Uitspraak
RECHTBANK LIMBURG
1.De procedure
- de dagvaarding
- de conclusie van antwoord
- een brief van 15 juni 2022 met producties (inclusief een usb-stick)
- het proces-verbaal van mondelinge behandeling van 17 juni 2021
- de akte uitlating voortgang procedure van beide partijen
2.De feiten
3.Het geschil
4.De beoordeling
Zoals uit de meldingen volgt, is [gedaagde partij] volgens omwonenden toch een van de hoofdfiguren die overlast veroorzaakt en de leefbaarheid in het complex verstoort.’ Maar dit is niet het beeld wat volgt uit enkel die twee meldingen. Als de kantonrechter dan toch kijkt naar alle zeven meldingen, kan zij zich nog altijd geen beeld vormen van de aard en omvang van de door [gedaagde partij] veroorzaakte overlast.
de laatste paar dagenveel ruzie mee krijgt van [gedaagde partij] en [naam andere bewoner] en dat hij veel gestamp afkomstig uit de woning hoort, maar wat is veel en hoe hard hoor je dit gestamp daadwerkelijk in de woning van deze melder? Hiervan blijkt niets. Woonpunt heeft de stelling van [gedaagde partij] dat hij juist een dubbele ondervloer heeft om mogelijke geluidsoverlast te voorkomen niet betwist. En vormt het gedurende
een aantal dagenmaken van ruzie, met een bewoner die aantoonbaar veel overlast veroorzaakte binnen het complex en die inmiddels uit het gehuurde is vertrokken, een voldoende basis voor ontbinding van de huurovereenkomst met [gedaagde partij] ? Hierover stelt Woonpunt niets.
Zijn uitgebreide psychiatrische voorgeschiedenis kenmerkt zich vooral door de vergeefse pogingen van hulpverleners om hem middels psychosociale interventies of medicatie in een andere/betere geestestoestand te brengen (…) Het positieve effect met cannabis op zijn lijdensdruk wordt waargenomen door huidige begeleiding maar ook door mij als huisarts. Sedert 2014 heeft hij geen specialistische hulpverlening meer (nodig) gehad. Vanaf die tijd is [gedaagde partij][ktr: [gedaagde partij] ]
, zoals ik begrijp, toenemend cannabis gaan gebruiken (…).’ en zijn gespecialiseerd thuisbegeleider: ‘
Het zelf kweken van effectieve medicinale cannabis leidt gezien de aard van zijn aandoening, wel tot spanningsreductie terwijl met onvrijwillige medicamenteuze behandelingen bij [gedaagde partij] het tegendeel bereikt wordt. (…) Als hulpverlener was ik hier niet direct voorstander van, maar bij [gedaagde partij] merkte ik, dat hij na het roken een stuk rustiger is en een hulpverlenend gesprek mogelijk was. Ik kon op een gegeven moment zelfs merken wanneer zijn geld voor medicinale cannabis op was. (…) helaas is de medicinale cannabis uit de apotheek onvoldoende effectief en duurder dan de cannabis die op de reguliere markt (coffeeshops) en het zwarte circuit verkrijgbaar is (geeft hij aan). (…) Momenteel is het zo dat [gedaagde partij] onvoldoende financiële middelen heeft om een kweekkast te kopen teneinde zelf te voorzien in de voor hem werkzame soort medicinale cannabis. Dit resulteert in constante overprikkeling en constante suïcidale uitingen. De kans zit erin dat hij deze ook tot uitvoering gaat brengen omdat de hulpverlening die hij in deze periodes hard nodig heeft, amper contact met hem kan maken.’ De kantonrechter heeft, mede gelet op voorgaande medische informatie, niet de overtuiging dat het hier gaat om een kwekerij bestemd voor de handel. Daar zijn geen aanwijzingen voor. Ook is niet gebleken van drugs gerelateerde overlast. Tot slot is de hennepkwekerij verwijderd.
€ 374,-(2 keer het tarief van € 187,-)