Proces-verbaal Verkeersongeval analyse p.70-91:
(p.72) Op zondag 8 oktober 2017, omstreeks 01:56 uur, had er op de Megensebaan te Oss een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een snorfiets. De personenauto botste met de voorzijde tegen de achterzijde van de snorfiets. De bestuurder van de snorfiets liep licht lichamelijk letsel op. De achterop gezeten passagier van de snorfiets overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
(p.73) Betrokken voertuigen: Een personenauto, merk BMW, type X5 M50D, kleur wit, voorzien van het [kenteken 1] . Een snorfiets van het merk Beeline, type Veloce, kleur blauw voorzien van het [kenteken 2] . (…)
Rijrichting: In dit proces-verbaal wordt uitgegaan van de rijrichting van beide voertuigen, rijdende over de rechter rijstrook van de Megensebaan, gaande in de richting van de Graafsebaan / A50.
(p.74) Wegsituatie: De Megensebaan was een voor het openbaar verkeer openstaande weg, ter plaatse gelegen binnen de bebouwde kom van Oss in de gemeente Oss. De ter plaatse wettelijke toegestane maximumsnelheid was 70 km/h, ter plaatse kenbaar gemaakt middels verkeersborden volgens model Al de bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. De Megensebaan was een voorrangsweg, kenbaar gemaakt middels verkeersborden volgens model B1 van de bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. Op de Megensebaan gold een geslotenverklaring voor: ruiters, vee, wagens, motorvoertuigen die niet sneller kunnen of mogen rijden dan 25 km/h en brommobielen alsmede fietsen, bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen, dit werd kenbaar gemaakt middels het verkeersbord volgens model C9 van de bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.
(p.75) De Megensebaan bestond ter plaatse uit twee rijbanen, gescheiden door een midden grasberm. De rijbaan werd aan beide zijde begrensd door een grasstrook. De rechter rijbaan (rijrichting van beide voertuigen) bestond ter plaatse uit twee rijstroken, welke middels onderbroken strepen van elkaar gescheiden waren. (…)
(p.76) Lichtgesteldheid: Het ongeval had plaatsgevonden op zondag 8 oktober 2017, omstreeks 01:56 uur. Dit tijdstip was gelegen tussen zonsondergang en zonsopkomst.
De openbare straatverlichting was ten tijde van het ongeval in werking.
Weersgesteldheid: Ten tijde van het ongeval was het droog.
Wegdek: Ten tijde van het ongeval was het wegdek vochtig en verkeerde in goede staat van onderhoud.
Zicht: Het zicht ter plaatse werd voor beide bestuurders ten opzichte van het wegverloop en ten opzichte van elkaar, na het uitrijden van de tunnelbak, niet gehinderd door vaste obstakels. Na het uitrijden van de tunnelbak had de bestuurder van de personenauto ongeveer 191 meter vrij zicht. (...)
(p.78) Aangetroffen sporen op het wegdek/eindpositie voertuigen/slachtoffer:
Ter plaatse troffen wij op ongeveer 115 meter voor de stopstreep met de genoemde kruising in de bitumen verharding van de rechter rijstrook van de Megensebaan twee recente diepe krassporen aan. De onderlinge afstand tussen deze twee krassen was ongeveer 13.5 cm. Dit betrof de botsplaats tussen beide voertuigen. Op ongeveer 12 meter voor de botsplaats troffen wij ter hoogte van de onderbroken asstreep een Antiblokkeerspoor (ABS) aan.
De achterop gezeten passagier (slachtoffer) werd op ongeveer 41.5 meter na het botspunt
aangetroffen op de rijstrook voor rechts afslaand verkeer. De snorfiets werd ongeveer 76 meter na het botspunt aangetroffen op de rijstrook voor rechts afslaand verkeer. De personenauto werd op ongeveer 86 meter na het botspunt aangetroffen op de linker rijstrook voor doorgaand verkeer. (...)
(p.82) Voertuigonderzoek:
Personenauto:
Merk BMW, type X5M50D, [kenteken 1] , kleur wit.(...)
(p.83) Bromfiets (snorfiets):
Merk Beeline, type Veloce, [kenteken 2] , kleur blauw. (...)
(p.84) Inpassing voertuigen:
Bij de berger werden beide voertuigen ingepast. Hieruit bleek dat de personenauto met de voorzijde rechts tegen de achterzijde van de snorfiets was gebotst. (...)
Camerabeelden/verlichting voertuigen:
Op beelden van een beveiligingscamera was te zien dat de snorfiets reed over de Megensebaan, gaande in de richting van de Graafsebaan / A50. Op de beelden was te zien dat de snorfiets aan de voorzijde wit licht uitstraalde. Op de beelden was te zien dat de snorfiets werd aangereden door een voertuig, die aan de voorzijde wit licht uitstraalde. Uit onderzoek bleek dat het ging om de voertuigen, genoemd in dit proces-verbaal.
(p.85) Nader onderzoek achter verlichting snorfiets:
Wij zagen dat de snorfiets zeer zwaar beschadigd was aan de achterzijde. Wij zagen dat de schakelaar van de verlichting van de snorfiets op dimlicht stond.
(p.87) We zagen dat de bedrading van het achterlicht intact was. Om te controleren of er geen defect zat in de bedrading van het achterlicht, hebben we een nieuw lampje in het armatuur gemonteerd. Door spanning op het systeem te zetten zagen wij dat het lampje functioneerde / licht uitstraalde.
(p.88) Snelheid personenauto:
Uit onderzoek bleek dat de personenauto verschillende storingen had geregistreerd ten tijde van de botsing. Een van de eerste storingen werd geregistreerd door de rechter buitenspiegel van de personenauto, die ten tijde van de botsing werd beschadigd / afgebroken.
Deze storing werd geregistreerd onder storingscode 804255 met een tijdsstempel van 70506584 met een snelheid van 121,4 km/h.