Uitspraak
RECHTBANK NOORD-HOLLAND
1.Tenlastelegging
hij op of omstreeks 15 juni 2020 te Bergen (NH) tezamen en in vereniging met een of meer anderen, althans alleen, opzettelijk brand heeft gesticht door open vuur in aanraking te brengen met een op een oprit bij een woning geparkeerd staande personenauto (merk Volvo), althans met een brandbare stof ten gevolge waarvan die personenauto geheel of gedeeltelijk is/zijn verbrand, in elk geval brand is ontstaan, en daarvan gemeen gevaar voor nabij geparkeerde auto's en/of die woning , in elk geval gemeen gevaar voor goederen, te duchten was;
hij op een tijdstip gelegen in of omstreeks de periode van 3 juli 2020 tot en met 5 juli 2020 te Alkmaar opzettelijk en wederrechtelijk een celdeur, in elk geval enig goed, dat geheel of ten dele aan een ander, te weten aan de politie Noord-Holland toebehoorde, heeft vernield, beschadigd, onbruikbaar gemaakt en/of weggemaakt;
hij in of omstreeks de periode van 22 juni 2020 tot en met 3 juli 2020 te Alkmaar tezamen en in vereniging met een of meer anderen, althans alleen, met het oogmerk om zich en/of een ander wederrechtelijk te bevoordelen door geweld en/of bedreiging met geweld [naam aangever] heeft gedwongen tot de afgifte van een geldbedrag van 100 euro en/of een bankpas, in elk geval enig geldbedrag en/of enig goed, dat geheel of ten dele aan die [naam aangever] of aan een derde toebehoorde, door die [naam aangever] berichten te sturen met dwingende toon en/of die [naam aangever] enige tijd in een wurggreep te houden en/of die [naam aangever] toe te voegen hem in elkaar te zullen trappen als hij aangifte zou doen en/of hem op zijn been te zullen rossen en/of nog niet van ze af te zijn, althans mededelingen van soortgelijke dreigende aard of strekking te uiten;
hij op of omstreeks 3 juli 2020 te Alkmaar een geldbedrag van 350 euro, in elk geval enig geldbedrag, dat geheel of ten dele aan een ander toebehoorde, te weten aan [naam aangever] , heeft weggenomen met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, terwijl verdachte zich de toegang tot de plaats van het misdrijf heeft verschaft en/of dat/die weg te nemen geldbedrag onder zijn bereik heeft gebracht door middel van een valse sleutel, door gebruikmaking van een pinpas waartoe hij niet gerechtigd was.
2.Voorvragen
3.Bewijs
- de bekennende verklaring van verdachte ter terechtzitting afgelegd;
- het in de wettelijke vorm opgemaakte proces-verbaal van aangifte van [naam aangeefster] d.d. 15 juni 2020 (dossierpagina’s 86-88);
- het in de wettelijke vorm opgemaakte proces-verbaal van bevindingen d.d. 15 juni 2020 (dossierpagina’s 82-85).
- de bekennende verklaring van verdachte ter terechtzitting afgelegd;
- het in de wettelijke vorm opgemaakte proces-verbaal van aangifte van [naam verbalisant] namens Politie Noord-Holland d.d. 5 juli 2020 (dossierpagina’s 110-111).
- de bekennende verklaring van verdachte ter terechtzitting afgelegd;
- het in de wettelijke vorm opgemaakte proces-verbaal van aangifte van [naam aangever] d.d. 3 juli 2020 (dossierpagina’s 10-13).
hij op 15 juni 2020 te Bergen (NH) opzettelijk brand heeft gesticht door open vuur in aanraking te brengen met een brandbare stof ten gevolge waarvan een personenauto, merk Volvo, gedeeltelijk is verbrand, en gemeen gevaar voor een nabij geparkeerde auto en een woning, in elk geval gemeen gevaar voor goederen, te duchten was.
hij in de periode van 3 juli 2020 tot en met 5 juli 2020 te Alkmaar opzettelijk en wederrechtelijk een celdeur, die aan de politie Noord-Holland toebehoorde, heeft beschadigd.
