2.17.[eiser] reageert op 11 maart 2023 als volgt:
“(…) Jouw aanhoudende gejank en aantijgingen over het willen oplossen of reageren van een storing of in dit geval een lekkage slaan geen kant nog wal. Bij de eerste melding waren de dakdekkers er binnen een uur en gister binnen twee uur na jouw melding. Ook is er gistermiddag bij jou aangebeld maar er werd niet opengedaan.
Dit betreft een categorie C melding.
Wettelijk moet binnen zes weken schriftelijk gereageerd worden, terwijl er van beide meldingen binnen 2 uur iemand was om het te verhelpen. Bij de eerste keer wilde men weten of de reparatie wel degelijk had geholpen voordat er een nieuwe afzuiger werd terug geplaatst.
Jouw opmerking, ik citeer “Dat [naam 1] is gestopt” is alweer een onjuiste aanname. Jouw continu dreigende en dwingende manier van communiceren naar [naam 1] met als overtreffende trap zijn kantoor binnendringen terwijl men in vergadering zit met een relatie heeft mij doen besluiten het beheer van jouw appartement zelf te gaan doen.
Ik ben geen [naam 1] die dit soort taferelen hoeft te accepteren.
Ten alle tijden was en ben ik verantwoordelijk voor reparatie en onderhoud van mijn vastgoed, jouw opmerking dat [naam 1] nu het beheer niet meer doet van jouw appartement, en ik nu verantwoordelijk ben, duid op ignorantie.
Mij verantwoordelijk stellen aan eigendommen voor eventuele schade door de lekkage aan de badkamer.
Zie artikel 13.4 van ALGEMENE BEPALINGEN HUUROVREREENKOMST WOONRUIMTE
Dit valt onder jouw inboedelverzekering, zoals ook vermeld in artikel 13.7 ALGEMENE BEPALINGEN HUUROVEREENKOMST WOONRUIMTE
Ik ontvang graag per direct het bewijs dat er een inboedelverzekering is afgesloten.
(…)
Tijdens de dak inspectie heeft men geconstateerd dat voor jouw deur op de gang/trappenhuis een fiets is gestald. Bij deze sommeer ik je, per direct de fiets te verwijderen zoals ook staat vermeld in het huurcontract.(…) Aankomende week zal hierop worden gehandhaafd.
(…)
Als laatste en minstens zo belangrijk, heb ik ook van overige huurders een waslijst aan klachten ontvangen. Dit gat van het ophangen van de was in de achtertuin, (geluids)overlast in hal en trap tot agressief gedrag naar andere huurders.
Dit is echt onacceptabel en zal dan ook niet ongemoeid blijven.”
Een reactie van [gedaagde] volgt diezelfde dag. Hij schrijft onder meer:
“(…) Blijkbaar vinden veel huurders van wie de verhuurder het energielabel laat opnemen na aanvang van het contract het niet leuk dat verhuurders de wet aan hun laars lijken te lappen als het hun uitkomt en vervolgens knuffelen als dat in hun voordeel is. Ik sprak met de jongens die verantwoordelijk zijn voor hun zaak en ze zijn zeer geïnteresseerd in u en ze willen mij vertegenwoordigen als u of ik besluiten om in beroep te gaan. Hun zaak wordt in mei behandeld en als zij succes hebben, zal dit met terugwerkende kracht op mijn zaak van toepassing zijn en zullen de renovatiekosten en het energielabel van de puntenberekening worden geschrapt, waardoor mijn huurprijs daalt tot de oorspronkelijke 524 euro per maand die ik heb voorgesteld, waardoor u 4500 euro per jaar armer wordt.
En dan tel ik nog niet eens de verlaging die de andere 5 appartementen hier zouden krijgen, geïnspireerd door mijn eigen zaak en die hun eigen zaken tegen u zouden beginnen voor de basishuur en voor de servicekosten. Ik betwijfel of een van hen genoeg loyaliteit of angst voor u zal voelen om zichzelf 4500 euro per jaar te ontzeggen. Voor mij zou het geweldig zijn: ik krijg een commissie voor elke zaak die ik aanhangig maak. Het zou voor mij zelfs winstgevend zijn om elke huurder die hier de komende tien jaar woont te helpen u naar de Huurcommissie te brengen. Het zou zeker geld besparen op alle postzegels van 96 cent die ik gebruik om vreemden in Amsterdam hetzelfde te vertellen.
(…)
Ik heb je in november een aanbod gedaan. In het belang van de vrede, ga ik het u opnieuw aanbieden. Het is of dat of je bent de komende maanden geld aan het verbranden om de zaak aan te vechten terwijl de andere huurders je inkomen beginnen aan te tasten (ongeveer 27000 euro per jaar in het ergste geval) terwijl je een hartaanval krijgt van de stress. Mijn werk is elke dag omgaan met mensen zoals jij en ik hou van mijn werk, dus je afnemende gezondheid zou mij niet storen. Wat ik zou willen doen is me richten op slechtere verhuurders op de huurmarkt. Je bent natuurlijk welkom om een tegenbod te doen. In tegelstelling tot de huurprijs (volgens de Huurcommissie) ben ik niet onredelijk.”