Uitspraak
2.De feiten
ontslag maar er is geen transitievergoeding aangeboden, hetgeen wel bij ontslag verplicht is."
1) U hebt inderdaad recht op een transitievergoeding naar rato van het ontslag. U ontvangt hierover z.s.m nader bericht.
Op dit moment zijn wij bezig een eigen tool te maken om de transitievergoeding te berekenen. Omdat hij er nog niet is, heb ik de site van de overheid gebruikt (werkgever.mijnwerkenzekerheid.nl/transitievergoeding). De berekening komt neer op
"Dit is alleen anders indien u een WIA/WGA/IVA uitkering zou ontvangen. Er is namelijk in het HBO geen regeling voor de aanvulling van de WIA/WGA/IVA die geldt als een gelijkwaardige regeling of vergoeding in het kader van de overgangsregeling. Daarom is een transitievergoeding wel verschuldigd indien uw arbeidsovereenkomst na twee jaar ziekte op initiatief van de werkgever wordt beëindigd gedurende de looptijd van de cao en daarna. Uw ontslagdatum (voor 0,8 fte) was 8 februari 2016. Per gelijke datum bent u weer aangesteld voor 0,4 fte en heeft voor 0,4 fte een WW uitkering (inclusief bovenwettelijke uitkering conform de BWRHBO)."
5.De beoordeling van het geschil
"Indiensttreding na gedeeltelijke afkeuring ",is onder meer bepaald:
"Bij een ontslag wegens bedrijfseconomische redenen kan in bijzondere omstandigheden sprake zijn van een deeltijdontslag. Ook bij een dergelijk ontslag kan onder dezelfde voorwaarden recht bestaan op een transitievergoeding. De berekening van de transitievergoeding vindt dan plaats over dat deel van het contract dat wordt beëindigd."