ECLI:NL:OGEAC:2023:300

Gerecht in eerste aanleg van Curaçao

Datum uitspraak
19 september 2023
Publicatiedatum
27 november 2023
Zaaknummer
CUR202302765
Instantie
Gerecht in eerste aanleg van Curaçao
Type
Uitspraak
Procedures
  • Eerste aanleg - enkelvoudig
Rechters
  • M.E.B. de Haseth
Vindplaatsen
  • Rechtspraak.nl
AI samenvatting door LexboostAutomatisch gegenereerd

Ontbinding van de arbeidsovereenkomst met toekenning van een vergoeding na geschil over promotie en arbeidsrelatie

In deze zaak heeft het Gerecht in eerste aanleg van Curaçao op 19 september 2023 uitspraak gedaan in een geschil tussen [verzoekster] en de naamloze vennootschap TeleCuraçao. [Verzoekster] verzocht om ontbinding van haar arbeidsovereenkomst, die zij in januari 2018 was aangegaan als Senior Sales and Customer Services Representative, en om toekenning van een vergoeding na een geschil over een promotie naar de functie van Commercieel Manager. De promotie was op 4 juli 2023 door de vertrekkende directeur [naam 1] aan [verzoekster] toegekend, maar werd kort daarna ingetrokken door de nieuwe leidinggevende, [naam 2]. [Verzoekster] stelde dat zij op goede gronden was gepromoveerd en dat de intrekking van de promotie in strijd was met goed werkgeverschap. TeleCuraçao betwistte de geschiktheid van [verzoekster] voor de functie en stelde dat er geen vacature was. Het Gerecht oordeelde dat [verzoekster] geen rechten kon ontlenen aan de promotiebrief, omdat deze was gegeven zonder de juiste procedures en zonder dat er een vacature was opengesteld. Desondanks werd de arbeidsovereenkomst ontbonden, omdat TeleCuraçao zich niet verzette tegen de ontbinding en de verstoorde arbeidsrelatie voornamelijk aan TeleCuraçao kon worden toegeschreven. [Verzoekster] werd een vergoeding van NAf 20.000,- toegekend, evenals de uitbetaling van niet genoten vakantiedagen. De beschikking is uitvoerbaar bij voorraad.

Uitspraak

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN CURAÇAO

Zaaknummer: CUR202302765
Beschikking van 19 oktober 2023
in de zaak van
[VERZOEKSTER],
wonende in Curaçao,
verzoekster,
gemachtigden: mr. J.A.M. Laclé-Jansen en mr. A.S.M. Blonk,
tegen
de naamloze vennootschap
ANTILLIAANSE TELEVISIE MAATSCHAPPIJ N.V. h.o.d.n. TELECURAÇAO,
gevestigd in Curaçao
,
verweerster,
gemachtigde: mr. R.A.P.H. Pols.
Partijen worden hierna [verzoekster] en TeleCuraçao genoemd.

1.Het procesverloop

1.1.
Het procesverloop blijkt uit:
  • het verzoekschrift met producties, op 28 augustus 2023 ter griffie ingediend,
  • de nadere producties, op 21 september 2023 ter griffie ingediend;
  • de mondelinge behandeling van 22 september 2023, waar zijn verschenen [verzoekster], bijgestaan door haar gemachtigden, en TeleCuraçao, vertegenwoordigd door haar gemachtigde;
  • het verweerschrift, met producties;
  • de pleitaantekeningen zijdens [verzoekster].
1.2.
De uitspraak is bepaald op vandaag.

