De verdachte zal zich niet aan de tenuitvoerlegging van het bevel tot voorlopige hechtenis onttrekken, indien de opheffing van de schorsing mocht worden bevolen. Indien de verdachte wegens het feit waarvoor de voorlopige hechtenis is bevolen tot andere dan vervangende vrijheidsstraf mocht worden veroordeeld, zal de verdachte zich niet onttrekken aan de tenuitvoerlegging daarvan.
De verdachte zal ten behoeve van het vaststellen van zijn identiteit medewerking verlenen aan het nemen van een of meer vingerafdrukken of zal een identiteitsbewijs als bedoeld in artikel 1 van de Wet op de identificatieplicht ter inzage aanbieden.
De verdachte zal zich niet aan een strafbaar feit schuldig maken.
De verdachte zal verschijnen op iedere oproep van politie en justitie.
De verdachte zal bij wijziging van zijn of haar adres het nieuwe adres schriftelijk doorgeven aan de officier van justitie.
De verdachte zal bij de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak op de terechtzitting aanwezig zijn.
De verdachte meldt zich binnen 3 werkdagen na zijn vrijlating bij Reclassering Nederland op het adres: Nieuwe Oeverstraat 65 te Arnhem. Verdachte blijft zich mèlden op afspraken met de reclassering, zo vaak en zolang de reclassering dat nodig vindt.
De verdachte neemt actief deel aan de gedragsinterventie Cognitieve vaardigheids training (COVA) of een andere gedragsinterventie die gericht is op cognitieve
vaardigheden. De reclassering bepaalt welke training het precies wordt. Verdachte houdt zich aan de afspraken en aanwijzingen van de trainer/begeleider.
De verdachte heeft of zoekt op geen enkele wijze - direct of indirect - contact met het slachtoffer [slachtoffer] (geboren op [geboortedatum 2] 1985) en de medeverdachten [medeverdachte 1] (geboren op [geboortedatum 3] 1997) en [medeverdachte 2] (geboren op [geboortedatum 4] 2001), zolang het Openbaar Ministerie dit verbod nodig vindt.
De verdachte is gedurende de schorsingsperiode op vooraf vastgestelde tijdstippen aanwezig op het verblijfadres. De reclassering stelt de precieze tijdstippen vast, in overleg met verdachte en mede afhankelijk van de dagbesteding. Bij de start hoeft verdachte op doordeweekse dagen met dagbesteding een aaneengesloten blok van minimaal 12 tot maximaal 17 uur niet op het verblijfadres te zijn. Op dagen zonder opleiding, (vrijwilligers)werk, behandeling of training is dat 2 uur. In de weekenden heeft verdachte een aaneengesloten blok van minimaal 4 tot maximaal 17 uur per dag vrij te besteden. Verdachte werkt mee aan elektronische monitoring op dit locatiegebod. Het huidige verblijfadres is [adres] , [postcode] [plaats] . Een ander adres voor het locatiegebod is alleen mogelijk als de reclassering daarvoor toestemming geeft. Verdachte gaat niet naar het buitenland zonder toestemming van de reclassering, omdat het voor de elektronische monitoring nodig is dat verdachte in Nederland blijft. Het Openbaar Ministerie kan op verzoek van de reclassering de genoemde bloktijden veranderen of het locatiegebod laten vervallen. De verdachte spant zich in voor het vinden en behouden van verifieerbare dagbesteding, met een vaste structuur. Indien verdachte hier niet over kan beschikken, dan verleent hij zijn medewerking aan de gedragsinterventie Werken aan werk of een andere gedragsinterventie die gericht is op het hebben en houden van een gestructureerde dagbesteding. De reclassering bepaalt welke training het precies wordt. Verdachte houdt zich aan de afspraken en aanwijzingen van de trainer/begeleider.
De verdachte werkt mee aan controle van het gebruik van alcohol en drugs om het middelengebruik te beheersen en te objectiveren. De reclassering kan urineonderzoek en ademonderzoek (blaastest) gebruiken voor de controle. De reclassering bepaalt hoe vaak verdachte wordt gecontroleerd. Indien de uitslagen van deze controles daar aanleiding toe geven, zulks ter beoordeling van de reclassering, dan is hij verplicht om mee te werken aan een ambulante verslavingsbehandeling bij een door de reclassering te bepalen ambulante behandelinstelling.