Op 28 oktober 2020 is [verdachte] , geboren te Emmen, op 23 maart 1982, wonende te
Emmen, [straatnaam] , als verdachte gehoord in meerdere processen, waaronder die van
stalking van aangeefster [slachtoffer] .
Op 28 oktober 2020, werd aan [verdachte] voornoemd, een Gedragsaanwijzing ter beëindiging van ernstig overlast (Artikel 509hh van het Wetboek van Strafvordering), in persoon uitgereikt, door de Officier van Justitie, Mr. D. Roggen.
Op woensdag 11 november 2020, kreeg ik via de e-mail bericht van aangeefster [slachtoffer] , dat zij deze dag had gezien, dat [verdachte] haar profiel op LinkedIn had bekeken. Zij gaf aan, dat zij geen verzoek tot connectie had gehad. (Bijlage 1)
Echter op woensdag 9 december 2020, om 16.30 uur kreeg [slachtoffer] via LinkedIn wel een
uitnodiging om een connectie te maken met [verdachte] . (Bijlage II)
Ook kwam er op LinkedIn van [slachtoffer] een bericht binnen, verzonden door [verdachte] .
(Bijlage III)
Op donderdag 10 december 2020, kwam er via de e-mail wederom een bericht van [slachtoffer] , dat er op deze dag op LinkedIn een bericht was binnengekomen, alsmede enkele berichten op Instagram. De berichten op Instagram waren afkomstig van " [naam 6] ". Uit de vorige aangifte van [slachtoffer] bleek, dat de naam " [naam 3] " gebruikt werd door [verdachte] . ( Bijlage IV)
Op zaterdag 12 december 2020, ontving ik, verbalisant, wederom een mail van [slachtoffer] ,
waarin zij schreef, dat ze nog een bericht had ontvangen. Ik zag, dat [verdachte] een bericht naar [slachtoffer] had gestuurd op LinkedIn. (Bijlage V)
Later op de dag ontving ik weer een e-mail van [slachtoffer] , waarin zij schreef, dat ze nog veel meer had ontvangen. Ik zag, dat er via Instagram meerdere berichten verzonden waren van " [naam 7] " " [naam 8] ". " [naam 8] " had [slachtoffer] een volgverzoek gestuurd.
Ook had " [naam 7] ( [naam 9] )" haar een verzoek tot volgen gestuurd. (Bijlage VII)
Op een afgeschermd account van twitter van de politie is inderdaad te zien, dat [verdachte]
actief is onder de naam: " [naam 10] " Te zien is dat
een eendje met een opgestoken middelvinger als icoontje in het profiel van
" [naam 8] ( [naam 7] )" later terugkomt op de twitterpagina van [verdachte] ( [naam 10]
). (Bijlage VIII)
Op zaterdag 19 december 2020, stuurde [slachtoffer] mij weer een bericht via de e-mail. Ze
gaf aan, dat deze berichten via Twitter verstuurd waren. Ze gaf aan dat de foto en de tekst overeenkwamen met eerdere berichten en dat zijn ( [verdachte] ) eigen foto's er op stonden. Op deze berichten zijn de afbeelding van een eend en een foto van [verdachte] te zien. Ook werd het woord " [naam 12] " weer gebruikt. (Bijlage VIII).
Ook reageerde [verdachte] op een twitterbericht afkomstig van [slachtoffer] (Bijlage IX)
Op maandag, 21 december 2020, ontving ik, verbalisant, van [slachtoffer] per e-mail het bericht dat haar LinkedIn profiel verwijderd was. (Bijlage X)
Op dinsdag, 22 december 2020, ontving ik wederom per e-mail een bericht van aangeefster [slachtoffer] , dat zij had gezien, dat [verdachte] haar oude LinkedIn page op zijn Pinterest pagina gebruikte. (Bijlages XI en XII)
Op zaterdag, 26 december 2020, stuurde [slachtoffer] mij een e-mail waarin zij schreef dat de naam van haar moeder op Pinterest werd gebruikt, en dit bericht naar haar werd gestuurd. Dit keer kwam de e-mail gebruiker " [emailadres] @gmail.com" naar voren. (Bijlage XIII)
Op maandag, 28 december 2020, kwam er bij mij, verbalisant, een e-mail van [slachtoffer]
binnen met screenshots van het twitteraccount van [verdachte] . Deze had zij door iemand toegestuurd gekregen.
In één van deze berichten (op 26 december2020) schrijft hij: "Geen idee of je t leest of dat ik nu weer iets krijg van [naam 13] of [naam 14] ...... " Ook schrijft hij: " [slachtoffer] sorry ik zat fout met wat ik zei over [naam 15] . En ik heb je niet willen geloven. Mijn excuses. Ik laat het hierbij fijne dagen nog en een goed nieuw jaar en ik zal je verder met rust laten."
Hieruit blijkt dat hij het twitteraccount van [slachtoffer] gebruikt om haar te bereiken.
