Uitspraak
Rechtbank DEN HAAG
1.Het onderzoek ter terechtzitting
2.De tenlastelegging
3.Bewijsoverwegingen
Aangever heeft in de avond van 20 augustus 2019 een seksafspraak tegen betaling gehad in hotel Van der Valk Rotterdam-Blijdorp (hierna: het hotel) met de verdachte. Na afloop van die afspraak wordt aangever op het parkeerterrein van het hotel door de medeverdachte, de heer [medeverdachte] (hierna: de medeverdachte), geconfronteerd met een telefoon, waarop aangever beelden ziet van seksueel contact tussen hem en de verdachte in de hotelkamer. Aangever ziet op het parkeerterrein nog twee voor hem onbekende mannen die op afstand staan te kijken.
- de bekennende verklaring van de verdachte, zoals afgelegd ter terechtzitting van 25 november 2019;
- proces-verbaal van aangifte van aangever d.d. 21 augustus 2019, blz. 81-83.
4.De strafbaarheid van het bewezenverklaarde
5.De strafbaarheid van de verdachte
6.De strafoplegging
€ 50.000,- te betalen, enkel voor eigen gewin. Het filmpje zou anders openbaar worden gemaakt aan media en aan de bij naam genoemde echtgenote van aangever. De verdachte was zich er terdege van bewust dat aangever hun seksuele contact geheim wenste te houden en heeft door te dreigen met openbaarmaking op gevoelens van angst en kwetsbaarheid bij aangever ingespeeld. Zij heeft de angst van aangever gevoed door sms’jes naar hem te sturen, waarin het leek alsof ook zij bedreigd werd door de medeverdachte, zulks met als enige doel om de aangever sneller te bewegen tot betaling. Juist vanuit haar professie had zij moeten weten hoe kwetsbaar aangever was in deze situatie. Uit de verklaring van aangever bij de politie komt naar voren dat de chantage een grote impact op hem heeft gehad. Aangever heeft zich onder behandeling laten stellen van een psycholoog en is minder gaan werken. De verdachte heeft door haar handelen een forse inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van aangever en de rechtbank rekent haar dit aan.
7.De in beslag genomen goederen
8.De toepasselijke wetsartikelen
9.De beslissing
8 (acht) maanden;
4 (vier) maanden, niet zal worden ten uitvoer gelegd onder de algemene voorwaarde dat de veroordeelde:
[slachtoffer] , geboren op [geboortedatum] [geboortejaar 2] .De politie zal toezien op handhaving van dit contactverbod;
120 (honderdtwintig) UREN;
60 (zestig) DAGEN;