levert op het misdrijf:
medeplegen van opzettelijk handelen in strijd met het in artikel 3 onder C van de Opiumwet gegeven verbod
verklaart verdachte hiervoor strafbaar.
Legt op de volgende straffen.
T.a.v. feit 1:
Een taakstraf voor de duur van 90 uren subsidiair 45 dagen hechtenis.
T.a.v. feit 1:
Een gevangenisstraf voor de duur van 2 weken voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren.
Voorwaarde is, dat de veroordeelde zich voor het einde van de proeftijd niet schuldig zal maken aan een strafbaar feit.
En stelt als bijzondere voorwaarden:
- dat veroordeelde zich binnen drie dagen na het ingaan van de proeftijd meldt bij Reclassering Nederland, te (6811 LT) Arnhem aan het adres Utrechtsestraat 47, en daarna gedurende de proeftijd zo vaak en zo lang deze instelling dat noodzakelijk acht; en
- dat veroordeelde zich gedurende de proeftijd van 2 jaren onder behandeling en begeleiding zal stellen van Arnhem Ambulant of soortgelijke nader door de reclassering aan te wijzen instelling, op de tijden en plaatsen als door of namens die zorginstelling aan te geven, en zich zal houden aan alle in dat kader door of namens de Reclassering en door of namens die zorginstelling gegeven en te geven aanwijzingen.
Geeft aan voornoemde reclasseringsinstelling de opdracht als bedoeld in artikel 14c, zesde lid, van het Wetboek van Strafrecht toezicht te houden op de naleving van de voorwaarden en de veroordeelde ten behoeve daarvan te begeleiden.
Voorwaarden daarbij zijn dat de veroordeelde gedurende de proeftijd:
- ten behoeve van het vaststellen van zijn identiteit medewerking zal verlenen aan het nemen van een of meer vingerafdrukken of een identiteitsbewijs als bedoeld in artikel 1 van de Wet op de identificatieplicht ter inzage aanbiedt;
- medewerking zal verlenen aan het reclasseringstoezicht, bedoeld in artikel 14c, zesde lid, van het Wetboek van Strafrecht, de medewerking aan huisbezoeken en het zich melden bij de reclassering zo vaak en zolang als de reclassering dit nodig acht, daaronder begrepen.
Dit vonnis is gewezen door:
mr. A.C. Palmboom, voorzitter,
mr. W.F. Koolen en mr. F. Schneider, leden,
in tegenwoordigheid van mr. F.H.R.M. Robbers, griffier,
en is uitgesproken op 02 april 2021.

Voetnoten

1.Wanneer hierna wordt verwezen naar een proces-verbaal, wordt – tenzij anders vermeld – bedoeld een proces-verbaal, opgemaakt in de wettelijke vorm door daartoe bevoegde opsporingsambtenaren opgenomen in het einddossier van de politie Eenheid Oost-Brabant, District 's-Hertogenbosch, Basisteam Meierij, registratienummer PL2100-2019078881, afgesloten op 26 juni 2019, aantal pagina’s: 1 tot en met 121. Waar wordt verwezen naar bijlagen betreffen dit de bijlagen opgenomen in genoemd einddossier.