(Bijlage XIV)
In meerdere twitterberichten in de eerste week van januari 2021, schreef [verdachte] , dat hij het jammer vindt, dat [slachtoffer] zo stijfkoppig blijft en niet wil praten, dingen uit wil praten met haar en dat hij hoopt dat ze weer aardig tegen hem gaat doen. Hij vindt dat [slachtoffer] hem voor de gek houdt, door op geen enkele wijze op zijn berichten te reageren. (Bijlage XV)
Verder stuurde [verdachte] een e-mail naar [slachtoffer] , waarin hij toestemming geeft om zijn "real-time location" te bekijken in Google Maps. Deze mail is gericht aan [slachtoffer] @live.nl. en is op 3 januari 2021 verstuurd. (Bijlage XVI)
Op 7 januari 2021, kreeg [slachtoffer] , via haar WhatsApp een bericht afkomstig van
+ [telefoonnummer] met de naam [verdachte] . In dit bericht schrijft hij, dat hij zal stoppen met contact zoeken. Tevens hoopt hij, dat ze weer normaal tegen elkaar kunnen doen. Ook schrijft hij dat hij steeds berichtjes stuurt, maar niks terug krijgt. Hij hoopt van haar te horen en legt dat bal bij haar neer. Hij hoopt, dat ze zich over haar boosheid heen kan zetten en dat ze hem kan bereiken op het nummer waaronder hij deze WhatsApp heeft verstuurd. (Bijlage XVII)
Op 8 tot en met 11 januari 2021, zijn er meerdere berichten op Twitter en Facebook geplaatst door [verdachte] , waarin hij aangeeft dat hij had verwacht dat @ [naam 16] en @ [slachtoffer] wel zouden praten en hem niet dood zouden zwijgen. Hij schrijft dat hij de strijdbijl wil begraven, dat hij spijt heeft hoe hij dingen heeft aangepakt en dat dat hij hoopt dat zij hem ook kan vergeven. (Bijlage XVIII)
Ook van 12 tot en met 15 januari 2021, verschenen er meerdere berichten. [verdachte] voelt zich genegeerd door sommige mensen en dat snapt hij niet. Ook geeft hij op 14 januari aan, dat [slachtoffer] haar profiel heeft verwijderd. Dit staat ook inderdaad in één van de laatste mails van [slachtoffer] naar mij, verbalisant. Ze mailt, dat ze haar Twitter account offline heeft gehaald.
Ook twittert hij het bericht, dat [slachtoffer] een aantal kansen heeft gehad om te praten maar dat het nu te laat is #te laat# [slachtoffer] . (Bijlage IXX)
Op donderdag, 14 januari 2021, om 18.08 uur, ontving ik, verbalisant, van [slachtoffer] , de volgende mail:
In een Twitterbericht aan haar gericht (@ [slachtoffer] ) komende van de afzender@ [naam 22]
(Please laten we het uitpraten) staan de volgende teksten:
"Wat een mooie profielfoto! Zo zie ik je toch het liefste hoor en niet zo arrogant en boos want dat past niet bij je! Je bent een lieve meid maar mag wel minder boos blijven op anderen. Soms lucht het op dingen uit te praten in plaats van steken! Want dat is wat er nu gebeurt;)"
"Maar toch bedankt voor de leuke dingen en hopelijk wil je praten een x. Het hoeft niet maar is wel het minste wat ik verdien. En succes verder in stereo en RDS;)" (Bijlage XX)
In het Twitterbericht van donderdag 14 januari 2021 18.30 uur staat: @ [naam 17] volgt je nu. Hierop heeft [slachtoffer] haar Twitteraccount verwijderd. (Bijlage XXI)
Op 17 januari 2021 stuurde aangeefster [slachtoffer] mij. [naam 18] , een e-mail waarin zij aangaf, dat ze weer enkele berichten had ontvangen van [verdachte] . Eén van de berichten werd verstuurd via "Signal". Hier stond zijn naam en telefoonnummer bij vermeld, nl. [verdachte] + [telefoonnummer] . (Bijlage XXII)
De laatste nog binnengekomen berichten werden op 24 januari 2021 door aangeefster [slachtoffer] doorgestuurd. Hierbij werd een bericht gestuurd, afkomstig van " [naam 19] " waarin staat: "nog een gedachte, je hebt echt een tyfushekel aan [verdachte] maar waarom ben je ooit begonnen met hem en waarom heb je het dan zolang volgehouden met hem? raar!" en: Mij maakt het niet uit hoor maar hij hoopt nog altijd op een gesprek met je. hoe hard je ook zegt gaat niet door. Kun je niet 1 gesprek met hem hebben vind t sneu zo." (Bijlage XXIII)
Tevens werden er op dezelfde dag enkele berichten gestuurd, afkomstig van " [naam 20] " waarin de volgende berichten staan:
He [slachtoffer] vermaak je je een beetje met die avondklok? Ik zag dat je niet veel meer online
bent of weg. Heb je een nieuwe vriend of ben je met iemand bezig? Het is saai" (Bijlage XXIV) en: "Ben blij dat jij tenminste nog voorspelbaar bent ik hoef bij jou niet bang te
zijn dat je weer met [verdachte] praat ik heb mijn eigen relatie dus je bent topper" en: "maar goed mocht je erin geïnteresseerd zijn ik weet dat hij je ergens gedeblokkeerd heeft. Dus t is aan jou om uit te zoeken waar maar ik zou t niet doen".