2.De feiten

2.1. [
verzoekster], geboren op 9 november 1986, is in januari 2018 voor onbepaalde tijd in dienst getreden bij TeleCuraçao als “Senior Sales and Customer Services Representative,” tegen een bruto maandsalaris van NAf 4.202,-.
2.2.
Het talentenbureau “TMA Talent Assessment” (hierna: TMA) is benaderd door [naam 1] (hierna: [naam 1]), de toenmalige directeur van TeleCuraçao, om de loopbaanmogelijkheden van [verzoekster] in kaart te kunnen brengen. TMA heeft TeleCuraçao op 14 maart 2023 een eerste offerte doen toekomen, gevolgd door een aangepaste offerte op 12 april 2023. TeleCuraçao is akkoord gegaan met de laatste offerte.
2.3.
Het loopbaantraject ving aan in maart 2023, waarna TMA TeleCuraçao per mail van 21 juni 2023 een loopbaanadviesrapport heeft doen toekomen. Het advies luidt – voor zover hier van belang – als volgt:
“(…) Na het beoordelen van de kandidaat voor de functie van Commercieel Manager bij uw organisatie, wil ik graag mijn advies delen. De kandidaat heeft een assessment afgerond en scoorde 76% op het competentieprofiel, wat aangeeft dat ze over veel potentieel beschikt om de functie te vervullen op tactisch niveau. (…)
Het is belangrijk om te erkennen dat de kandidaat nog enige ervaring mist, met name op het gebied van leidinggeven. Het zou daarom raadzaam zijn om haar met de nodige begeleiding en ondersteuning aan te nemen. Het opstellen van een gedegen ontwikkelingsplan zal essentieel zijn om haar leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en haar succes in deze functie te bevorderen.
Hoewel de kandidaat momenteel de rol van Senior Sales & Customer Representative vervult en waarneemt als Commercieel Manager, heeft ze nog niet de kans gehad om volledig leiding te geven en te ervaren hoe het is om een team te leiden. (…)
Daarnaast merk ik op dat er uitdagingen zijn binnen het team, met name met negatieve collega’s die het de kandidaat niet gunnen en zich vaak ziekmelden. Het is belangrijk om deze dynamiek aan te pakken en een positieve en ondersteunende werkomgeving te creëren. Het ontwikkelingsplan voor de kandidaat kan ook strategieën bevatten om met deze uitdagingen om te gaan, zoals communicatie- en conflictoplossingsvaardigheden.
Samenvattend is mijn advies dat er voldoende potentieel is om de kandidaat in deze functie aan te nemen, mits ze de nodige begeleiding en ondersteuning krijgt. Het opstellen van een gedegen ontwikkelingsplan, met de nadruk op leiderschapsvaardigheden, teambuilding en omgaan met uitdagingen, zal van cruciaal belang zijn. (…)”
2.4.
Bij e-mailbericht van 26 juni 2023 is van de zijde van de voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van TeleCuraçao, [naam 2], aan het personeel van TeleCuraçao medegedeeld dat [naam 1] vooruitlopend op de einddatum van zijn arbeidsovereenkomst op 7 juli 2023 zijn nog niet genoten vakantiedagen zal opnemen en dat gedurende deze periode [naam 2] de dagelijkse leiding zal overnemen. Op 3 juli 2023 volgde wederom een bericht aan het personeel over de tijdelijke overname van het dagelijks bestuur door de (voorzitter) van de RvC.
2.5.
Bij brief van 4 juli 2023 heeft [naam 1] onder meer het volgende medegedeeld aan [verzoekster]:
“Graag wil ik je feliciteren met je promotie naar de functie van Commercial Manager binnen ATM. (…) Daarnaast heb je de op deze funktie gerichte assessment van TMA met succes voltooid. (…)
Je zult verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en uitvoeren van strategieën om onze zakelijke en commerciële doelstellingen te bereiken, (…)
Daarnaast willen we je informeren dat je salaris met ingang van 1 juli 2023 wordt aangepast naar ANG 5.800 bruto per maand op basis van een 40 urige werkweek. (…)”
2.6.
Op 6 juli 2023, de dag voor het einde van zijn arbeidsovereenkomst, is [naam 1] geschorst.
2.7.
Op dezelfde dag is de promotiebrief van 4 juli 2023 op sociale media terechtgekomen.
2.8.
Op vrijdag 7 juli 2023 en maandag 10 juli 2023 is [verzoekster] op kantoor verschenen. Op 11 juli 2023 heeft zij zich ziek gemeld. Zij is tot op heden volledig arbeidsongeschikt.
2.9.
Bij brief van 20 juli 2023 heeft [naam 2] [verzoekster] als volgt bericht:
“De heer [naam 1], voormalige bestuurder van TeleCuraçao heeft op 4 juli j.l. onderstaande brief aan u doen toekomen. Zoals eerder met u mondeling besproken, wordt middels dit schrijven bedoelde brief als onverzonden beschouwd. De heer [naam 1] was sinds 26 juni 2023 met vakantie. Sindsdien is ondergetekende belast met de dagelijkse leiding.”
2.10.
Op 25 juli 2023 is [verzoekster] salaris uitbetaald conform de functie “Senior Sales and Customer Services Representative.”
2.11.
Bij brief van 28 juli 2023 heeft [verzoekster] gereageerd op de brief van [naam 2], waarbij zij de suggestie van beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijdse instemming heeft gedaan. Daarop heeft TeleCuraçao aan haar medegedeeld dat zij volhardt in haar beslissing tot “intrekking” van de promotiebrief van 4 juli 2023.

