Uitspraak
1.De procedure
2.De feiten
1. De werkgever mag een werknemer maximaal twee weken op non-actief stellen als:
(…)
Het coachen en begeleiden
(…)
Het is [eisende partij] verboden gedurende het onderzoek en de mogelijk daarop volgende tuchtrechtelijke procedure bij het ISR contact te zoeken, direct of indirect (via anderen), met andere leden of voormalige leden van de KNGU, met uitzondering van de selectiestatushouders en de A statushouders.”
Op 5 november 2020 is het bestuur van de KNGU door het ISR geadviseerd om de ordemaatregel aan te passen, volgend uit de voortgang van het huidige onderzoek van de aanklager.
3.De vordering en het verweer
4.De beoordeling
zal kunnenuitmaken van het begeleidingsteam op topsportevenementen, waardoor [eisende partij] redelijkerwijs had moeten begrijpen dat zijn plaats in het begeleidingsteam afhankelijk is van een nog te nemen beslissing. Er staat dat hij lid
isvan het begeleidingsteam op grote evenementen. Het woord ‘(eventueel)’ staat in de tekst voor ‘begeleidingsteam’ en niet voor ‘lid’, zodat [eisende partij] ook daaraan niet de conclusie hoefde te verbinden dat zijn deelname aan het begeleidingsteam nog afhankelijk was van een nadere beslissing. De bepalingen van hoofdstuk 8 van het huishoudelijk reglement zien op de te volgen procedures bij de selectie van topsporters voor grote sportevenementen. Uit het bepaalde in § 8.1.03 volgt dan ook slechts dat de technisch directeur van de KNGU verantwoordelijk is voor de selectie van de topsporters. Dat uit deze bepaling volgt dat de technisch directeur ook het begeleidingsteam selecteert valt, zonder nader toelichting die de KNGU niet heeft gegeven, niet in te zien. Ook uit de ‘interne kwalificatieprocedure voor de Olympische Spelen 2021 turnen dames’, die door de KNGU is overgelegd en waarin is te lezen dat nog nader te bepalen is wie er als coaches worden voorgedragen aan het NOC*NSF, volgt niet dat de keuze met betrekking tot [eisende partij] is voorbehouden aan de technisch directeur van de KNGU.