Uitspraak
RECHTBANK LIMBURG
bewindvoerderskantoor verheijden b.v.,
[naam onderbewindgestelde],
1.De procedure
- het exploot van dagvaarding d.d. 29 maart 2018
- de mondelinge behandeling ter zitting d.d. 9 april 2018, waar partijen de respectieve standpunten nader hebben toegelicht, mr. Van Dooren aan de hand van een pleitnota.
2.De feiten
een netwerksamenwerking tussen straf-, zorg- en (andere) gemeentelijke partners waarin zij onder eenduidige regie komen tot een ketenoverstijgende aanpak van complexe persoons-, systeem- en gebiedsgerichte problematiek om ernstige overlast en criminaliteit te bestrijden.”)
19/02/2018 2018026259 overlast verward persoon.
Beschrijvende diagnose:
In mei tot najaar 2017 langdurig opgenomen, i.e.i. vrijwillig, vervolgens middels een rechterlijke machtiging. Patiënt laat op dat moment een psychotische indruk en verwarde indruk zien. Is incoherent in contact. Heeft na opname getracht weer te hervatten met werkzaamheden bij Relim, maar lukt hem niet om zich staande te houden tijdens de werkuitvoering. Is na opname herstellend thuis, laat hulpverleners FACT toe, maar wenst opnieuw te stoppen met medicatie na afloop RM. Nu sinds januari 2018 opnieuw wisselend in behandelcontacten, verminderd coöperatief, gestopt met antipsychotica medicatie (depotvorm) en toenemende psychotisch en achterdochtig. Met gedwongen opname tot gevolg. Patiënt overschat zichzelf en vanwege floride psychotisch toestandsbeeld niet in staat om nu te overzien wat sommige acties en uitspraken voor gevolgen hebben. Vandaar ook de toekenning van de RM.
3.De vordering
4.De beoordeling
niet psychotisch is en een goed besef heeft van zijn ziektebeeld zodra hij zijn medicatie inneemt” enigszins tegen beter weten in te zijn ingenomen. Dat staat namelijk niet in het evaluatieformulier, integendeel. De vrees dat incidenten zoals hiervoor beschreven