2.25.In reactie op het gesprekverslag stuurt [verweerder] op 23 juni 2023 een e-mailbericht naar [naam 5] en [naam 1] met daarin het volgende:
“Drie weken nadat ik op 24 mei 2023 met [naam 7] heb gesproken, ontvang ik ineens een eenzijdig en onjuist “gespreksverslag". Ook staan er verschillende punten in die helemaal niet zijn besproken. Ik heb getwijfeld of ik hierop moest reageren, omdat de kans bestaat dat wat ik schrijf vervolgens door jullie wordt gebruikt om te bevestigen dat wat jullie betreft sprake is van een arbeidsconflict Ik wil dit voorkomen.
De afweging om te reageren was met andere woorden voor mij lastig, omdat ik juist dergelijke discussies (zeker via de mail) wil voorkomen Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat als ik geen reactie geef, dat dan ineens gesteld zou kunnen worden dat alle 12 punten uit het verslag van [naam 7] Ineens waarheid zouden zijn, terwijl dit niet zo is. Ik zal hieronder daarom toch kort reageren op verschillende zaken die onjuist in het verslag zijn opgenomen. (…) Voordat ik dit doe spreek ik nogmaals uit dat ik graag met [naam 6] om de tafel ga om de bestaande misverstanden uit te spreken. (…) Voor [verweerder] was op dat moment niet helder dat de werkgever stelde dat sprake was van een arbeidsconflict. [verweerder] heeft daarom vragen daarover gesteld aan Bedrijfsarts, maar sinds 23 mei jl. heeft [verweerder] daar helaas in het geheel geen antwoord op gekregen. Dat de werkgever stelt dat er sprake is van een arbeidsconflict werd kort voor dit gesprek helder door communicatie vanuit [naam 7] . Dat het inzetten van een advocaat zonder aankondiging de reden is voor [naam 7] en [naam 6] (lees: werkgever) om te stellen dat sprake is van een arbeidsconflict waardoor [verweerder] volgens werkgever geen werkzaamheden mag verrichten, staat haaks op de voortgang van [naam 7] en [verweerder] bij de afronding 'bijstelling plan van aanpak WIA', welke kennelijk nog steeds niet goed gekeurd is door [naam 6] . Tijdens dit gesprek zijn Immers concrete afspraken over werkhervatting met elkaar gemaakt en er was absoluut geen sprake van een arbeidsconflict Inmiddels is de uren-opbouw in de ‘bijstelling plan van aanpak' achterhaald door de visie van het UWV, [verweerder] betreurt het dat werkgever geen
inspanningen verricht om de door de werkgever ervaren oorzaken van hei arbeidsconflict weg te nemen zodat [verweerder] kan starten met werken. [verweerder] heeft er vertrouwen in dat als hij mag komen, werken, dit de beste remedie is om het ervaren conflict daadwerkelijk op te lossen.(…)
3. De frustratie van [naam 6] en [naam 7] , dat [verweerder] geen contact heeft opgenomen voor ontvangst van de brief van de heer [naam 4] kan [verweerder] zich voorstellen. [verweerder] betreurt het dat zij dit zo opvatten en dit is nooit zijn bedoeling geweest Met de wetenschap van nu had hij dit anders aangepakt. Echter, op dat moment mocht er van de bedrijfsarts nog geen rechtstreeks contact plaatsvinden tussen werkgever en werknemer en wist [verweerder] ook niet wat hij moest doen. Vandaar dat De heer [naam 4] een mail heeft gestuurd. Los daarvan betreurt [verweerder] het dat [naam 6] tot op de dag van vandaag niets van zich heeft laten horen sinds de betermelding door [verweerder] en hij niet met [verweerder] in gesprek wilt. [verweerder] heeft uitdrukkelijk niet gesproken over 5% van de aandelen, zoals dat nu in het verslag staat. [verweerder] heeft ook niet gezegd dat bij levering van 5% van de aandelen de zaak opgelost is. [verweerder] heeft er moeite mee dat werkgever dit op papier, terwijl dit niet besproken is.
Voor de volledigheid wordt opgemerkt dat uit het verslag blijkt dat de reden dat [initiaal 3] de afspraken uit de overeen komst over het overdragen van de aandelen niet na wilt komen, is omdat zij dat niet willen doen aan een werknemer die zolang ziek is. Anders geformuleerd: dat afgesproken is dat de aandelen zouden worden overgedragen wordt niet ontkend. [initiaal 3] wil uitsluitend geen uitvoering meer geven aan de gemaakte afspraken vanwege de langdurige ziekte van [verweerder] .
4. [naam 7] en [naam 6] zien de communicatie vanuit advocaat en werkhervatting als 1 geheel. [verweerder] ziet
werkhervatting en het nakomen van reeds gedeeltelijk uitgevoerde afspraken uit de getekende overeenkomsten als 2 verschillende zaken. Dan is het logisch dat er verwarring ontstaat als [naam 7] een uitnodiging stuurt aan [verweerder] waarmee bedoeld wordt dat dit enkel voor het arbeidsrechtelijke gedeelte is. Daar kan nog lang over gesproken worden maar de afspraak is door gegaan en er heeft uiteindelijk een goed gesprek plaatsgevonden waarin afspraken zijn gemaakt voor de toekomst Dit heeft geresulteerd in een 'bijstelling plan van aanpak" door [naam 7] en [verweerder] .”