Uitspraak
RECHTBANK NOORD-HOLLAND
[werkgever] mede handelend onder de naam [handelsnaam],
1.Het procesverloop
2.De feiten
“Nog niet bekend, omdat: er speelt ook en probleem op de werkvloer, waarbij werkgever heeft aangegeven dat werknemer niet langer welkom is.”
3.Het verzoek
4.Het verweer en het tegenverzoek
5.De beoordeling
Gelet op het bepaalde in artikel 7:671b lid 6 BW staat het opzegverbod echter niet in de weg aan ontbinding, omdat het verzoek geen verband houdt met het opzegverbod en de arbeidsovereenkomst mede in het belang van [werkneemster] behoort te eindigen, nu zij heeft aangegeven dat die beëindiging haar herstel ten goede zal komen.
Stcrt.2015/12685) zijn daarvoor nadere regels gesteld (Ontslagregeling).
Kamerstukken II, 2013-2014, 33 818, nr. 3, pag. 34). Een dergelijke situatie doet zich hier voor. Daarover wordt het volgende overwogen.
“indien eea is opgelost”. Met deze laatste zinsnede wordt gedoeld op het op dat moment nog steeds bestaande conflict tussen werknemer en werkgever. [directeur] heeft ter zitting verklaard dat er door [werkgever] niets aan het bericht is gewijzigd en dat de betreffende casemanager hem telefonisch heeft gemeld dat [werkneemster] hersteld kon worden gemeld. [werkneemster] heeft ter zitting aangegeven dat diezelfde casemanager haar telefonisch heeft aangegeven dat dit niet het geval is geweest. De kantonrechter gaat uit van de juistheid van de door [werkneemster] overgelegde versie van het bericht, aangezien de inhoud van die versie strookt met de inhoud van de consultrapportage van de bedrijfsarts van 14 juni 2017, waarin staat dat werkneemster benutbare mogelijkheden heeft voor eigen werk, zonder urenbeperking, maar dat partijen dringend worden geadviseerd eerst een einde te maken aan het onderlinge conflict. Bovendien heeft [werkgever] het in haar e-mailbericht van 2 juli 2017 aan [werkneemster] ook zelf over de op dat moment nog steeds bestaande situationele arbeidsongeschiktheid van laatstgenoemde. Dit betekent dat [werkgever] [werkneemster] ten onrechte met ingang van 3 juli 2017 hersteld heeft gemeld.
New Hairstyle)). Ook met de gevolgen van het ontslag kan rekening worden gehouden, voor zover die gevolgen zijn toe te rekenen aan het verwijt dat de werkgever kan worden gemaakt. Het gaat er uiteindelijk erom dat de werknemer wordt gecompenseerd voor het ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van de werkgever. De billijke vergoeding heeft echter geen specifiek punitief karakter en bij het begroten daarvan kan dus geen rol spelen welk bedrag voor de werkgever een punitief, dat wil zeggen ‘bestraffend’ effect heeft.