3.De vordering en standpunten van partijen

3.1. [
verzoekster] verzoekt, bij beschikking, voor zoveel mogelijk uitvoerbaar bij voorraad:
a. a) Voor recht te verklaren dat de arbeidsovereenkomst van [verzoekster] met ingang van 1 juli 2023 is gewijzigd, in die zin dat [verzoekster] met ingang van 1 juli 2023 is benoemd in de functie van “Commercial Manager” tegen een brutosalaris van NAf 5.800, conform de promotiebrief van 4 juli 2023;
b) TeleCuraçao te veroordelen tot betaling aan [verzoekster] van het loon ad. NAf 5.800 (bruto) per maand vanaf 1 juli 2023, alsook de overige per 1 juli 2023 overeengekomen emolumenten, nog te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 25 juli 2023 en de vertragingsrente conform art. 7A:1614q BW (tot een maximum van 50%);
c) De arbeidsovereenkomst tussen partijen ex. artikel 7A:1615w BW te ontbinden wegens gewichtige redenen, althans gewijzigde omstandigheden, met toekenning van een beëindigingsvergoeding aan [verzoekster] a. NAf 47.672;
d) TeleCuraçao te veroordelen tot betaling van een bedrag ad. NAf 20.000 aan immateriële vergoeding aan [verzoekster];
e) Ingeval van ontbinding TeleCuraçao te veroordelen tot uitkeren van de opgebouwde doch niet genoten vakantiedagen aan [verzoekster], wederom op basis van de gewijzigde arbeidsvoorwaarden per 1 juli 2023;
f) TeleCuraçao te veroordelen in de buitengerechtelijke incassokosten van [verzoekster], conform artikel 136 van het Procesreglement 2018.
Althans het een en ander door Uw Gerecht in goede justitie te bepalen, kosten rechtens.
3.2. [
verzoekster] legt aan het verzoek ten grondslag dat zij met ingang van 1 juli 2023 op goede gronden is gepromoveerd naar de functie van Commercieel Manager. Door deze promotie kort daarop in te trekken, handelt TeleCuraçao in strijd met goed werkgeverschap en het vertrouwensbeginsel. Als gevolg van dit alles is de arbeidsrelatie verstoord, waardoor de arbeidsovereenkomst dient te worden ontbonden, met toekenning aan haar van een ontbindingsvergoeding.
Voorts stelt [verzoekster] immateriële schade te lijden als gevolg van de ontstane situatie rondom haar promotie, die door TeleCuraçao vergoed dient te worden. Zij heeft angstklachten ontwikkeld, waarvoor zij thans door een psycholoog wordt behandeld, en wordt door een dermatoloog behandeld, vanwege lichamelijke klachten als gevolg van de situatie.
3.3.
TeleCuraçao heeft verweer gevoerd en geconcludeerd tot afwijzing van het onder a, b, d, e en f verzochte. In dit verband stelt TeleCuraçao dat [verzoekster] aan de promotiebrief geen gerechtvaardigd vertrouwen kon ontlenen. Ten tijde daarvan was de vertrekkende directeur [naam 1] niet meer belast was met het dagelijks bestuur van TeleCuraçao – hetgeen [verzoekster] bekend was -, er was geen vacature en het betreft een sinds 2020 niet meer bestaande functie. [verzoekster] heeft de functie verder nooit feitelijk bekleed en is evenmin door TMA geschikt bevonden voor de functie.
TeleCuraçao verzet zich niet tegen ontbinding van de arbeidsovereenkomst, maar stelt zich op het standpunt dat [verzoekster] geen ontbindingsvergoeding toekomt. Dit omdat het haar zelf is te wijten dat de arbeidsrelatie verstoord is geraakt. Zij wilde op de valreep een salarisverhoging regelen, terwijl zij wist dat het een en ander niet correct was verlopen. Wat betreft het psychisch en lichamelijk leed van [verzoekster], stelt TeleCuraçao dat haar geen blaam treft. Al vóór de ontvangst van de brief van 20 juli 2023 heeft [verzoekster] zich ziekgemeld.

