4.6.Dat er in dit geval wel sprake was van gevaarscheppend gedrag met een zo’n groot risico dat dit met inachtneming van de in 4.4. weergegeven criteria als onrechtmatig moet worden beschouwd, baseert [Eiseres], zo begrijpt de rechtbank, op de volgende gestelde omstandigheden:
1. De gewassen van [Gedaagde] waren aangetast door TSWV.
2. Met TSWV aangetast plantenmateriaal dient zo snel mogelijk te worden verwijderd en afgevoerd naar een veilige stortplaats.
3. Een open afvalbunker is geen veilige stortplaats voor aangetast plantenmateriaal.
4. Er waren bij [Gedaagde] (een grote hoeveelheid) tripsen in haar gewassen aanwezig.
5. Tripsen verspreiden TSWV.
6. Een (open) afvalbunker is een broeiplaats waar tripsen zich gemakkelijk vermeerderen.
7. Het is algemeen bekend dat paprikagewassen gevoelig zijn voor TSWV.
8. [Gedaagde] wist dat [Eiseres] paprika’s teelde in kassen die slechts tientallen meters verwijderd stonden van de afvalbunker van [Gedaagde].
9. Er was op 6 en 10 maart 2015 sprake van zacht weer met een wind die vanuit de afvalbunker blies in de richting van de kassen van [Eiseres]
10. Bij het in die omstandigheden met een grijpkraan leeghalen van de afvalbunker is het risico groot dat een aanzienlijke hoeveelheid met TSWV besmette tripsen vanaf die bunker in de richting waait van de kassen van [Eiseres] en daar door de openstaande ramen naar binnen waait;
11. Het risico is dan groot dat er zich in de paprikakas van [Eiseres] een tripsenplaag en een TSWV uitbraak ontwikkelt.
Voorts begrijpt de rechtbank dat [Eiseres] stelt dat [Gedaagde] van het door haar aldus veroorzaakte risico op de hoogte was althans had dienen te zijn en dat dit risico zich in dit geval in de kas van [Eiseres] heeft verwezenlijkt.