Uitspraak
[eisende partij]’,
All-Om’,
1.Het verloop van de procedure
2.Samenvatting van het geschil
3.De feiten
woon-werkverkeer’). Op basis van de ANWB-routeplanner heeft [eisende partij] aan woon-werkverkeer een reistijd van gemiddeld 34 minuten per dag.
stopduur’. De tijd die het systeem registreert als stopduur is normaal gesproken tijd waarin de werknemer bij een klant aan het werk is of pauze aan het nemen is.
4.De vorderingen
5.De beoordeling
“…daar waar de cao de mogelijkheid aangeeft…”. De regelingen die samenhangen met de vergoeding van overwerk zoals die zijn opgenomen in onder meer artikelen 3, 16, 30 en 47 van de cao kennen geen verwijzing naar artikel 91 van de cao en daarin staat ook niet dat de werkgever mag afwijken van de cao. Gelet daarop is de kantonrechter van oordeel dat niet mag worden afgeweken van de overwerkregeling van de cao en dat overuren dus alleen conform de cao-regeling vergoed mogen worden. Ten overvloede merkt de kantonrechter op dat in deze procedure niet is gebleken dat All-Om dispensatie heeft gekregen van de Vakraad, zodat ook niet is voldaan aan de overige verplichtingen van artikel 91 lid 1 van de cao. Gelet daarop is ook niet relevant of het personeel heeft ingestemd met het niet los vergoeden van overwerk.