4.De beoordeling

Promotie

4.1.
Ter onderbouwing van haar stelling dat zij aan de promotiebrief gerechtvaardigd vertrouwen mocht ontlenen, voert [verzoekster] aan dat zij geschikt is voor de functie van Commercieel Manager en dat [naam 1] bevoegd was tot de promotie. Ten aanzien van de gestelde geschiktheid, verwijst [verzoekster] naar het loopbaantraject dat zij succesvol heeft doorlopen en het advies van TMA. Ook verwijst zij naar de ter zitting overgelegde “Job description Commercial Manager” uit 2013 die in grote lijnen overeenkomt met de “Job description Senior Sales and Customer Services,” haar aanvankelijke functie. Daarbij heeft zij aangevoerd dat zij eerder als Commercieel Manager heeft waargenomen en in dat verband aan zeven medewerkers leiding heeft gegeven. [naam 1] was als de nog zittende directeur, die bovendien ook gedurende zijn vakantie regelmatig op kantoor te vinden was, bevoegd om haar de promotie te geven, aldus [verzoekster].
4.2.
TeleCuraçao heeft betwist dat [verzoekster] geschikt is voor het uitoefenen van de functie van Commercieel Manager en dat [naam 1] bevoegd was haar die promotie te geven. Ook zij verwijst ter onderbouwing van haar stellingen naar het advies van TMA. Volgens TeleCuraçao volgt daaruit juist dat [verzoekster] niet geschikt is bevonden voor de functie, omdat zij op strategisch niveau tekort komt en leidinggevende ervaring mist. TeleCuraçao ontkent niet dat [verzoekster] in het verleden heeft waargenomen als Commercieel Manager, maar voert daarbij onweersproken aan dat zij enkel belast was met de tactische aspecten van de functie. Naar zij verder onweersproken heeft aangevoerd, was de directeur belast met strategische aspecten van de functie. Ten aanzien van de beslissing van [naam 1], stelt TeleCuraçao dat [verzoekster] wist dan wel had kunnen weten dat [naam 1] daartoe niet bevoegd was. Aan alle medewerkers, waaronder ook [verzoekster], is medegedeeld dat [naam 2] gedurende de vakantie van [naam 1] belast zou zijn met de dagelijkse leiding van TeleCuraçao.
4.3.
Het gerecht komt tot de slotsom dat het onder a en b verzochte dient te worden afgewezen omdat [verzoekster] geen rechten aan de promotie mocht ontlenen, en licht dit als volgt toe.
4.4.
Hoewel de desbetreffende vacature niet was opengesteld, heeft [verzoekster] met het oog op die functie een loopbaanadviestraject doorlopen. Behalve [verzoekster], [naam 1] en aanvankelijk een externe HR-medewerker, was geen van de collega’s hiervan op de hoogte. De HR-afdeling is, nadat een eerste offerte niet was geaccepteerd, bij de verdere procedure niet betrokken geweest. Ook is van belang om hierbij te vermelden dat, naar TeleCuraçao onweersproken heeft aangevoerd, een eerder voorstel van [naam 1] om [verzoekster] te benoemen tot Commercieel Manager door HR is afgeraden. Uiteindelijk heeft [verzoekster] op 21 juni 2023 een assessment afgenomen, en is op dezelfde datum door TMA het rapport uitgebracht. [verzoekster] heeft, blijkens het TMA-rapport, daarvan ook inzage gekregen. [verzoekster] ontving vervolgens op 4 juli 2023, kort voor de einddatum van de arbeidsovereenkomst van [naam 1] en gedurende zijn vakantie, een promotiebrief waarin zij – zonder nadere toelichting - met terugwerkende kracht wordt gepromoveerd. Hier komt nog bij dat TMA het in haar advies herhaaldelijk heeft over het feit dat [verzoekster] geen dan wel onvoldoende ervaring heeft met leidinggeven en dat het opstellen van een ontwikkelingsplan, met de nadruk op onder meer leiderschapsvaardigheden, geïndiceerd was. Over dat laatste zwijgt de promotiebrief. Dat [naam 