2.2.De statuten van PINK! luiden, voor zover van belang, als volgt:
De vereniging stelt zich als politieke jongerenorganisatie ten doel jongeren te betrekken bij het verwezenlijken van de doelstellingen van de Partij voor de Dieren, te weten het opkomen voor de belangen van dieren.
De vereniging tracht haar doel te bereiken door het organiseren van activiteiten onder de jongeren van Nederland en door alle andere wettige middelen die aan het doel van de vereniging bevorderlijk kunnen zijn, een en ander in de ruimste zin van het woord.”.
1.
Leden van de vereniging kunnen zijn natuurlijke personen die woonachtig zijn in of buiten Nederland en bovendien:
in het begin van het verenigingsjaar de leeftijd van veertien jaar hebben bereikt, doch niet ouder zijn dan dertig jaar;
het doel, werkzaamheden en de statuten van de vereniging onderschrijven, zulks ter uitsluitende beoordeling van het bestuur;
(…).”.
Het bestuur bestaat uit ten minste drie leden, daarvan deel uitmakend: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Allen worden in functie verkozen. Leden van het bestuur kunnen slechts één functie hebben binnen het bestuur.
In tegenstelling tot hetgeen in het vorige lid is bepaald, is het bestuur vrij om al dan niet uit haar midden een vicevoorzitter te benoemen. De vicevoorzitter wordt in functie verkozen door het bestuur.
(…).”.
“Artikel 10 Algemene vergadering
Aan de algemene vergadering komen in de vereniging alle bevoegdheden toe, die niet door de wet of door de statuten aan andere organen van de vereniging zijn opgedragen.
Jaarlijks, uiterlijk binnen zes maanden na afloop van het verenigingsjaar, wordt een algemene vergadering – de jaarvergadering – gehouden. In de jaarvergadering komen onder meer aan de orde:
het jaarverslag, de balans en staat van baten en lasten met een toelichting en het verslag van de in artikel 11 bedoelde commissie;
voorziening in eventuele vacatures;
voorstellen van het bestuur of leden, aangekondigd bij de oproeping voor deze vergadering.
(…)
7. Tot het bijwonen van de algemene vergadering dient ieder lid te worden opgeroepen. De oproeping dient niet later te geschieden dan op de veertiende dag voor de dag waarop de vergadering wordt gehouden, waarbij de dag van de oproeping en de dag van de vergadering niet worden meegerekend.
De oproeping geschiedt schriftelijk en vermeldt de datum en de plaats van de vergadering en het aanvangstijdstip. De in de vergadering te behandelen onderwerpen worden vermeld in de oproeping of afzonderlijk schriftelijk ter kennis van de leden gebracht binnen de voor de oproeping gestelde termijn.
8. Is de oproepingstermijn niet in acht genomen of heeft de oproeping niet of niet op de juiste wijze plaatsgehad, dan kunnen niettemin wettige besluiten worden genomen, ook ten aanzien van onderwerpen die niet of niet op de voorgeschreven wijze zijn aangekondigd, mits een zodanig besluit wordt genomen met algemene stemmen in een algemene vergadering waarin alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.
9. Elk lid heeft toegang tot de algemene vergadering. Het recht van toegang komt tevens toe aan ieder lid dat is geschorst en voorts aan iedere persoon die tot het bijwonen van de algemene vergadering of een gedeelte daarvan is uitgenodigd door het bestuur.
10. Indien een stemgerechtigd lid zich in een algemene vergadering wil doen vertegenwoordigen, dient hij schriftelijk een daartoe strekkende volmacht te verlenen aan een ander lid van de vergadering dat eveneens stemgerechtigd is. Eventuele verdere regels inzake volmachten worden geregeld in het Huishoudelijk Reglement.
11. De algemene vergadering wordt geleid door de voorzitter van de vereniging of, wanneer het bestuur hiertoe besluit, door een door het bestuur, al dan niet uit haar midden, aan te wijzen persoon.
12. Ieder lid heeft recht op het uitbrengen van één stem. Aan geschorste leden komt geen stemrecht toe.
13. Behoudens voor zover deze statuten een grotere meerderheid en/of een ander quorum voorschrijven, besluit de algemene vergadering met volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen.
14. Blanco en ongeldige stemmen worden als niet uitgebrachte stemmen aangemerkt. Ze tellen echter wel mee ter bepaling van een quorum.”.
“Artikel 12 Statutenwijziging
Wijziging van de statuten kan slechts plaatshebben door een besluit van de algemene vergadering, waartoe werd opgeroepen met de mededeling dat aldaar wijziging van de statuten zal worden voorgesteld.
Tot wijziging van de statuten kan door de algemene vergadering slechts worden besloten met een meerderheid van ten minste twee derden van het aantal uitgebrachte geldige stemmen.
De statutenwijziging treedt eerst in werking nadat daarvan een notariële akte is opgemaakt.
Tot het verlijden van de notariële akte is ieder lid van het bestuur bevoegd.
4.
De algemene vergadering kan slechts tot wijziging van de artikelen 1[rb: naam/zetel]
, 2[rb: doel]
en 5[rb: inkomsten]
en onderhavige bepaling besluiten indien dit met algemene stemmen wordt genomen in een vergadering waarin ten minste vijftig procent van alle stemgerechtigde leden aanwezig is.”.