Uitspraak
Rechtbank den haag
- de dagvaarding van 14 augustus 2017, met producties;
- de conclusie van antwoord, met producties.
De uitspraak van het vonnis is bepaald op 12 december 2017 en nader bepaald op heden.
1.Feiten
"[…] wij spraken elkaar reeds vorige week telefonisch over inbeslagname van zijn auto […]. Cliënt overhandigde de Marechaussee reeds de nodige stukken met betrekking tot zijn inkomens- en vermogenspositie. U kon mij nog niet vertellen of die informatie al een ander licht op het bezit van de auto hadden doen schijnen. […] Inmiddels verstreek weer enige tijd. Op verzoek van cliënt stuur ik u bijgaand een conceptklaagschrift toe. Cliënt heeft mij verzocht dit klaagschrift in te dienen als wij niet uiterlijk morgen zouden mogen vernemen dat hij zijn auto terug mag ontvangen. […]"
"N.a.v. onderstaande mail heb ik u telefonisch geprobeerd te bereiken. Aangezien dat niet lukte heb ik uw voicemail ingesproken."
"Voor de goede orde bevestig ik graag de ontvangst van het in onderstaande e-mail genoemde voicemail bericht. Uit het bericht begreep ik het volgende.De heer [M] zal nagaan of de prijs die de heer [eiser] zegt in 2010 bij de Staatsloterij te hebben gewonnen inderdaad aan hem is uitgekeerd. Indien de Staatsloterij dit bevestigd, dan moet het er – gezien alle overige stukken die eerst aan de Marechaussee en vervolgens aan het Openbaar Ministerie zijn toegestuurd – voor worden gehouden dat […] zijn inkomens- en vermogenspositie de aanschaf van de inbeslaggenomen Mercedes toeliet. Deze auto dient dan aan cliënt te worden teruggegeven.Allereerst dank ik de heer [B] voor dit duidelijke bericht.Vervolgens wil ik de heer [M] verzoeken haast te maken met het opvragen van de betreffende informatie. Direct na de inbeslagneming heeft cliënt u over deze prijs geïnformeerd. Daags na de inbeslagneming gaf hij u reeds een kopie van het winnaarsformulier en liet u hem weten de uitkering van de prijs te zullen verifiëren. […] Terwijl u vanaf het eerste moment duidelijk was wat er moest worden onderzocht, moest u daar – zo leid ik uit het bericht van [de behandelend officier van justitie] af – op woensdag 8 juli jl. nog toe overgaan. Daarmee wordt cliënt in zijn belangen geschaad. Hij maakt kosten voor vervangend vervoer. En indien hij op 20 juli a.s. niet over zijn auto kan beschikken, lopen de kosten in verband met ophanden verlovingsfestiviteiten alleen maar verder op. […]".