1] vóór zijn vertrek nadere instructies heeft gegeven met betrekking tot een op te stellen ontwikkelingsplan blijkt ook uit niets. Aldus gaat het om een promotie naar een functie, waar geen vacature voor was opengesteld, met terugwerkende kracht gegeven door een vertrekkend directeur, zonder dat hij hiervoor de steun van de HR-afdeling had en in strijd met het advies van het aangetrokken talentenbureau onvoorwaardelijk gegeven. Van [verzoekster], die in aanmerking wilde komen voor een managementfunctie, mocht worden verwacht dat zij begreep dat dit op zijn minst schuurt met de beginselen van ‘good corporate governance’. Het gerecht oordeelt dan ook dat gelet op al het voorgaande [verzoekster] er in de gegeven omstandigheden niet zonder meer op heeft mogen vertrouwen dat zij aan de promotiebrief rechten kon ontlenen, althans niet met ingang van 1 juli 2023 en zonder nadere invulling of uitwerking in een ontwikkelingsplan of anderszins een plan van aanpak. Dit brengt met zich mee dat TeleCuraçao mocht vasthouden aan de intrekking van de promotie en daaruit voortvloeiend dat voor [verzoekster] de oorspronkelijke arbeidsvoorwaarden nog steeds van toepassing zijn. Alle overige stellingen behoeven verder geen bespreking.
De ontbinding van de arbeidsovereenkomst
4.5. [
verzoekster] voert aan dat de arbeidsovereenkomst moet worden ontbonden onder toekenning van een vergoeding, wegens een volledig aan TeleCuraçao te wijten verstoorde arbeidsrelatie als gevolg van de promotie, het lek en uiteindelijk de intrekking van de promotie.
4.6.
Het gerecht zal het verzoek van [verzoekster] toewijzen, omdat TeleCuraçao zich niet tegen ontbinding van de arbeidsovereenkomst verzet en een werknemersverzoek op zichzelf gehonoreerd moet worden gelet op het recht van vrije arbeidskeuze.
De ontbindingsvergoeding
4.7.
Vervolgens staat ter beoordeling de vraag of met het oog op de omstandigheden van het geval het billijk voorkomt dat aan [verzoekster] op grond van artikel 7A:1615w lid 5 BW een vergoeding wordt toegekend. Bij de beantwoording van die vraag is van belang aan wie van partijen het ontstaan van de verstoorde arbeidsrelatie te verwijten valt. Daaromtrent wordt het volgende overwogen.
4.8.
Het gerecht is van oordeel dat geen sprake is van noemenswaardige verwijtbaarheid aan de kant van [verzoekster]. [verzoekster] is jegens haar collega’s niet transparant geweest over het loopbaantraject dat zij heeft doorlopen en haar promotie die daarna volgde. Weliswaar heeft zij aldus een risico genomen, dat zich uiteindelijk ook heeft verwezenlijkt, maar het gaat om een en ambitieuze jonge vrouw die een kans – aangeboden door haar directeur – om zich verder te ontwikkelen met beide handen heeft aangegrepen. Eerst nadat de promotiebrief op 6 juli 2023 op sociale media werd verspreid en iedereen langs deze weg te weten is gekomen over het loopbaantraject en de promotie, begonnen de problemen voor [verzoekster]. Zij was ervan overtuigd dat een collega verantwoordelijk was voor het lekken van de promotiebrief en voelde zich hierdoor ongemakkelijk op het werk. Als goed werkgever had het op de weg van TeleCuraçao gelegen om na het incident een gesprek te voeren met [verzoekster] over de gang van zaken rond de promotie en de toekomst in dit verband en de-escalerend op te treden tussen de betrokken medewerkers, door bijvoorbeeld een vergadering bijeen te roepen, dan wel een en ander anderszins op de werkvloer bespreekbaar te maken. Dat heeft TeleCuraçao nagelaten. Eerst op 10 juli 2023 heeft [naam 2] een kort telefonisch gesprek gevoerd met [verzoekster], waarna