psychische alsook verslavingsproblematiek van betrokkene.
Het recidiverisico wordt ingeschat als hoog. Betrokkene is tijdens de terbeschikkingstelling
regelmatig teruggevallen in middelengebruik. Betrokkene lijkt nog contacten te hebben
binnen het gebruikerscircuit. Bovendien is gebleken dat betrokkene nog steeds in aanraking komt met justitie. De maatregel terbeschikkingstelling heeft dit niet weten te voorkomen.
Middelengebruik vormt een recidiveverhogende factor. Mogelijk valt voor de toekomst nog winst te behalen door de verslaving nu grondig te behandelen. De antisociale persoonlijkheidsstoornis met ook narcistische trekken is actueel. Daarnaast vormen alle aandachtsgebieden, met uitzondering van de relatie met partner, gezins- en familieleden, een criminogene factor wat een verhoging van het recidiverisico tot gevolg heeft. Betrokkene reageert impulsief, hij leidt een delinquente levensstijl en hij beschikt over een gebrekkig empathisch vermogen. Van daaruit reageert betrokkene sterk op zijn omgeving en is hij erg beïnvloedbaar. Bij frustraties kan hij zwart-wit reageren en regelbrekend gedrag vertonen.
Gebleken is dat betrokkene zaken achterhoudt voor de reclassering, zoals zijn drugsgebruik en de contacten die hij onderhoudt met gebruikers. Er is onvoldoende zicht op de risicofactoren.
Ingeschat wordt dat er een hoog risico op onttrekken aan voorwaarden is. Betrokkene heeft binnen het reclasseringstoezicht in het kader van voorwaardelijke beëindiging diverse voorwaarden overtreden, zoals het gebruiken van middelen, het niet nakomen van de urinecontroles en het in contact komen met justitie.
Ingeschat wordt dat er binnen de huidige klinische setting geen risico op letselschade is.
Echter indien betrokkene zich onttrekt aan de klinische behandeling en indien betrokkene
onder invloed van middelen het gevoel heeft dat hij benadeeld wordt door een ander, is er een risico dat deze persoon letsel oploopt.
Geadviseerd wordt om de voorwaardelijke beëindiging van de dwangverpleging te
continueren met een periode van twee jaar.
Betrokkene is per 11 maart 2013 opgenomen binnen de [kliniek]op de[afdeling]. Aansluitend aan het klinische behandelingstraject volgt in het kader van de verdere resocialisatie de ambulante behandeling via de afdeling [kliniek]. Hierbij worden de volgende bijzondere voorwaarden geadviseerd:
Meldingsgebod
De veroordeelde moet zich melden bij Novadic-Kentron Verslavingsreclassering te
Eindhoven op het volgende adres: Dr. Poletlaan 74-76. Hierna moet veroordeelde zich
blijven melden zo frequent en zolang de reclassering dit noodzakelijk acht.
Opname in een zorginstelling
De veroordeelde wordt verplicht om op basis van de door het NIFP-IFZ afgegeven indicatiestelling zich te laten opnemen in de [kliniek], of een soortgelijke intramurale instelling, zulks ter beoordeling van het NIFP-IFZ, waarbij de veroordeelde zich zal houden aan de aanwijzingen die hem in het kader van die behandeling door of namens de (geneesheer-)directeur van die instelling zullen worden gegeven.