Op 6 augustus 2019 heeft de meervoudige kamer van de Rechtbank Midden-Nederland een beslissing genomen op een wrakingsverzoek van verzoekster, die zich had gewend tot de rechtbank in verband met een geschil met de Vereniging van Eigenaars (VvE) over de door appartementseigenaren te betalen bijdragen. Verzoekster had op 11 juni 2019 de behandelend rechter, mr. J.J.M. de Laat, gewraakt, omdat de comparitie van partijen was gepland op een datum die viel binnen de periode van verhindering die verzoekster had opgegeven. Deze verhindering was gerelateerd aan een medische behandeling. Verzoekster stelde dat de rechter het belang van de VvE om de zaak snel te behandelen zwaarder had laten wegen dan haar eigen belang om bij de zitting aanwezig te zijn, wat volgens haar duidde op vooringenomenheid van de rechter. Bovendien was zij van mening dat haar belangen waren geschaad doordat medische stukken naar de wederpartij waren gestuurd, ondanks de toezegging van de rechtbank dat deze stukken vertrouwelijk behandeld zouden worden.
Tijdens de zitting op 23 juli 2019 werd het wrakingsverzoek openbaar behandeld. Verzoekster was aanwezig, bijgestaan door de heer [A], terwijl de gewraakte rechter niet verscheen. Mevrouw [B], lid van de VvE, en mevrouw [C] van deurwaarderskantoor Groot & Evers waren ook aanwezig als belanghebbenden. De wrakingskamer heeft vastgesteld dat de rechter vanwege zijn aanstaande pensionering zijn werkzaamheden op korte termijn zou beëindigen. Artikel 36 van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering (Rv) biedt de mogelijkheid om een rechter te wraken op basis van feiten of omstandigheden die de onpartijdigheid van de rechter in gevaar kunnen brengen.
De wrakingskamer concludeerde dat, aangezien de rechter op 1 augustus 2019 met pensioen ging, verzoekster geen belang meer had bij een inhoudelijke beoordeling van haar wrakingsverzoek. Daarom werd het verzoek tot wraking niet-ontvankelijk verklaard. De beslissing werd openbaar uitgesproken en de griffier werd opgedragen deze beslissing aan alle betrokken partijen toe te zenden. Tegen deze beslissing staat geen rechtsmiddel open.