4.5De kantonrechter zal de andere gestelde feiten of omstandigheden hierna bespreken.
- Het in badjas of duster de galerij opgaan: dit betreft geen overlast. Weliswaar heeft [gedaagde] (kennelijk) toegezegd dat niet meer te doen en gaat zij ermee door (zie onder andere foto's overgelegd ter comparitie) maar dan nog is het geen overlast. Dat [gedaagde] onder de duster naakt zou zijn geweest, is - mede gelet op haar betwisting - niet gebleken. Na de gesprekken met dhr. en mw. [Z] zou deze klacht uit de wereld moeten zijn.
- Met etensresten gooien: dit is niet aangetoond.
- Kleding naar beneden gooien: dit is niet aangetoond
- Een stomp in de maag van mw. [VV] : dit is niet aangetoond.
- De klacht van dhr. [B] van 16 oktober 2013: deze is niet concreet.
- 19 oktober 2013: het incident met mw. [E] , dreigementen jegens mw. [E] en de huismeester en bleekwater tegen de deur gooien: dit staat vast gelet op de erkenning van [gedaagde] . Er is aangifte gedaan door de beheerder. Dit gedrag van [gedaagde] betreft ernstige overlast en is in strijd met gedrag van een goed huurder. Over het uitschelden van [gedaagde] door
mw. [E] met 'hoer' is geen (schriftelijke) klacht bekend en dit staat niet vast. Maar ook al zou dit vast komen te staan, dan nog rechtvaardigt dit niet het gedrag van [gedaagde] . Bij brief van 29 oktober 2013 is een ingebrekestelling verstuurd, voor zoveel nodig. Een tweede brief van die strekking is op 10 maart 2014 verstuurd. Dit incident rechtvaardigt op zichzelf ontbinding van de huur-overeenkomst. Vanaf 29 oktober 2013 gold [gedaagde] als een gewaarschuwde huurder.
- Bellen met [UU] : dit betreft geen overlast.
- Het gesprek van [ZZ] en [wijkconsulent] met [Y] en [gedaagde] op
22 mei 2014: het gedrag van [Y] komt niet voor risico [gedaagde] . Wel haar gedrag daarop volgend over een door haar geëiste wijziging van een passage in de brief van 10 april 2014. De kantonrechter verwijst ook naar het verslag van [wijkconsulent] . Dit is niet weersproken en de kantonrechter heeft geen redenen om er aan te twijfelen. In de brief 26 mei 2014 is [gedaagde] wederom gewaarschuwd en is haar te kennen gegeven dat zij een half jaar geen gesprekcontact mag hebben met medewerkers van Domesta. Ook dit betreft gedrag van [gedaagde] in strijd met een goed huurder.
- Het incident met de auto van [C] : op zich betreft dit een gedraging van [Y] maar het gedrag van [gedaagde] nadien is naar het oordeel van de kantonrechter in strijd met een goed huurder. Het handgeschreven briefje en mail van [gedaagde] zijn naar het oordeel van de kantonrechter niet onheus, maar het verhaal halen op 23 april 2015 bij [C] vormt overlast en is als dreigend ervaren. Dit betreft gedrag in strijd met een goed huurder.
- Het mislukken van de mediation: de kantonrechter laat in het midden aan wie dat zou moeten worden toegerekend. Dit speelt dus geen rol bij de beoordeling.
- Het incident op 15 april 2016 (productie 14 dagvaarding): verhaal halen bij [C] . Dit vormt overlast en is, zeker in het licht van alle gebeurtenissen voordien, in strijd met gedrag als een goed huurder.
- De verklaring van mw. [TT] (productie 15): deze verklaring is te weinig concreet en gaat vooral over [Y] .
- De verklaring van [RR] : deze gaat vooral over het gedrag van [Y] maar [gedaagde] heeft (ook) aangifte gedaan (productie 1 conclusie van antwoord). Gelet op een en ander kan niet als vaststaand worden aangenomen dat [RR] vanwege het gedrag van [gedaagde] heeft moeten verhuizen.
- De verklaring van [B] : deze verklaring is te weinig concreet en betreft te oude feiten en is al met al niet toereikend om meegewogen te worden
- De verklaring van mw. [TT] (productie 15 en 18 dagvaarding): deze is te weinig concreet om meegewogen te worden.
- Het incident op 16 juni 2016 bij mw. [C] schelden en tieren van [gedaagde] : dit is betwist door [gedaagde] en kan dus niet als vaststaand worden aangenomen.
- De telefonisten van Domesta willen niet meer met [gedaagde] aan de telefoon spreken. Dit is door [gedaagde] erkend (PV comparitie na antwoord, p. 6). Daarvoor hebben de telefonisten dan een reden die ook door Domesta uiteen is gezet en dat betreft gedrag van [gedaagde] in strijd met een goed huurder.
- Het 'twitterverhaal'. Dit is erkend door [gedaagde] (PV comparitie na antwoord,
p. 6). Dit houdt in het anoniem contact zoeken met Domesta onder het mom van een stage willen lopen. Het mondt uit in insinuaties en dreigementen van [gedaagde] om de publiciteit te zoeken. Het betreft een voorbeeld van voortgezet treiteren. Het betreft een gedrag in strijd met een goed huurder.