Uitspraak
COLINCHI HEAVY EQUIPMENT,
1.DE PROCEDURE
2.DE FEITEN
Oproepovereenkomst”, waarin met “
werkgever” wordt bedoeld [verweerder] en met “
werknemer” [verzoeker], vermeldt onder meer het volgende:
(…).
U bent op oproepbasis werkzaam bij cliënte. De afgelopen tijd wanneer u (…) bent opgeroepen en op het werk bent verschenen moet u telkens eerder weg of u laat op het allerlaatste moment weten toch niet te komen werken. Cliënte kan op deze manier zijn kleine bedrijf, waar de aanwezigheid van elke oproepkracht van belang is, niet naar behoren draaien.
3.DE STANDPUNTEN VAN PARTIJEN
4.DE BEOORDELING
oproepovereenkomst” die vervolgens door [verzoeker] is ondertekend en aan [verweerder] is teruggegeven. Met deze stelling erkent [verweerder] dat die arbeidsovereenkomst - zoals gesteld door [verzoeker] - tussen partijen tot stand is gekomen. Sprake is van een gerechtelijke erkenning in de zin van het eerste lid van artikel 133 Rv, die ingevolge het tweede lid van die wettelijke bepaling slechts kan worden herroepen indien aannemelijk is dat die door een dwaling of niet in vrijheid is afgelegd. [verweerder] heeft niet gesteld dat dit één of ander het geval is, zodat het Gerecht voorbijgaat aan zijn nadere betoog in dit verband onder randnummer 7. van zijn pleitnota. Bij dit alles wordt nog overwogen dat het wel of niet inhouden door [verweerder] van door hem wettelijk verplicht van het loon van [verzoeker] in te houden en af te dragen belasting en premies niet in de weg kan staan aan de totstandkoming en instandhouding van een arbeidsovereenkomst.
Oproepovereenkomst” of dat uit de feitelijkheden blijkt dat sprake is van een gewone arbeidsovereenkomst niet zijnde een oproepovereenkomst. Dienaangaande wordt het volgende overwogen.