In deze zaak hebben eisers, bestaande uit een 91-jarige weduwe en haar drie kinderen, een kort geding aangespannen tegen de gedaagde, de ex-partner van de jongste dochter. Eisers beschuldigen gedaagde ervan een vervalste en geantedateerde koopovereenkomst te hebben opgesteld om de vrijstaande woning van de weduwe in eigendom te verkrijgen. De koopovereenkomst, die een koopsom van € 360.500,- vermeldt, staat in schril contrast met de huidige waarde van de woning, die meer dan € 865.000,- zou bedragen. Daarnaast wordt gedaagde verweten valse e-mailaccounts op naam van de weduwe te hebben aangemaakt en zich als haar voor te doen in correspondentie met derden.
De rechtbank heeft vastgesteld dat gedaagde onrechtmatig heeft gehandeld door de koopovereenkomst te vervalsen en te proberen deze te laten passeren bij de notaris zonder medeweten van eisers. De voorzieningenrechter oordeelt dat er voldoende spoedeisend belang is bij de vorderingen van eisers, die gericht zijn op het stoppen van het onrechtmatig handelen van gedaagde. De rechtbank heeft de vorderingen van eisers toegewezen, waaronder het verbod voor gedaagde om zich tot een notaris te wenden en de inschrijving van de koopakte in de openbare registers te doorhalen.
De voorzieningenrechter heeft ook geoordeeld dat gedaagde zich onrechtmatig heeft gedragen door op naam van de weduwe berichten te versturen en e-mailaccounts aan te maken zonder haar toestemming. De vorderingen tot verwijdering van deze accounts en het verbod om berichten te versturen zijn eveneens toegewezen. Tot slot is gedaagde veroordeeld tot ontruiming van de garage c.q. schuur waar zijn spullen zich bevinden, en is hij in de proceskosten veroordeeld.