Uitspraak
zonder vaste woon- of verblijfplaats hier te lande,
9 februari 2012 te Amsterdam en/of Purmerend en/of Schiphol, gemeente Haarlemmermeer en/of (elders) in Nederland en/of in Panama, tezamen en in vereniging met een ander of anderen, althans alleen,
Op 2 mei 2011 is het Schipholteam gestart met onderzoek Hazelaar. Vanaf 6 juni 2011 tot
2 april 2012 is het onderzoek projectmatig aangepakt en om die reden onder de naam Vinson overgenomen door de afdeling Zware Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee (hierna ook te noemen: KMar). Het onderzoek richtte zich primair op een organisatie die zich bezig zou houden met de invoer van cocaïne via de luchthaven Schiphol met behulp van aldaar werkzame corrupte bagagemedewerkers. Tijdens onderzoek Vinson kwam onder andere als verdachte naar voren bagagemedewerker [hoofdverdachte] (hierna ook te noemen: [hoofdverdachte]).
De rechtbank overweegt dat het bewijs tegen verdachte voornamelijk is gebaseerd op de inhoud van de drie OVC-gesprekken, te weten die van 24 januari 2012, 4 februari 2012 en
24 februari 2012. Dit geldt ook voor het OVC-gesprek van 9 februari 2012, nu daaraan voorafgaand eveneens ping-contact tussen de gebruikers van beide telefoons heeft plaatsgevonden.
24 januari 2012, 4 februari 2012 en 9 februari 2012 en evenmin kan worden bewezen dat verdachte de enige gebruiker was van het Blackberry telefoontoestel met de pingnaam [pingnaam]. Voor een bewezenverklaring is evenmin voldoende dat bij doorzoeking van de auto van verdachte in oktober 2012 een tweetal e-tickets op naam van [naam] voor vluchten op 20 januari 2012 en twee uitdraaien van vluchten en reisroutes van 1 en 2 mei met daarop een aantal vluchten die op Schiphol aankomen en van Schiphol vertrekken zijn aangetroffen.