op 20 juli 2023 – tijdens de ziekteperiode van [verzoekster] – de brief inhoudende de intrekking van de promotie volgde, kennelijk zonder enige toelichting. In dit verband is relevant dat het loopbaantraject en de promotie hebben plaatsgevonden met goedkeuring van [naam 1], in zijn hoedanigheid als directeur van TeleCuraçao. Dat de opvolgende leiding het nadien met deze keuze niet eens blijkt te zijn, brengt niet met zich dat de handelwijze van [naam 1] niet aan TeleCuraçao kan worden toegerekend. De verstoorde arbeidsverhouding moet in het licht al van het voorgaande dan ook in overwegende mate toegeschreven worden aan TeleCuraçao.
4.9.
Gelet op alle omstandigheden van het geval komt het gerecht billijk voor aan [verzoekster] een vergoeding toe te kennen van NAf 20.000,- bruto, waarop een eventueel toe te kennen cessantia-uitkering in mindering strekt. Hierbij heeft het gerecht, naast het aantal dienstjaren en de hoogte van het loon van [verzoekster], meegewogen dat aannemelijk is dat [verzoekster] op haar leeftijd en met haar opgedane kennis en ervaring makkelijk een vergelijkbare baan zal kunnen vinden.
4.10.
Ingevolge artikel 7A:1615w lid 6 dient het gerecht [verzoekster] in de gelegenheid te stellen om haar verzoek om ontbinding van de arbeidsovereenkomst in te trekken. Die gelegenheid zal haar dan ook worden geboden als na te melden.
Immateriële schade
4.11. [
verzoekster] heeft het gerecht verzocht om TeleCuraçao te veroordelen tot vergoeding van immateriële schade. TeleCuraçao betwist dat de klachten van [verzoekster] en daarmee de gestelde immateriële schade het gevolg zijn van het handelen en/of nalaten van TeleCuraçao.
4.12. [
verzoekster] heeft ter zitting desgevraagd verklaard dat haar klachten zijn ontstaan, nadat de promotiebrief op sociale media is geplaatst. Omdat [naam 1] haar de promotiebrief op 4 juli 2023 persoonlijk op kantoor heeft overhandigd en niemand daar verder van op de hoogte was, vermoedt [verzoekster] dat de promotiebrief door een collega is gevonden en vervolgens is gelekt, waardoor zij erg is aangedaan. Van onrechtmatig handelen zijdens TeleCuraçao is onder deze omstandigheden niet gebleken, althans niet gemotiveerd gesteld zijdens [verzoekster].
Opgebouwde vakantiedagen
4.13.
TeleCuraçao heeft zich niet verzet tegen uitbetaling van de nog niet genoten vakantiedagen. Derhalve zal dit verzoek worden toegewezen, met dien verstande dat de uitbetaling op basis van de oorspronkelijke arbeidsvoorwaarden zal plaatsvinden.
Proceskosten
4.14.
Nu aan de ontbinding een billijke vergoeding wordt verbonden, zal [verzoekster] gelet op artikel 7A:1615w lid 6 BW in de gelegenheid worden gesteld om het verzoek in te trekken binnen de hierna vermelde termijn. Als zij dit doet zal zij worden veroordeeld in de proceskosten aan de zijde van TeleCuraçao, die tot aan deze uitspraak begroot worden op NAf. 1.500,- aan gemachtigdensalaris. Als [verzoekster] haar verzoek niet intrekt, brengt de uitkomst van deze procedure met zich dat de proceskosten zullen worden gecompenseerd tussen partijen, in die zin dat iedere partij de eigen kosten draagt.
Buitengerechtelijke incassokosten4.15. Gesteld noch gebleken is dat daadwerkelijke en in redelijkheid kosten zijn gemaakt, waarvoor de proceskosten niet reeds een vergoeding plegen in te sluiten. De vordering ter zake van de buitengerechtelijke incassokosten zal reeds daarom worden afgewezen.
Uitvoerbaar bij voorraad
4.16.
De veroordelingen in deze uitspraak gaan meteen in en kunnen ook ten uitvoer worden gelegd als een van de partijen deze beslissing voorlegt aan het Hof.

