Uitspraak
Rechtbank den haag
1.De procedure
2.De feiten
Lokale overheid; (jeugd, zorg, welzijn, sport, ruimtelijke ordening),
Onderwijs;
Sport;
Zorg;
Internationaal netwerk;
Bedrijfsleven.
Kerncompetentie 3: De inschrijver heeft aantoonbare ervaring met communicatie naar enerzijds doelgroepen op operationeel niveau (de praktijk) en anderzijds op bestuurlijk niveau (beleid). Bij operationeel niveau gaat het om de professionals in de praktijk, zoals de leerkrachten, sportcoaches etc. Bij bestuurlijk niveau gaat het om de overheid, bestuurders, en CEO’s.
Op welke wijze de communicatiestrategie opgezet is;
Op welke wijze de doelgroepen zijn benaderd;
3.Het geschil
4.De beoordeling van het geschil
gewerkt, zoals HVR meent; of
richtingde doelgroepen heeft gecommuniceerd, zoals JOGG meent.
“degenen die je bij een bepaalde bezigheid op het oog hebt”. In de online versie van de Dikke van Dale staat een vergelijkbare definitie:
“groep waarop een bep. actie is gericht, die men met een bep. aanpak probeert te bereiken”. JOGG stelt terecht dat de door haar aangehaalde definitie van het woord doelgroep aansluit bij de uitleg die JOGG geeft aan selectiecriterium 2 (communicatie
richtingde doelgroepen waarop het JOGG zich richt) en niet bij de uitleg die HVR daaraan – blijkens haar stellingen in dit kort geding en de beantwoording van selectiecriterium 2 in haar aanmelding – geeft (samenwerken met die doelgroepen). Dit geldt ook voor de in de online versie van de Dikke van Dale opgenomen definitie. Dit wordt niet anders doordat in het selectiecriterium wordt gevraagd om aan te tonen dat met meerdere doelgroepen is “gewerkt”. Immers, “werken met” doelgroepen heeft vanwege de definitie het woord “doelgroep” – binnen de context van communicatiediensten waar deze aanbesteding zich op richt – ook de betekenis van het richten op bepaalde doelgroepen. Voor de uitleg die HVR aan selectiecriterium 2 geeft, vindt de voorzieningenrechter in de tekst van dat selectiecriterium, gelet op de betekenis van het woord doelgroepen, geen steun.