hij in de periode van 22 juni 2020 tot en met 3 juli 2020 te Alkmaar tezamen en in vereniging met een ander, met het oogmerk om zich en een ander wederrechtelijk te bevoordelen door
geweld en bedreiging met geweld [naam aangever] heeft gedwongen tot de afgifte van een geldbedrag van 100 euro en een bankpas, toebehorende aan die [naam aangever] , door die [naam aangever] berichten te sturen met dwingende toon en die [naam aangever] enige tijd in een wurggreep te houden en die [naam aangever] toe te voegen hem in elkaar te zullen trappen als hij aangifte zou doen en hem op zijn been te zullen rossen en nog niet van ze af te zijn.
hij op 3 juli 2020 te Alkmaar een geldbedrag van 350 euro, dat toebehoorde aan [naam aangever] , heeft weggenomen met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, terwijl verdachte dat weg te nemen geldbedrag onder zijn bereik heeft gebracht door middel van een valse sleutel, door gebruikmaking van een pinpas waartoe hij niet gerechtigd was.
4.Kwalificatie en strafbaarheid van de feiten
5.Strafbaarheid van verdachte
6.Motivering van de sancties
- een meldplicht bij de reclassering
- een contactverbod met [naam aangever]
- een locatieverbod met elektronische controle voor de gemeenten Schoorl en Bergen
- een locatiegebod, waarbij betrokkene op vaste tijden aanwezig is op het verblijfadres.
7.Vordering benadeelde partij en schadevergoedingsmaatregel
11.Toepasselijke wettelijke voorschriften
12.Beslissing
398 (driehonderdachtennegentig) dagen.
365 (driehonderdvijfenzestig)dagen
nietten uitvoer zal worden gelegd en stelt daarbij een proeftijd vast van 3 (drie) jaren.
- Veroordeelde blijft zich melden bij Reclassering Nederland op het adres Drechterwaard 102 te Alkmaar en blijft zich melden op afspraken met de reclassering, zo vaak en zolang de reclassering dat nodig vindt. Het meewerken aan huisbezoeken kan hier onderdeel van zijn.
- Veroordeelde heeft of zoekt op geen enkele wijze - direct of indirect - contact met [naam aangever] , zolang het Openbaar Ministerie dit verbod nodig vindt. De politie ziet toe op handhaving van dit contactverbod.
- Veroordeelde bevindt zich niet in de gemeentes
- Veroordeelde is op vooraf vastgestelde tijdstippen aanwezig op het verblijfadres. De reclassering stelt de precieze tijdstippen vast, in overleg met veroordeelde en mede afhankelijk van de dagbesteding. Bij de start hoeft veroordeelde op doordeweekse dagen met dagbesteding een aaneengesloten blok van 12 uur niet op het verblijfadres te zijn. Op dagen zonder opleiding, (vrijwilligers)werk of behandeling is dat 2 uur. In de weekenden heeft veroordeelde een aaneengesloten blok van 4 uur per dag vrij te besteden. Veroordeelde werkt mee aan elektronische controle op dit locatiegebod. Het huidige verblijfadres is [adres] . Een ander adres voor het locatiegebod is alleen mogelijk als de reclassering daarvoor toestemming geeft. Veroordeelde gaat niet naar het buitenland zonder toestemming van de reclassering, omdat het voor de elektronische controle nodig is dat betrokkene in Nederland blijft. Het Openbaar Ministerie kan op verzoek van de reclassering de genoemde bloktijden veranderen of het locatiegebod laten vervallen.
dadelijk uitvoerbaarzijn.
240 (tweehonderdveertig) urentaakstraf die bestaat uit het verrichten van onbetaalde arbeid, bij het niet of niet naar behoren verrichten daarvan te vervangen door 120 (honderdtwintig) dagen hechtenis.
[naam aangeefster]geleden schade tot een bedrag van
€ 1.800,32(eenduizend achthonderd euro en tweeëndertig cent), als vergoeding voor de materiële schade, en veroordeelt verdachte tot betaling van dit bedrag vermeerderd met de wettelijke rente over dit bedrag vanaf 15 juni 2020 tot aan de dag der algehele voldoening, aan [naam aangeefster] , voornoemd, tegen behoorlijk bewijs van kwijting.