Uitspraak
1.[gedaagde sub 1] B.V.,
2.
[gedaagde sub 2] B.V.,
3.
[gedaagde sub 3],
1.De procedure
2.De kern van de zaak
3.De beoordeling
A. De oorspronkelijke huurovereenkomst als geëindigd te verklaren
kannakomen is in deze zaak op zich al niet duidelijk. Hoewel vast is komen te staan dat [gedaagde sub 1] een huurachterstand heeft, is onduidelijk of deze is ontstaan door betalingsonwil of door betalingsonmacht.
Te verklaren dar de nieuwe overeenkomst eindigt per 31 maart 2024’en het verzoek van [gedaagde sub 1] in de conclusie van antwoord om de huurovereenkomst te beëindigden per 1 april 2024. Ook uit de door partijen getekende overeenkomst van 21 november 2023 blijkt dat partijen het er over eens waren dat zij een nieuwe huurovereenkomst sloten: “
sluit een nieuwe huurovereenkomst, ingaande per 01 december 2023 tot 01 april 2024, onder dezelfde voorwaarden als gesteld in de huurovereenkomst tussen [eiser] en [onderneming]”. Bovendien heeft [gedaagde sub 1] tot eind maart 2024 gebruik gemaakt van het kantoorpand, waarvoor [eiser] het huurgenot verschafte. Het enkele ontbreken van de handtekeningen van partijen op de uiteindelijk nieuwe opgestelde huurovereenkomst maakt niet dat de overeenkomst niet tot stand is gekomen. Het bovenstaande maakt dat [gedaagde sub 1] de huur over de maanden december 2023 tot en met maart 2024 verschuldigd is.
oudevoorwaarden, maar van
dezelfdevoorwaarden. De kantonrechter begrijpt aldus dat in feite is bedoeld om de huurovereenkomst onder dezelfde voorwaarden “voort te zetten”, met als enige verschil dat op papier een andere huurder partij wordt (namelijk [gedaagde sub 1] in plaats van [onderneming] ). Tussen partijen is niet in geschil dat de laatst geldende huurprijs tussen [eiser] en [onderneming] een huurprijs van € 2.121,28 per maand was. Dit bedrag is vanaf 1 januari 2023 door [gedaagde sub 3] als bestuurder van [onderneming] ook altijd betaald. Uit niets blijkt dat [gedaagde sub 3] ervan uit mocht gaan dat hij vanaf 1 december 2023 ineens een lagere huurprijs zou hoeven te betalen, maar nu uit naam van [gedaagde sub 1] . Het verweer van [gedaagde sub 1] gaat dan ook niet op.