Uitspraak
1.De procedure
2.De feiten
Je werk is inhoudelijk in orde, dat geldt ook voor je vaardigheden. Je houding roept echter veel weerstand/vragen op bij collega’s. Dit gaat zo ver dat men jou mijdt. Mensen spreken je niet aan omdat ze zich onveilig voelen (bang voor consequenties). Door het gebruik van de koptelefoon en het klagen over werkdruk, duw je mensen van je weg. Daar waar het gaat om cohesie binnen het woonplein, merk ik dat je teveel blijft hangen in de aloude klaagcultuur binnen Maasvallei. Voor die cultuur is geen plek meer en dat zal dus moeten veranderen. Ik ben blij met je omslag in de voorbije 2 maanden maar heb ook aangegeven dat ik verwacht dat dat een bestendige gedragslijn is.”
- Om de vertrouwensbreuk die er is te herstellen, door het wederzijds uitspreken hoe de afgelopen weken zijn ervaren
- Het ontwikkelgesprek opnieuw te voeren waarin duidelijk wordt wat de feedback is en waarbij er ruimte is voor hoor en wederhoor
3.Het verzoek en het verweer
4.De beoordeling
duurzameverstoring. Zij is van mening dat nog niet alles is geprobeerd om de arbeidsrelatie te herstellen en dat een tweede mediation een kans moet worden gegund. Ter onderbouwing van dat standpunt heeft [verweerster, verzoekster in het tegenverzoek] in deze procedure uitgebreid betoogd dat de door partijen ingeschakelde mediator de gedragsregels heeft geschonden die gelden voor een MfN-registermediator, dat de mediator op vele vlakken heeft gefaald en dat daarom een nieuw mediationtraject aangewezen is. Zij heeft aangevoerd dat de mediator zich positief uitliet over het beëindigingsvoorstel van Maasvallei en het tegenvoorstel van [verweerster, verzoekster in het tegenverzoek] als onredelijk bestempelde, niet onafhankelijk was, zich vooringenomen betoonde en in strijd met het vertrouwelijkheidprincipe partijen geen geheimhoudingsverklaring heeft laten tekenen.