5.De beslissing

Het gerecht:
5.1.
stelt partijen in kennis van het voornemen de arbeidsovereenkomst te ontbinden met ingang van 27 oktober 2023, onder toekenning aan [verzoekster] van na te melden billijke vergoeding ten laste van TeleCuraçao;
5.2.
geeft aan [verzoekster] tot en met 26 oktober 2023 de gelegenheid om schriftelijk tegenover TeleCuraçao het verzoek in te trekken en daarvan aan de griffier van het Gerecht mededeling te doen;
5.3.
veroordeelt [verzoekster], voor zover zij haar verzoek intrekt, in de proceskosten van TeleCuraçao, tot aan deze uitspraak begroot op NAf 1.500,- aan gemachtigdensalaris;
voor het geval het verzoek niet wordt ingetrokken, wordt alvast beslist:
5.4.
ontbindt de tussen partijen bestaande arbeidsovereenkomst met ingang van
27 oktober 2023;
5.5.
kent aan [verzoekster] ten laste van TeleCuraçao een vergoeding toe ten bedrage van NAf 20.000,- bruto, waarop een eventueel toe te kennen cessantia-uitkering in mindering strekt;
5.6.
veroordeelt TeleCuraçao tot betaling aan [verzoekster] van de door haar opgebouwde en nog niet genoten vakantiedagen conform de oorspronkelijke arbeidsvoorwaarden;
5.7.
compenseert de proceskosten, in die zin dat iedere partij de eigen proceskosten draagt;
5.8.
verklaart deze beschikking uitvoerbaar bij voorraad;
5.9.
wijst af wat verder is gevorderd.
Deze beschikking is gegeven door mr. M.E.B. de Haseth, rechter, bijgestaan door mr. M.D.M. Connor, griffier, en in het openbaar uitgesproken.